Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

lskala 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co se dá natočit prakticky bez peněz! BORN OF HOPE je asi 100x kvalitnější fanouškovský film, než Hon na Gluma. Film má atmosféru, herecké výkony jsou kvalitní, scénář je vydařený a hudební doprovod je bezchybný! Dokonce i paní Režisérka odvedla kus dobré práce. Hodnotím ho maximálním počtem hvězdiček, protože tohle dílo, hravě strčí do kapsy, spousty filmových slátanin s milionovými rozpočty!!! Kdyby to šlo, přidal bych šestou hvězdičku za nadšení pro Tolkienovo dílo! 5***** ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Další amatérská výprava do středozemě nám odvypráví starý příběh o setkání Arathorna a Gilraen,kteří přivedli na svět Aragorna.Příběh vypráví o statečnosti hraničářů jejich životě a jechi prvotnímy problémy s nájezdy skřetů.Výborná a za zmínku stojí akční stránka filmu hlavně tedy pak ona konečná obrana vesnice.Občas film působí zdlouhavě,ale tvůrci nás chtěli co nejvíce seznámit s historiií středozemě.Výborně natočené až se mi nechtělo věřit že jde o amatérský fanfilm.Hudba střih i dokonce herecké umění je opravdu na hranici profesionální úrovně-někteří profesionální režiséři by si měli brát velký příklad jak se dělá film.Hodnotím na plný počet právě s nadhledem že se jedná o fanfilm. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Příběh o Gilraen a Arathornovi, synu Aradora, v dobách, kdy temnota v Dol Gulduru rostla a skřeti se rozlézali jako mor na sever, aby pobili všechny Dúnadany, kterých bylo stále méně a méně. Na rozkaz Saurona, který se bál Isildurova dědice. Nadějí všech lidí se tak stalo dítě Gilraen a Arathorna, Aragorn. Další skládanka Tolkienova díla, natočená stejně dobře jako Lov na Gluma. V bitkách je sice znát malá četnost bojovníků na obou stranách, ale nebuďme rýpalové. Setřeme slzu a nechme znovu zaznít Arathornova slova (jeho schopnost projevu Aragorn očividně podědil): "Muži Západu, Stín se rozšiřuje a jeho krutá pěst se po nás vždy natahovala. Ale my... My nesmíme ztratit naději. Přijde doba, kdy Dúnadané znovu získají svou sílu a vyženou zlo z těchto zemí jednou pro vždy. Ale do té doby je naší povinností bránit náš lid za každou cenu. Takže... Povstaňte, Dúnadané! Pamatujte, kdo jste! Ať před námi naši nepřátelé znovu prchají! A ať se žádný skřet nedostane ven z toho lesa živý!" ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Titul filmu Zrození naděje souvisí s Aragornem (Viggo Mortensen), protože právě jeho narození je nadějí na budoucnost. (ricky4)
  • Elfové Elrohir (Sam Kennard) a Elladan (Matt Kennard) jsou syny Elronda (Hugo Weaving), vládce z Roklinky, který se objevuje v sérii Pán prstenů. Proto byl také Aragorn (Viggo Mortensen) vychováván v Roklince, kde potkal budoucí lásku Arwen (Liv Tyler), sestru Elladana a Elrohira. (ricky4)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 25 000 liber. (ricky4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno