Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

dom156 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že to nikdy řeknu, ale je zde zbytečně moc akčních záběrů. Snad krom pár minut je vždy alespoň bouřka či se žene tornádo a té akce již na mě bylo moc. Také přehršel postav ( i když bez významných) působil zmatečně a nekomfortně, jelikož jsem půlku z nich ani nevěděl, jak se jejich postava jmenuje a přitom vždy pár dialogů měli. Klasický pohromový průměrný film. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru do dneška nepřekonatelný kousek. Tornáda mě vždy fascinovali. Problémem filmů o nich však zpravidla bývá, že na to aby jste tenhle živel patřičně zpracovali potřebujete prachy na pořádný efekty. Proto nikdy žádnej z těch levných televizních filmů nemá a neměl nárok na toto mistrovský dílo. Jan De Bont pro mě osobně stvořil svým způsobem kult a nehodlám teď řešit jak je ten film hloupej postavy plochý a že se tam kromě tý velkolepý destrukce víceméně nic neděje. To je úplně fuk, protože tohle není o hereckých výkonech, tady nehrají herci tady je jediný herec a tím je tornádo. Pro mě je tohle osobně klasika který se zatím žádný z konkurentů nedokázal ani přiblížit. Osobně jsem zvědavý jak dopadne letošní projekt V oku tornáda který mě teda hodně zaujal a hned se pro mě stal jedním z nejočekávanějších projektů tohoto roku. Každopádně jak už jsem napsal tohle je moje srdcovka a top film v žánru a tudíž hodnocení je zcela jasný.100% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Humans Being - Van Halen ,2. Virtual Reality - Rusted Root ,3. Talula [BT's Tornado Mix] - Tori Amos ,4. Moments Like This - Alison Krause & Union Station ,5. Darling Pretty - Mark Knopfler ,6. Miss This - Soul Asylum ,7. Broken - Belly ,8. Love Affair - K.D. Lang ,9. How - Lisa Loeb & Nine Stories ,10. Melancholy Mechanics - Red Hot Chili Peppers ,11. Long Way Down [Remix] - Goo Goo Dolls ,12. No One Needs To Know - Shania Twain ,13. Twisted - Stevie Nicks & Lindsey Buckingham ,14. Respect The Wind - Edward And Alex Van Halen, ()

ic 

všechny recenze uživatele

Velice vizuálně zajímavý film a nominaci na Oskara si za to určitě zaslouží, taky jsem žasnul nad tornády, ale když se zamyslím nad dějem tak byl hodně stupidní, cely se vlastně točí kolem dopravení sudu senzorů, které vypadají jako kuličky do chřtánu co možná největšího tornáda, ale nikdo nevymyslel žádný rozumný systém, jak je tam dopravit. Soustavné nahánění tornád nákladnímy auty je sice zábavná podívaná, ale jinak úplná blbost. Navíc jinak dobří herci Helen Hunt, Bill Paxton po sobě prakticky celý film jen ječí, škoda jen, že jsem to nepočítal, určitě by to bylo zajímavé číslo. Já vím scénář je scénář... v tomto případě nestál za moc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Twister" je akčný film s rozhodne originálnou témou. Zachytáva totiž lovcov tornád priamo pri ich nebezpečnej práci. Smrtiaci živel, pred ktorým sa väčšina populácie snaží utiecť alebo aspoň ukryť, oni nebojácne prenasledujú, aby získali cenné údaje o tomto prírodnom fenoméne. Hlavnú ženskú úlohu Dr.Jo Harding stvárnila moja obľúbená herečka Helen Hunt. *** ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • Niektoré vedľajšie kamerové skupiny viedol samotný Don Burgess. Kamery sa čiastočne chopil aj de Bont, keď sa hlavný kameraman v závere produkcie zranil. (Real Tom Hardy)
  • Pár okamžiků před slavnou scénou s létající krávou je vidět skrze levé zadní okénko auta, ve kterém jede Dr. Jo Harding (Helen Hunt) a Bill Harding (Bill Paxton), jak projelo rudé auto, přitom ve všech záběrech je silnice liduprázdná. (dandislav1991)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama