Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příroda udeří neuvěřitelně ničivou silou. Las Vegas rozmetá tornádo, severovýchod Spojených států sužují tropická vedra, která provázejí obrovské požáry. Následují prudké bouře a hromobití století. Pro ambiciózní chicagskou televizní reportérku Amy Harkingovou, která čeká ve své kariéře na velkou chvíli, je ale strach z těchto povětrnostních anomálií podružný ve srovnání s hrozícím energetickým kolapsem. Ten by zanechal celou populaci ve tmě, bez jakékoli možnosti komunikace a vystavenou nepředvídatelným nebezpečím... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No pojď sem, pojď k taťkovi...ale no né, copak to tady máme? Jakýsi obří televizní megamix filmu katastrofického, ekologickospolečensky rádobyburcujícího a k tomu ještě konspiračního, no toto? Snad se všemi typickými figurkami tohohle (až na čestné výjimky) podřadného subžánru a stejně typickými dialogy, no toto? Se snahou nafrkat do zoufale dlouhé stopáže co nejvíc gigantických devastačních digitálních scének, zachytit dění okolo co nejčistším obrazem s vysokým rozlišením a prostříhat to reálnými záběry běsnících živlů, které zcela evidentně pocházejí z velmi rozdílných dob a míst a ve srovnání se zbytkem filmu působí jako kydy o třídním boji v programu "demokratického" svazu mládeže, no toto? 20% za po dlouhé době viděného Briana Dennehyho v sympatické roli a legračně přehrávající Nancy McKeon hrající si na novodobý Čínský Syndrom? No proto! (Ne, opravdu to nestojí za to, abyste s tím ztráceli čas, a není to na druhou stranu tak dementní a/nebo vizuálně zoufalé, jako ty všemožné Solární Armageddony s bijci jako Luke Perry v hlavních rolích - na tenhle level to dotáhlo až pokračování... ano, má to skutečně druhý díl;)) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Další z nesčetné řady katastrofických filmů. Naštěstí ne úplně katastrofálních. I když ... Opět musím ocenit zvláštní efekty. Co ovšem si nezaslouží plus je logika chování hrdinů a vykreslení některých situací. Tak např. se mi nezdálo, že by se v tom obchodním centru, kde byli lidé uzavřeny v té bance se nacházeli nějací lidé jen v té bance. Že by v okolních obchodech bylo pusto a prázdno se mi mos nechtělo věřit. K nevěření byl i hladký průjezd městem, kdy hrdinové mířili na smluvené místo na letiště. Fouká silný vítr, všude se válí nejrůznější bordel a trosky a ejhle, letištní plocha je zametená jak před startem concordu. Ale jinak je to příběh krásný, charakterově černobílý, dějově předvídatelný, podle zavedené šablony vyrobený a koukatelný. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Panebože kolik takových to filmů tu už bylo? Drtivý dopad, Armageddon, Den poté a nebo takových těch německých rychlokvašek. Pořád stejná písnička, takřka bez jakéhokoliv pořádného scénáře ! Buď se jedná o nějaké létající šutry někde ve vesmíru, nebo padající meteority či šílené záplavy a potopy takřka celého světa a nebo teď nakonec v podobě silného tornáda. Pořád stejná písnička a pořád něco neskutečně pitomého až pohádkově laděného. Ze všech stran nás před tím varujou, jak bysme se měli zachovat i v těch nejkritičtějších a nejkrajnějších situacích, ale skutek utekl? Opatření? To se jim to povídá, od stolu a na papíře. Příroda si prostě nevybírá kdy a kde udeří, a Amerika poručit dešti podobně jako to chtěl kdysi udělat slavný Sovětský svaz nedovede a ani nemůže ! Sami jsme viděli poslední katastrofu v podobě níčivé tsunami v Indonésii nebo při záplavách v ČR to bylo keců...! Podřadný film, z nepříliš dobrou dějovou strukturou, z nepřesvědčivými vizuálními efekty, se slabým střihem a s téměř neznámým hereckým obsazením. Jednu hvězdu, jen za snahu autorů trochu pobavit při nepravděpodobných a neskutečně přehnaných scénách, viz třeba auto které projelo tornádem kdy tuším že letadlo jen tak tak přistálo..! ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

auuu. Zase jsem dostal poradnou facku od jednoho velikeho klise. Naprosto vyumelkovany a falesny soucit, spatne herecke vykony a naprosto zoufaly scenar. Tot hlavni vytky tohoto filmu. Uz tam opravdu jen chybelo aby nam tam reziser vic maval americkou vlajkou pred kamerou a ja bych se snad opravdu rozplakal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Blíží se setsakramentsky silná bouře a my máme možnost sledovat jeho příchod a průběh o dvou dílech celovečerní stopáže. Není to nic co by jsme již neznali. V meteorologické kanceláři sledují monitory a grafy a rozumbradují. Televizní reportérka se honí za senzací v podobě výpadku elektrického proudu. Když bouře udeří, nastává apokalypsa nadměrných rozměrů a děj sleduje různé lidi na různých místech s různými prožitky. Už od prvních minut se děj rozjede a do poslední minuty se nezastaví. Dramatičnost je udržována seč se dá a tak se plynulost poměrně drží. Jedná se o obyčejný televizní katastrofický film při malém rozpočtu dost viditelných. CGI efekty sice samou rozmazleností nad velkorozpočtovýma filmama nijak neoslní, ale přesto se na TV a svou dobu jedná o standart. Svižně ubíhající vize o silné bouři plných chyb a naivností může zpříjemnit posezení u televize, jen u toho proboha nepřemýšlet. To by by velká chyba. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Winnipegu v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama