Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hurvínkova představa o válce není nic proti tomu, jak si Němci představují katastrofický megafilm. Uprostřed Evropy se vylíhne hejno tornád a vzruší to všehovšudy jen jednoho blonďatého bambulu, který má ke vší smůle zrovinka rozhárané vztahy rodinné, partnerské i pracovní, takže ho chudáka všichni poslouchají asi jako puberťáci svoji mámu. Navíc je zřejmé, že logika scénář ani neviděla a napětí od něj dalo ruce pryč po jezeďácké vsuvce s traktorem, kde si patrně natáhlo přitahovač divákovy pozornosti. Ta jedna hvězda je pro mě, aby bylo jasno, protože za ty tři hodiny u telky si ji fakt zasloužím! ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nedám říct a komentář k tomuto patosu s radostí napíšu. Nedělní večír, osmá hodina a na televizi Nova právě začíná dvoudílný cyklus z Německé produkce s názvem Tornado - Pomsta nebes. Jak nebezpečně znějící název. Jak nebezpečně nebezpečný film, jenž nebezpečně rozhořčí nejednoho diváka. Tak nějak bych to pojmenoval já, minimálně pod čarou. Efekty, že byly zajímavé? Já snad typicky dodám jen. Zase Němci natočili plískanici, která nám brzo spadne na hlavu. Zbytečný strašák? Snaha o zájem obyčejného diváka, připravit se na cokoliv nebo snad snaha o záchranu života na Zemi? Bůhví co, dobrý film určitě ne, ale to se od toho snad ani čekat nedalo. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal jen proto, že hlavního hrdinu zde hrál chlápek z filmu "Záhada vyvoleného", což byl chvílemi celkem slušný dobrodružný film (na německou tvorbu rozhodně), který ale zazdil poměrně pitomý scénář. Zde to také není se scénářem moc valné, Němci asi viděli nějaký film jako je "Twister" a řekli si, že si natočí svoji vlastní verzi, i když zde pro to nemají prostředí. Myslím, že u tohoto filmu je 2x90 minut naprosto zbytečných. Scény s tornádem jsou celkem dobře udělané a když to člověk bere s nadhledem, tak to má napětí a dá se na to koukat, ale jak tam nebyla nějaká akce a jen se o něčem žvatlalo, tak to byla jen nuda, nuda, nuda a dialogy jak z německého seriálu typu "Stefanie". Radikální ořez na jeden celovečerní film by bohatě stačil. Samozřejmě, že většina postav působí klišovitě a směšně, ale to jsou prostě Němci. No, byla to vlastně blbost, ale zase ne taková, že by to člověku moc vadilo. Relax na jedno zkouknutí. Dvě hvězdičky za ta tornáda. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na tv film to i ušlo. Viděl jsem to na nově a film byl vysoce tupý a bez naděje z toho něco vytřískat, ale já se neustále smál. Pro mě to byla spíše komedie a jak ten blb uniknul z tornáda tím, že ho to vzalo i se stanem a pak ho to vyplivlo jinde, kde hulil, tak to byla tak debilní scéna, že jsem se musel smát. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Matthias Koeberlin vypadá jako zfetovanej Libor Bouček z noční show VyVolených a za celých 180 minut nepředvede jedinou obličejovou grimasu. Příběh je zcela evidentně béčkový, doplňují ho naprosto nevhodné a jednoznačně rozpoznatelné autentické záběry skutečných tornád a je sice ukrutně natahován, ale na druhou stranu jsem se nijak výrazně netrápil během jeho sledování. V druhé půli se konečně objevují i nějaké ty kroutící se "pomsty nebes", vcelku obstojně vizuálně zpracované. Film nemá finále a závěr obsahuje totální nesmyslnost. Půl hodiny vzdušný trychtýř rotuje ulicemi Berlína, aby se pak zastavil před telekomunikační věží, pocuchal vlásky hlavním postavám a v mžiku se rozplynul. Jak říká Matthias: S tímhle běžte do prdele! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Berlíně v Německu. (willy1)

Reklama

Reklama