Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +některé záběry, občas napínavé -televizní, minimalistické na to že to je katastrofický film(málo prostředí, málo zničeného Berlína)/// Hmm, bojuju s tím, kolik tomuhle dílku vlastně dát. Je silně televizní, a tak mu jste ochotni ledacos odpustit. Ale už méně jste ochotni odpustit tvůrcům, že se do něčeho takového vůbec pouštěli, zvláště když k tomu nemají rozpočet. Prostě a jednoduše na německou verzi snímku Den poté raději zapomeňte. Přesto kdo snese právě tu TV bariéru, dočká se několika zajímavých záběrů, a musím napsat: samozřejmě i záběrů likvidace Berlína. V mích očích však sníkem sráží spousta keců mezi jednotlivíma postavama. Více se zde řeší vztahy otce se synem, kamaráda s kamarádem. Na řadu příjde i něco jako romantika a láska a já mám někdy pocit že se dívám na špatný vtip. Ale musíme si uvědomit, že si díváme na Německý film a ten jak známo mívá jisté charakteristiky."To byl silnej matroš, příště budu míň hulit" řekl borec hned potom co ho sundali ze stromu, kterýžto si s dýmkou ve stanu dělal dobře (rozuměj, kouřit trávu) a potkal se s tornádem./// Celkem 54%/// ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Na direct-to-TV to sice zas až takovej průser není (a díky tomuto povědomí překousnete i šílené triky, herce a scénář), ovšem až do té doby, než (jako já) zjistíte, že to má 3 hodiny a že je to nehorázně sprostě vykradenej Twister (chudák DeBont)! Herr Emmerich moooc dobře věděl, proč šel točit filmy (svého oblíbeného žánru) raději za velkou louži... ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, proč udělal z této ptákoviny režisér 2 dílný film ? Vše, co tím chtěl říci (včetně absolutně neschopné mladé lékařky) by se dalo natočit za 40 minut. Zbyly čas herci prochodili od ničeho k ničemu. Dejme tomu, že by skutečně tornádo tohoto druhu postihlo střední Evropu, pak by jistě napáchalo nedozírné škody a nezanechalo po sobě pár rozlámaných prken a převracených stoliček. Chápu, že Němci asi nemají takové možnosti jako finanční magnáti Hollywoodu, ledacos by se dalo odpustit... ale nudu u katastrofického filmu prostě odpustit nelze.Myslím, že 1* je akorát z úcty k promrhanému filmovému materiálu. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nedám říct a komentář k tomuto patosu s radostí napíšu. Nedělní večír, osmá hodina a na televizi Nova právě začíná dvoudílný cyklus z Německé produkce s názvem Tornado - Pomsta nebes. Jak nebezpečně znějící název. Jak nebezpečně nebezpečný film, jenž nebezpečně rozhořčí nejednoho diváka. Tak nějak bych to pojmenoval já, minimálně pod čarou. Efekty, že byly zajímavé? Já snad typicky dodám jen. Zase Němci natočili plískanici, která nám brzo spadne na hlavu. Zbytečný strašák? Snaha o zájem obyčejného diváka, připravit se na cokoliv nebo snad snaha o záchranu života na Zemi? Bůhví co, dobrý film určitě ne, ale to se od toho snad ani čekat nedalo. ()

NikoKovac odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy mají většinou stejný scénář v tom, že nějakej chlápek, co vystudoval meteorologické jevy v zahraničí, se vrátí a náhodou kdesi na monitoru najde hrozící nebezpečí. Nikdo mu nejdřív nevěří, ale jak to nastane, tak ho všichni prosí o pomoc. Tornádo/hurikán/tsunami/zemětřesení/sopka/godzila (dosaďte dle libosti) pak zničí všechny známé památky ve městě, ale nakonec to v poslední chvíli ustane, všichni hlavní přežijí a konec. To i Titanic je katastrofičtější než tyhle slátaniny. Možná by stálo za to natáčet katastrofické filmy jen podle skutečných událostí a nevymýšlet si obrovská tornáda v Německu, velkýho dinosaura v USA nebo sopečné činnosti bůhví kde na světě. Pak to totiž vždycky bude končit hodnocením "odpad!". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Berlíně v Německu. (willy1)

Reklama

Reklama