Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pravá pohádka by se měla při chůzi lehce pohupovat v bocích a ledva se dotýkat země ... hudební doprovod by pak měl spoluvytvářet a dolaďovat tu pravou pohádkovou atmosféru. "Aladin" se projevuje na můj vkus až příliš sebevědomě, jeho animace je zbytečně bombastická, scénky ubíhají vpřed nadmíru překotně - div že se nepředbíhají ... a v žádné z použitých písní nenacházím zalíbení. Příběh postrádá půvab a něhu - atributy, které bych od klasické animované pohádky očekávala. Zcela průměrné, nezajímavé 3* ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Omg, dokonalá pohádka! U sledování tohoto Disneyovského skvostu jsem měl fakt mega záchvaty nostalgie, páč jsem kdysi vlastnil originální hru na DOS/PC Aladdin a nikdy jsem ji nepřestal milovat :) Myslim, že po zhlédnutí filmu si to musim zahrát znova, abych si připomněl, jaká ultra-pecka to byla. Film naprosto splnil má očekávání a nemůžu mu (snad krom dabingu písniček) nic vytknout. 99% ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Aladina som si pozrel po veľmi veľa rokoch a musím povedať že ide (spolu s Levím kráľom a Herkulesom) o najlepšiu kreslenú rozprávku od Disney z minulého stroročia. Animácia jej sedí viac ako hraná verzia a pôsobí to oveľa prirodzenejšie. Piesne sú chytľavé a ako celok film takmer vôbec nezostarol. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejlepších Disneyovek. Aladin má příjemnou hudbu. Je to dobře udělané. Má to příběh. Klasická krásná pohádka jak pro děti tak i pro starší. Nejhumornější postava série Džin z láhve se objeví až po půl hodince filmu, což je škoda. S ním je zážitek vtipnější a kouzelnější. Džin nejen zařizuje všechen dobrý humor, který je dobrý doteď, ale zárovně se stal asi nejvtipnějším Disneovským hrdinou. ( 75 procent ) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to fajn. Když pominu přehršel (většinou otravných) písniček, opici s papouškem a prvních infantilních 15 minut, tak se mi to líbilo. Příjemně se na to dívá, není to trapné, nenudil jsem se u toho, většinou ani ty postavy mi nepřišly otravné a klidně bych si to i někdy pustil znova. Mile mě to překvapilo, protože si pamatuji, že jsem asi v sedmi letech viděl Krále zlodějů (což je nějaký Aladin 3) a přišlo mi to strašné, proto jsem nějaké další díly zavrhl, ale teď jsem rád, že jsem tomu originálu po tolika letech dal šanci. Bůhvíjak úžasné to není, ale jeden z těch lepších animáků je to určitě. Slabé 4* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama