Reklama

Reklama

Před dvěma lety dobyl film Noční hlídka, první díl fantasy trilogie režiséra Timura Bekmambetova celý filmový svět. Tisíce fanoušků okouzlilo propojení moderní sci-fi, fantasy a východních mytologií. Denní hlídka pokračuje ve vyprávění příběhu o souboji Světlé a Temné strany, který se odehrává v současném Rusku, ale v podstatě i napříč celými dějinami civilizovaného světa.

Anton se dostane do komplikované situace. Ač je sám členem Noční hlídky, jeho syn Jegor je na straně Temna. Anton se snaží svého syna uchránit i přes jeho excesy a zametá po nich stopy i před vlastními lidmi. Naopak Temná strana trpělivě vyčkává, až v sobě Jegor po narozeninách probudí monstrózní sílu. Mír mezi oběma stranami je příliš křehký na to, aby ho nedokázalo narušit sebemenší nedopatření, kterého se hlavní hrdinové v nastalých zmatcích dopustí. Až když je Moskva téměř srovnána se zemí, přijde na řadu Křída osudu, posvátný předmět, který může Antonovi dovolit vrátit se v čase a zabít své vlastní dítě. Cesta zpět však nebude jednoduchá.

Film byl do ruských kin uveden v lednu roku 2006 a během několika málo dní se stal komerčně nejúspěšnějším domácím titulem všech dob. Oproti prvnímu dílu film vznikl s daleko větším rozpočtem, což je nejvíce patrné v akčních scénách, historických reminiscencích a v tricích. Diváci se tak dočkají nejen fascinující historické bitvy, ale i divoké automobilové honičky končící na stěně jedné z moskevských moderních budov. Film, jehož strhující tempo se okolnímu světu představilo až letos na několika klíčových filmových festivalech přichází do českých kin přesně dva roky po úspěchu Noční hlídky, kterou vidělo přes šedesát tisíc diváků. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Spracovanie a vyznenie podobné ako pre jednotke. Efekty sú fakt velmi dobré, ukáže sa to hlavne na konci, pri tej megakatastrofe. Ale to, že si autori nekládli vo filme žiadne pravidlá, a postavy si môžu robit takmer čo chcú (zmena face-u zo snehu, obrátit lietadlo vo vzduchu, zmena papagája na človeka, výmena tiel, "pristánie" auta na budove zboku, atď) degraduje samotný príbeh. A to s tou kriedou, to sa asi bratia Rusi inšpirovali bratmi Poliakmi a ich Čarovnou ceruzkou :) Záver je pekný, happyendový. Hodnotenie: 55%

Indy21

Indy21 (hodnocení, recenze)

Prvni se mi líbil, ale druhy byl nudný od začátku až dokonce. :-( škoda

Indy21

Indy21 (hodnocení, recenze)

kOOzy:  Třetí díl si myslí nebude, ale je to natoceny snad podle knihy. Zkus zajímavosti k filmu.

kOOzy

kOOzy (hodnocení, recenze)

Nemáte niekto info ako sa bude volať tretí diel, prípadne kedy by uzrel svetlo sveta? :)

Dextra

Dextra (hodnocení, recenze)

Jsem upřímně šťastná, že s trojkou to bylo a je stále neslavné, protože se skoro bojím toho, o čem by měla být. U Noční Hlídky jsem se nejprve koukla na film, až pak si přečetla knížku, nicméně ani tak se mi nepřestala líbit. Ale u dvojky jsem co chvíli chytala záchvaty smíchu, protože to bylo lepší než nad tím brečet. Těžko říct, jak bych film hodnotila, kdybych nečetla předlohu. Samozřejmě, první film si také hodně upravil scénář k obrazu svému, ale jeho atmosféra a vyznění fungovaly stokrát lépe než v případě dvojky. A vůbec tomu nepomáhá to, jak Bekmambetov plácá víc postav z předlohy do jedné (mám teď konkrétně na mysli filmovou postavu Jegora).

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Nočná hliadka bola slabota, ale toto je nechcená komédia. Sa čudujem Lukjanenkovi, že Bekmambetovi po tomto nedal nakladačku. Pravdepodobne sa zdržal, lebo oba filmy aspoň spravia nejakú postrannú reklamu jeho (omnoho lepšej) knižnej sérii.

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Zvláštny film..., jediné čo môžem povedať že sračka to určite nie je :)

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Po naproste hloupé jedničce nastupuje hloupější dvojka,,, Tohle se sci-fi nebo fantasy moc společnýho nemá.. Pobíhá tam pár bláznů s baterkama a blíbolej vo světle a tmě.... Tomu sci.finebo fantasy moc neřikám..... ty 2 hěvzdičky jsou za muziku ( jež byla naprosto perfektní ) a druhá za konec kde se aspon trochu něco dělo.. oproti línému zbytku filmu..

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Suprové Sci-Fi, síce v niektorých fázach trošku zložité na pochopenie, ale každopádne sa Amícke trháky s tohoto obdobia oproti tomuto môžu strčiť.

strixsr

strixsr (hodnocení, recenze)

Trailer v kině vypadá úžasně, doufám že pochopím alespoň druhý díl :-))

MadChick

MadChick (hodnocení, recenze)

Předlohu jsem taktéž nečetl, ale byl jsem velice mile překvapen, dalo by se možná říct i nadšen. Akční scény perfektní, efekty taktéž (tedy až na to Ruské kolo, to bylo tak trochu zbytečné, jakoby potřeboval režisér za něco dočerpat rozpočet :-D ) velice slušné herecké výkony , pro mě 85%

Sawa

Sawa (hodnocení, recenze)

Podle časopisu Premiere by měl tenhle film dojít do českých kin v září. Pro zajímavost - zrovna se točí další pokračování - Šerá hlídka.

xylofonka

xylofonka (hodnocení, recenze)

A neví někdo, kdy to k nám laskavě pustí na DVD? Předem díky za případnou odpověď.

_Josh_

_Josh_ (hodnocení, recenze)

Knizni predlohu jsem necetl,ale dalsi pokracovani je suprove... Zatim oba 2 dily za 5 hvezdicek.

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

nechápu, tohle mi přijde o krapet slabší než noční hlídka, přesto je to lépe hodnocené. Bekmambetov je skvělý režisér a nedovedu si představit ve které jiné zemi by se to natočit dalo... Rusko je uplně ideální pro brutalitu tohoto rázu...

jo a btw s knížkou to má společné uplné ho'>no, s prominutím... ale to nevadí, nečet sem -> netrápím se.

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

Major:souhlasím s tebou. Jinak, filmovému dovákovi znalému předlohy se nelze zavděčit. Drží-li se tvůrce předlohy, tak mu vyčtou, že pouze převádí na plátno text a nepřidá tam nic nového, přidá-li trochu svého a invence, vyčtou mu ještě rozhořčeněji, že se předlohy nedrží. Jak z toho ven? Jedině netočit filmy podle románů, nebo: Marius: nechodit na film, znám-li předlohu. Stejně to nikdy není ono. Já jsem třeba ještě žádnému filmu podle knihy, kterou jsem četl nedal 5 hvězdiček.

DaBler

DaBler (hodnocení, recenze)

Já předlohu sice neznám, ale absolutne nechápu, jak to může mít 74%! Co na tom vsichni vidi?

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Major : Pokud se tento film nekomu libil, je videt ze nezna predlohu a tudiz nemuze pochopit jak moc to Bekmametov POSRAL. A to se mi prvni dil libil hodne.

Major776

Major776 (hodnocení, recenze)

Pro mě to byl opravdový požitek !!!! Ani jedna scéna není bez vedlejší myšlenky s návazností na vše před i potom. Každý záběr jakoby se díval tak nějak za roh toho všeho dění a zdánlivě neuspořádaného děje. Člověk nesmí tento film sledovat s mozkem zkaženým z rádoby "superfilmů" nejen USA produkce.Výborný je nápad s křídou osudu ! P.S.: Pokud tento film někdo odsuzuje, tak je poznat, že nic nepochopil !!!

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Reklama

Reklama