Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Normální děj katastrofického filmu (rozuměj stojí za starou belu - předem dáno, kdo bude mrtvý a kdo ne, naprosto předvídatelné situace, ...), ale výborné triky, sympatičtí herci a dobře plynoucí příběh způsobili, že jsem se docela i bavila a neměla ani moc času hledat logické chyby a rejpat do nich... ()

ic 

všechny recenze uživatele

Velice vizuálně zajímavý film a nominaci na Oskara si za to určitě zaslouží, taky jsem žasnul nad tornády, ale když se zamyslím nad dějem tak byl hodně stupidní, cely se vlastně točí kolem dopravení sudu senzorů, které vypadají jako kuličky do chřtánu co možná největšího tornáda, ale nikdo nevymyslel žádný rozumný systém, jak je tam dopravit. Soustavné nahánění tornád nákladnímy auty je sice zábavná podívaná, ale jinak úplná blbost. Navíc jinak dobří herci Helen Hunt, Bill Paxton po sobě prakticky celý film jen ječí, škoda jen, že jsem to nepočítal, určitě by to bylo zajímavé číslo. Já vím scénář je scénář... v tomto případě nestál za moc. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Film se skvělými akčními scénami - vedle výborných triků při nich ještě De Bont nezapomněl , co předvedl v akčním žánru u Speedu. Společně s mistry z ILM se mu tak podařilo vytvořit pár nezapomenutelných minut. Mezi těmito akčními scénami jsou ovšem velice nezajímavé a špatně napsané dialogové scény řešící vzájemné vztahy hrdinů. Jednak je tu milostný trojúhelník (Paxton, Hunt a Gertz) a jednak rivalita dvou týmů (Paxton a spol. vs. Elwes a spol.) - obě tyto neakční linie jsou nudné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čože? modré hodnotenie? Pre vrchol De Bontovej tvorby? Odviazal sa tu ešte viac ako pri Speede, priniesol krásne vizuálne efekty a tým vznikla klasika 90tych rokov. Dokonca to myslím produkoval Spielberg. Bohužial podobne ako pri Speed vznikla dvojka, ktorá potenciálnu sériu zabila. Znovu podarená dvojka ústredých hrdinov, podobne ako Bullock s Reevesom si sadli aj Hunt s Paxtonom. Teším sa na ďalšiu reprízu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak toho Jan De Bont moc nenatočil, tak mu při usednutí na režisérskou stoličku nelze upřít až nezdravá hyperaktivita. I kočírování velkolepých digitálních orgií chce pevnou režijní ruku - Rolland Emmerich by mohl vyprávět. De Bont se ve smršti jím servírovaných tornád přímo vyžívá a zároveň jimi maskuje, na styčném bodu nula, uvíznutý příběh z pera Michaela Crichtona. Hromady šablonovitých scén a charakterů, které jsou vytáhnuty z nejrozmatinějších zákoutí Crichtonovi fantazie pak, možná ano, možná ne-úmyslně strhavájí výsledek De Bontovi práce níž. Jako příklad si může divák vzít vybavení konkurenčních partií lovců tornád. Joe s Billem se vozí v rozpadajících se kraksnách, zatímco konkureční partie se řítí po silnicích i polních cestách v moderních džípech černé barvy a členové posádky se nosí v šedém stejnokroji. Charaktery postav (velmi lehce) načrtnuté hned na začátku se do konce filmu nezmění. Jejich chování je předvídatelné podobně jako v Nebezpečné rychlosti , ale tam to nevrzalo tolik jako zde, což je možná dáno tím, že zde se vyskytuje mnohem více postav než v De Bontově prvotině. Pořádný katastrofický film potřebuje pořádnou hudbu. O katastrofičnosti filmu (co se velkoleposti týče) lze úspěšně pochybovat, ale o nabušenosti soundtracku Marka Mancini už rozhodně ne. Nad přehráváním Billa Paxtona a pokusu o hraní Helen Hunt, lze bez jakýchkoliv obav mávnout rukou, protože o herce zde nejde. Jde o to si to užít, jenomže sledovat dvě hodiny černé trychtýře, jak likvidují všechno co je sebelíp přidělané, vyžaduje od diváka taky trošku trpělivosti. Vystříhat rádoby příběhovou vatu, která si říká řešení manželské krize , tak nad pátou hvězdičkou nezáváhám ani na chvilku. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (48)

  • Zlaté maliny - Nejhůř napsaný film s rozpočtem přes $100 miliónů; nominaci na Nejhorší vedlejší herečku dostala J. Gertz. (Geriel)
  • Hlásatelia počasia v televíznych správach boli skutoční a v lokálnych regiónoch veľmi populárni. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama