Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film som si chcela pozrieť kvôli efektom - a už v úvode bolo jasné, že nič iné nebude za to stáť. A ani nestálo. Všetko okrem efektov bola zúfalo klišoidná sračka, ktorá mi pila krv. Stredoškoláci, rodinka bez matky, ziskuchtivý naháňač tornád, hrdinská kočka s mesiášskym komplexom, ktorá je síce racionálna vedkyňa ako prasa, ale keď príde na vec, vrhá sa na pomoc každému kto príde pod ruku, hoci je to beznádejné a hrozí jej smrť a navyše ju doma čaká malá dcéra... K tomu otec, ktorý keď sa konečne dovolá stratenému synovi, tak namiesto aby zareval do telefónu "práve cez nás prešlo skurvené tornádo!", tak sa toho skoro dospelého chalana 2x pýta "si v bezpečí?" - a keď už sa foter nevie vykoktať, kým nestratí signál, tak ani dementa juniora nenapadne sa spýtať "prečo?" Džízs fakin krajst!!! (toho skoro dospelého zdôrazňujem schválne, lebo predpokladám, že otec sa takto správa kvôli jebnutým pravidlám amerických filmov, že na deti sa musí jemne a nesmú sa rozrušovať - aj keď majú 17 rokov a ide im o život). Kričím bezmocnou zúrivosťou pri takýchto scénach!!! Ja viem, že nebyť debilného správania, tak by sa postavy nemuseli dostať do "nesnází", ale je to zúfalé. Pritom uveriteľný scenár katastrofického filmu sa určite DÁ napísať... len by to musel niekto skúsiť. P.S.: Naozaj používajú v USA v oblastiach s výskytom tornád ako "storm shelter" školy, ktoré sú len krabicami s väčším podielom skla než betónu? Lebo keď stále hovorili o storm shelter v škole, čakala som, že zídu aspoň do kotolne v suteréne... P.P.S.: Slovenské titulky od MatthewP27 sú na smiech, ten chlapec nemá o frazeológii ani páru, takže ak naozaj viete po anglicky, skôr sa pobavíte na doslovných prekladoch, než že by ste ich potrebovali k filmu... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DUNNO HOW BIG. THEY'RE TORNADOES, THEY DON'T DO COURTESY CALLS." ------------------------------- Odvtedy, čo som po prvýkrát zočil vynikajúci a bezchybný de Bontov majsterštik menom Twister, sa už na katastrofické snímky, v ktorých figuruje búrka, víchrica, fujavica, orkán, hurikán, tornádo či akákoľvek iná smršť, nedokážem pozerať rovnako. Latka bola nastavená príliš vysoko, jej podliezanie sa netoleruje a nepreskočí ju už pravdepodobne žiadny iný film. Into the Storm, žiaľ, nebol výnimkou... ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byla jen přehlídka tornáda, které ničí vše, co se mu postaví do cesty, tak je to perfektní film o délce 55 minut. Jinými slovy, ty debility, co postavy v tomhle filmu říkají mě zase tak nepálí (ale více než 5x se mi oči protočili o 720 stupňou, bo ... no hlouposti). Jako katastrofický film ale Into the Storm obstojí minimálně s vyznamenáním ! ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vtahující zvuk v perfektním Atmos ozvučení jsou největšími klady filmu. Člověk má pocit, že mu fučí u ucha a mrskají ho kroupy do obličeje. Kazí to však ospalí herci (Armitageův charismatický bas to nespasí) a naprostá nevyváženost seriózních a humorných scén. V jednu chvíli tak sledujete trikově velice zdařilou scénu masivní destrukce doprovázenou celkem věrohodnými emotivními reakcemi prchajících a následuje rádoby vtipná scéna s dvěma ožralými debílky. [Kino, Dolby Atmos] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, povedzme si to na rovinu. Nevadí mi, že je to bezpríbehová naháňačka tornáda, ale to tupé chovanie postáv. Síce to v Oku búrky nevybuchuje ako u Emericha, ktorý si dáva takéto tornáda na raňajky, ale inak sa na to dá mrknúť. Casting je tiež celkom v pohode. Thorin si zo stredozeme odbehol pozrieť tornáda a zvyšok kreténov, ktorý naháňajú tiež tornáda, alebo ktorých naháňajú tornáda sa tiež dajú zhltnúť. Ako celok to nieje také tragické a slušné efekty sú asi najväčší ťahák filmu a poteší aj hudba Briana Tylera. 65% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama