Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Bez nadsázky se dá říct, že Tae Guk Gi - The Brotherhood of War je korejským vojínem Ryanem. Monumentální válečný film zasazen do rámce současnosti. ____ Jin-tae a Jin-seok jsou bratři, první je starší a stará se o rodinu, protože otec zemřel. Navíc si má brzy vzít Young-shin. Jin-seok je naopak student a naděje rodiny - takhle to alespoň vypadá v roce 1950. Nedlouho později ovšem armáda Severní Korey napadne Jižní Koreu a oba bratři jsou donuceni odejít s dalšími naverbovanými. Protože Jin-tae chce zajistit, aby se bratr dostal domu brzy a živý, hlásí se dobrovolně na nebezpečné mise. Časem ho ovšem válka změní... ____ Pokud pominu sentimentální začátek a konec (ano, citlivější povahy budou potřebovat kapesník), je film poměrně krutý a brutální - co v Ryanovi se jen mihlo nebo bylo naznačeno, tady dostává mnohem víc prostoru - jednotlivé boje, ale i proměnování zprvu vystrašených či nadšených vojáků v chladné vraždící stroje. Nevraživost mezi civilisty, nenávist jižanů ke komunistům, popravy bez soudu. ____ Technické stránce není co vytknout - boje jsou natočeny skvěle a působivě, obrovský rozpočet se rozhodně neztratil. Herci v hlavních rolích též velmi dobří. ____ Celkově se jedná výtečné válečné drama, kterému toho Oscara budu přát. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by pred desiatimi rokmi čakal od Kórejcov takúto pecku? Inšpirácia "Ryanom" je zjavná, ale ani trochu mi nevadí. Práve naopak. Táto krvavá vojnová dráma je minimálne na rovnakej úrovni. Má v sebe veľký príbeh so skvelými momentami a sympatickými postavami dvoch bratov. Komunisti vám dajú hrsť ryže ak budete skandovať ich heslá a podpíšete papier, pre ktorý vás neskôr protikomunistické popravčie čaty neváhajú zastreliť. Krajina je vojnou rozdelená. Obidvom stranám prichádzajú na pomoc státisícové armády. Jednu stranu podporuje komunistická Čína druhú USA. Čo bude nasledovať? Neskutočne krvavý masaker...Pre mňa ako milovníka kvalitných vojnových drám je tento film ako splnený sen.100%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slíbils mi, že se vrátíš a doděláš ty boty. Tak proč jsi to nesplnil?" Že by za to mohla válka? To byl jen tip. Nicméně až dojde k neodvratnému konfliktu mezi Čechy a Moravany, tak projevím své vlastenectví rychlým přesunem směrem od fronty a odletem do teplých krajin. Po skončení bojů zjistím, kdo na válce nejvíce vydělal a půjdu mu s puškou v ruce a ohněm v srdci poděkovat za zmařené životy. Tady v bratrovražedném boji válčí Jih proti Severu, hodní proti zlým i vojáci proti civilistům. Je to drsná podívaná, ale i když nepatřím mezi elitu masochistů, kteří se rádi trestají bezmocným sledováním srdceryvných dramat, tak jsem byl poměrně spokojen. Poněkud mi však vadila jistá nepřehlednost boje a protože neumím rozlišit stranickou příslušnost asiatů zasypaných zeminou, tak jsem se občas ztrácel mezi přesnými trefami do žlutého. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

No teda jak to říct a neurazit. Technická preciznost a naturalismus ještě dobrý (válečný) film nedělají. Asi ve třetině jsem ještě film považoval za dost nereálnou ptákovinu, ale bez trvalých následků. Na konci už jsem měl co dělat, abych to vůbec přežil ve zdraví. Děj tak šíleně šroubovaný a zvraty překombinované jsem dlouho neviděl. Nadto bojové scény přes technickou kvalitu působí tak uměle a nevěrohodně, že se musím smát. A to nemluvím jen o kýčovitých scénách, kdy si uprostřed hvízdajících kulek bráškové říkají to svoje nebo ten původně nemocný studentík se změní v Terminátora. Trapného patosu je ve filmu na dvacetiletý vývoz za hranice. Korejský Ryan to tedy opravdu není, daleko víc mi to připomělo jiné paskvily, a sice Kód Navajo nebo Odvahu pod palbou. Jestli je tohle obraz dost populární asijské kinematografie, stačil mi jeden kousek na celý život. Asijská mentalita je opravdu jiná, ale dneska je in. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)

Reklama

Reklama