Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 17-ti lety si ve studentských dobách zašpásovali s krásnou Colette a pak se vydali každý po svém. Zbyla jim jen hezká vzpomínka, ale možná i problematický teeneger Scott, který se právě vydal kamsi do světa na zkušenou. Protože si nešťastná matka Colette neví rady, osloví oba potencionální otce o pomoc. A všechny to stojí dost práce a přemlouvání, než je všechno tak, jak má být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

otík 

všechny recenze uživatele

Přijatelná komedie s tradičně civilním Biily Crystalem a zcela ujetým Robin Williamsem, kteří se ve stejný okamžik dozví, že jsou možná otcové 17ti letého syna, přičemž ho mají najít, neboť utekl z domu. Náhodou se potkají a vydávají se na společnou cestu. Syna několikrát najdou, ztratí, zažijí při tom trochu srandy, rozrazí pár nešťastných hlav a pak si všichni vzájemně padnou do náručí. Místy snad až moc přeslazená, ale také nenáročná a příjemná zábava. Americký remake výborné francouzké komedie Otec a otec. Hudba: James Newton Howard ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som si na zadok nalepil svoj vlasy.“ – „Prečo?“ – „Dve marihuany a jedna vodka.“ Joel Silver, producent DŇA OTCOV (a PREDÁTOROV a SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ A SMRTONOSNÝCH PASCÍ a...) sa v rozhovore s Františkom Fukom pre českú Cinemu kedysi vyjadril zhruba v tom zmysel, že snímka predstavovala určité sklamanie. Režisér Ivan Reitman (KROTITELIA DUCHOV 1-2) dostal k dispozícii dobrý scenár a komediálne esá Robina Williamsa a Billyho Crystala. Silverovi treba dať za pravdu - výsledok je priemerný, miestami až matný, fádny, vizuálne nesympatický (Crystal s Williamsom vyzerajú akosi... dajako... ehm, čudne) a len zriedka chytí dych v dialógoch („Nie, s ním som sa nesprchoval. To on sa sprchoval s jedným sedemnásťročným chalanom. Ja som sa len pozeral.“). Škoda, Crystal i Williams sú povestní talentom na improvizáciu, takže DEŇ OTCOV je šanca vyhodená von oknom. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Další americký plagiát. Celkem by mne zajímalo, kolik jich je. Jenže to bychom se asi nedopočítali. Klasická kopie francouzského filmu „Otec a otec“, ovšem velké USA nám snímek okořenilo špetkou vulgarit a jiných vtípků. Ne, že by mi to až tak vadilo. V každém případě opět dvě postavy, z nichž ani jedna mi není sympatická, pana Williamse nějak moc nemusím a pan Crystal se vůbec na roli bijce nehodí. O postavě syna darmo psát. Závěr je jednoznačný za plagiátorství hodnocení dolů a za další také. 9148/9515 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 1* špatný film i bez toho, abych to srovnával s původní francouzskou komedií. Navíc herecké výkony jsou hrozná slabota. Úplná zbytečnost - palec dolů a sand si ani tu jednu hvězdičku nezaslouží [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že trojice Reitman-Crystal, Williams vůbec nedokázala naplnit potenciál a ač film párkrát pobaví, je z něho cítit scénáristická křeč, hlavně díky konci, kdy autoři trochu nevěděli, jak příběh ukončit. Francouzský originál jsem viděl jako dítě a vybavuji si ho matně, nicméně byl minimálně o třídu lepší. Propadák Ivana Reitmana a producenta Silvera. 2* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama