Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentné, plné života a svižné dobrodružstvo s veľmi sympatickou ústrednou dvojicou postáv (a hercov). Akurát je otázne, koho zaň pochváliť. Asi všetkých do rovnakej miery. Produkčná ruka Stevena Spielberga z filmu sála každým pórom. Režisér Jan de Bont zúžitkováva kameramanské schopnosti a team od vizuálnych efektov tvorí krásne tornáda. Práve ony sú predsa hlavnými hrdinami filmu! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podívaná, založená vpodstatě jen na geniálních tricích. Děj není nijak překvapivý (aspoň ne pro mne), navíc by se v něm určitě našly i nějaké nelogické prvky, ale koneckonců to asi v každém filmu. Ale na straně "pozitiv a sociálních jistot" stojí svižná režie, dobrá práce s kamerou, sympatická Helen Hunt a právě již zmíněné triky. Některé z nich jsou skoro až černě humorné (scénka v kůlně se spoustou ostrých kovových předmětů nebo ta s poletujícími krávami), ve většině případů ale jde o ryze "akční" triky a právě díky nim měl film poměrně slušný úspěch u diváků nejen v Americe. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dvaja hollywoodsky meteorológovia, režisér Jan de Bont a vedúci výroby Steven Spielberg nám predstavujú unikátnu predpoveď počasia, v ktorej hlásia polooblačno až oblačno, silný vietor, pršať budú traktory, resp. iné dopravné prostriedky, lokálne miestami aj hovädzí dobytok. Nadmerný výskyt nadšenia nad týmto snímkom sa očakáva na celom území. Veľkolepé filmové dobrodružstvo, ktoré vás vcucne podobne ako samotné tornádo a ktorého intenzita sa znásobí na stupeň F 5 na veľkom plátne a v prítmy kinosály. Tam, kde ohromujúce príbehy ako je tento odjakživa patrili. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný, jak se později ukázalo, Jan de Bont, tentokrát překonal sám sebe a stvořil jeden z nejlepších kastrofických akčnáků. Vše je tu neustále v pohybu. Lidé, auta, tornáda, vztahy i kamera. Vše se žene zběsilým tempem kupředu a pokud se objeví chvilka klidu, je jen předzvěstí ještě zběsilejší akce. Výborné efekty, výborné herecké obsazení se skvělou Helen Huntovou v pro mě její nejlepší roli, sympaťákem Paxtonem a skvělým křovím. A nenápadná, přesto atmosféru dokonale doplňující hudba. Je to sice zábava, ale vše dokonale klape a přestože si uvědomuju i jeho slabiny, zůstává Twister i po 16 letech jedním z mála katastrofických filmů, na které nedám dopustit a občas ho nechám, aby se silou F-5 prohnal mým obývákem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Humans Being - Van Halen ,2. Virtual Reality - Rusted Root ,3. Talula [BT's Tornado Mix] - Tori Amos ,4. Moments Like This - Alison Krause & Union Station ,5. Darling Pretty - Mark Knopfler ,6. Miss This - Soul Asylum ,7. Broken - Belly ,8. Love Affair - K.D. Lang ,9. How - Lisa Loeb & Nine Stories ,10. Melancholy Mechanics - Red Hot Chili Peppers ,11. Long Way Down [Remix] - Goo Goo Dolls ,12. No One Needs To Know - Shania Twain ,13. Twisted - Stevie Nicks & Lindsey Buckingham ,14. Respect The Wind - Edward And Alex Van Halen, ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • 20. května 1996 se Ontariem prohnalo skutečné tornádo a zbořilo i letní kino, kde se Twister promítal. (Divočák)
  • Zlaté maliny - Nejhůř napsaný film s rozpočtem přes $100 miliónů; nominaci na Nejhorší vedlejší herečku dostala J. Gertz. (Geriel)
  • Hlásatelia počasia v televíznych správach boli skutoční a v lokálnych regiónoch veľmi populárni. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama