Reklama

Reklama

Brutální město

(neoficiální název)
  • Itálie Città violenta (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Heston (Charles Bronson), profesionálny zabijak, je prenasledovaný svojimi bývalými zamestnávateľmi, ktorí sa ho chcú zbaviť. Po napínavej autonaháňačke ho zrania, ale on skoncuje s prenasledovateľmi. Zistí, že sú o ňom kompromitujúce fotografie, ktorých negatív vlastní jeho bývalý hlavný objednávateľ (Telly Savalas). Jeff zistí, že mu v spolupráci s jeho priateľkou nastavili pascu, ktorú odhalí a pripravuje krvavú pomstu ... (Cicis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon podalo Bronsonovo charisma, všichni ostatní za ním značně pokulhávají. Film je to nezáživný, vlastně nudný, míchá několik žánrů, o akci bych zbytečně nehovořila, s kriminálkou nemá také mnoho společného, takže nakonec je z toho romantická gangsterka. A gangsterský film à la soap opera mě fakt nebere. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Poctivá a skvěle natočená italská žánrovka s americkým castingem, skvělými lokacemi (Louisiana, New Orleans) a naprosto bohovskou hudbou Ennia Morriconeho. CITTA VIOLENTA patří mezi moje nejoblibenější Morriconeho kompozice, dlouho jsem ale neznal film, ke kterému patřila. Dívat se poprvé na film, ke kterému velmi důverně znám hudbu byl hodně zvláštní zážitek. Mj. úvod snímku má velmi dobře propracovanou automobilní honičku a naopak konec filmu jde hodně proti zdi. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi málo upovídaná, zato výrazově bohatá krimi, podpořená výbornou hudbou. Film představuje život z jedné strany bohatý a nezávislý, z druhé strany však není komu věřit, každý sleduje vlastní zájmy a k jejich uskutečnění hodlá využít veškeré prostředky. Správně rozklíčovat takové zájmy je však více než obtížné. Brilantní byl závěr, kdy se Jeff rozhodne celý kolotoč zastavit. Hudba se ztiší a jediné, co je slyšet je tichounké klepání kulek, pronikajících zkrz skleněné tabule fasádového výtahu... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Od iných snímiek, spadajúcich do subžánru poliziottesco sa Città violenta tematicky dosť líši. Hlavným hrdinom tu nie je policajt, dej sa neodohráva v Taliansku a nie je reakciou na vlnu kriminality a násilností, ktoré v 60. a 70. rokoch otriasli talianskymi mestami či kritikou tamojšej skorumpovanej spoločnosti. Città violenta diváka nezaťažuje politizovaním a moralizovaním, ako tomu u italo-crime neraz bývalo zvykom a prináša akčne ladený príbeh elitného nájomného vraha, ktorý na svoju smolu príliš podľahol ženskému šarmu v podaní jedinečného a tradične strohého (tie milostné scény mu teda moc nešli) Charlesa Bronsona. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Chladný a tichý sniper Charles Bronson, prohnaný darebák Telly Savalas, svůdná zlatokopka Jill Ireland a opět vynikající pulsující Morriconeho hudební skóre, už jen za ty jména stačí? Není to typický rychlý akční eurocrimi (poliziotteschi), některé scény jsou dost sáhodlouhé, je tam i dost mluvení. Místy mi film připadal i jako takový městský zločinecký špageťák (rysy snímané zblízka známé od Leona). Nicméně hlavní roli si zde zahrál Charles Bronson (Jeff), jako pomstychtiví profesionální zabiják, který toho opět moc nenamluví a to je více než dobrá záruka kvalitní podívané. Film se točil v krásných lokalitách (St. Martin, Virgin ostrovy a New Orleans) obsahoval standardní, leč trochu předvídatelný příběh, včetně spiknutí, co mě však vzalo, tak to byly všecky ty naprosto famózní nezávislé po sobě jdoucí sekvence (úvodní scéna na jachtě, vzrušující a velmi vynalézavá automobilová pronásledovací sekvence al á "BULLIT", snad 10 minut bez jediného dialogu, vězení-pavouk a ledový Jeffův klid, dokonalý smrtící Jeffův plán na automobilových závodech a samozřejmě vrcholem je samotné finále), kde jsem zhruba tak tušil jak to asi bude probíhat. Tady v tomto film bez vítěze a bez kladného hrdiny se Sergio Sollima, především westernový specialista, ze žánrovek později ("REVOLVER" 73') celkem vytáhl, film bych zařadil do kvalitních (nikoliv ale nejlepších a nejpamátnějších) žánrovek. Je opět škoda že ho naše televize, neprávem opomíjejí, na úkor totoho filmů jsou v tv často zcela průměrné a podprůměrné Bronsonovky. Komentář zde jako třetí v pořadí... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Automobilovou honičku odřídil významný francouzský kaskadér, asistent režie a občasný herec Remy Julliene. (AlDelon)
  • Snímek byl inspirován francouzským filmem Samuraj (1967). (Monco)
  • Do role Vanessy Sheldon tvůrci původně zvažovali obsazení Sharon Tate. (Monco)

Reklama

Reklama