Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím končit. Lítají tu krávy." Mezi mé nejoblíbenější volnočasové aktivity patří kličkování náklaďákem mezi tornády. Kdykoli u baráku spatřím nějaké tornádo, tak se neudržím a jdu do toho. Nedělal bych to, kdybych kdysi nezabloudil do kina mezi poletující stodoly, dobytek, cisterny či kombajny. Tam se zkrátka pracovní i rodinné problémy řeší nejlépe a mne vždy pobaví být přitom. Jen ta tornáda se mne snaží naštvat a škodolibě se vyhýbají blízkosti mého domu, takže jsem mezi ně ještě nevyjel. Ale jednou si to určitě rozdáme. Takže všechno lítá, co peří má: Stodola? Samozřejmě lítá. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dvaja hollywoodsky meteorológovia, režisér Jan de Bont a vedúci výroby Steven Spielberg nám predstavujú unikátnu predpoveď počasia, v ktorej hlásia polooblačno až oblačno, silný vietor, pršať budú traktory, resp. iné dopravné prostriedky, lokálne miestami aj hovädzí dobytok. Nadmerný výskyt nadšenia nad týmto snímkom sa očakáva na celom území. Veľkolepé filmové dobrodružstvo, ktoré vás vcucne podobne ako samotné tornádo a ktorého intenzita sa znásobí na stupeň F 5 na veľkom plátne a v prítmy kinosály. Tam, kde ohromujúce príbehy ako je tento odjakživa patrili. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE PRODIGAL SON HAS RETURNED!" ----------- Žáner katastrofických filmov je prekliaty a ťahá so sebou dolu do pekiel takmer každú snímku, ktorá k nemu privonia. Niekedy mi príde príhodné za zlé kvality viniť žáner, nie film samotný. Potom je tu ale druhý de Bontov režijný počin – Twister. Film s dokonalou atmosférou, perfektnou kamerou (Green, Burgess, Bont), dôkladne vyberanými a ešte lepšie nasnímanými exteriérmi, atraktívnym dejom (v rámci možností filmu o tornádach...), zručným obsadením, pôsobivými špeciálnymi efektami, minimom viditeľných dier v scenári a hudbou od Van Halen. Twister je pre milovníkov búrok, temných hustých mrakov a škaredého počasia bez štipky slnečných lúčov tým pravým, absolútnym nebom. Pre ostatných aspoň nadpriemerným zážitkom. Ešte stále mám viniť žáner? (Posledná polhodina je až moc prehrotená, čo mi vždy bráni dať päť hviezd. No milujem tak či tak.) --- Bonusy: The Making of Twister, Anatomy of a Twister, Chasing the Storm --- Tornado Intercept --- ♪♫ (x) (x / x / x / x / x / x / x) (x) --- (28.5.2018) (4.5.2019) (8.6.2021) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem zda se mi film bude líbit, ale Helen Hunt v hlavní roli? Na to jsem se musela podívat. Film s emi líbil, vlastně splnil všechna má očekávání. Je tam hodně akčních a napínavých scéna a asi nemusím psát, že ty nejlepší jsou určitě s hurikány. Ty za to vážně stojí, hlavně ten poslední F5, jádro hurikánu je prostě úžasné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný, jak se později ukázalo, Jan de Bont, tentokrát překonal sám sebe a stvořil jeden z nejlepších kastrofických akčnáků. Vše je tu neustále v pohybu. Lidé, auta, tornáda, vztahy i kamera. Vše se žene zběsilým tempem kupředu a pokud se objeví chvilka klidu, je jen předzvěstí ještě zběsilejší akce. Výborné efekty, výborné herecké obsazení se skvělou Helen Huntovou v pro mě její nejlepší roli, sympaťákem Paxtonem a skvělým křovím. A nenápadná, přesto atmosféru dokonale doplňující hudba. Je to sice zábava, ale vše dokonale klape a přestože si uvědomuju i jeho slabiny, zůstává Twister i po 16 letech jedním z mála katastrofických filmů, na které nedám dopustit a občas ho nechám, aby se silou F-5 prohnal mým obývákem. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • Niektoré vedľajšie kamerové skupiny viedol samotný Don Burgess. Kamery sa čiastočne chopil aj de Bont, keď sa hlavný kameraman v závere produkcie zranil. (Real Tom Hardy)
  • De Bont v záchvate hnevu udrel kamerového asistenta, keď nestihol natočiť, čo bolo potrebné. Don Burgess aj so svojimi ľuďmi následne jednoducho odkráčal z pľacu, čo zvyšok štábu šokovalo. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno