Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

avril4234 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu ma priviedol seriál Lilo a Stitch, ktorý som zbožňovala od prvého okamihu. A film ma takisto nesklamal, práve naopak -tiež ma veľmi dojal. Nevidím v tomto filme snáď ani jediný nedostatok, zaujal ma od samého začiatku až do samého konca. Animácia je nádherná a hudba takisto, i keď Elvisa Presleyho vôbec nemusím, ale vybrané piesne vo filme sa mi páčia, ale viac ma dojala hudba Alana Silvestriho a piesne "He mele no Lilo" a "Hawaiian roller coaster ride". Lilo a Stitch je veľmi príjemný rodinný film s troškou sci-fi zápletky, ale tá ani nieje až tak podstatná ako samotné poučenie o rodinných hodnotách, ktoré sú vlastne hlavným zmyslom celého príbehu. Ale o humor tiež nieje nuda, zvlášť v prvej polovici filmu. Skutočne to stojí za zhliadnutie, lebo na svoje si v tomto filme môže prísť každý, dokonca aj dospelý divák :) 5* a 100% ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Byť je příběh tohoto snímku poněkud přeplácaný, tak výsledek je díky precizní režii a úžasným nápadům až překvapivě konzistentní. Vyzdvijuji především propracované charaktery - nikdo není černobílý a každý má své klady i zápory (jakožto i několik charakterových vlastností), což hrdiny posouvá na hranici uvěřitelnosti a sledovat onu interakci mezi nimi je pak nesmírně zajímavé.Rovněž i děj míchající dohromady mnoho různých témat i žánrů funguje na jedničku - mladší diváci zajisté ocení roztomilého Stitche, ti starší pak dospělejší příběh a jeho otázky týkající se experimentování a s tím související etikou... Samotná animace je pak pastvou pro oči - scény z vesmíru jsou zcela zřetelně "digitální" (podobně jako v "Atlantis: The Lost Empire"), oproti tomu postavy a mimozemšťané pak „klasicky," Disneyovsky kreslení a jednotlivá pozádí (scenérie krajiny, interiéry) pak mají mírný nádech olejomalby... Výhrady mne snad ani nenapadají, bylo to milé, zábavné, vtipné a napínavé (i navzdory tomu, že animák postrádá regulérního záporáka!!!). PS. Na pointu, proč jsou komáři ohrožený druh, se až do konce počkat vyplatilo :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný animák, který se sice bohužel nevyhne fekálnímu humoru a morálním poučením o rodině, které máme v každém druhém filmu, ale jinak se tma dalo najít něco vtipného i pro mě, celkem mě to i bavilo a hlavní hrdina (Stitch) byl nakonec i celkem sympatický, akorát ta Lilo mi dlouhou dobu přišla jako malej rozmazlenej spratek. I tak se na to dá celkem v klidu podívat. Jo, btw, nějak jsem nepochopil, co se stalo těm jejím rodičům. Silné 3* ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych věřil tomu, že Sanders a DeBlois chtěli tak moc natočit "jiný" animák, že jim do toho hlavouni od Disneyho začali kecat a mávat grafy diváckých preferencích, až je z toho docela pěkný kočkopes. Na druhou stranu i tak si film zachoval hravou atmosféru a odér "pojďme dělat věci jinak". Co z toho, že i dramaturgicky ten film vrže na obě kolena a akční finále je vlastně nejslabší částí celého filmu, když v intimních chvílích, kdy se soustředíme jen na Lilo a Stitche, má film navrch i před pixarovskými klasikami. Takže si tu onu představu o zlých hlavounech od Disnyeho ponechám, přece si nebudu kazit obrázek o mých oblíbených režisérech, obvzlášť když jejich Draci jsou už tentokrát zcela bezchybní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Hawaiian Roller Coaster Ride ,2. Stuck on You ,3. Burning Love ,4. Suspicious Minds ,5. Heartbreak Hotel ,6. Devil in Disguise ,7. He Mele No Lilo ,8. Hound Dog ,9. Can't Help Falling In Love ,10. Stitch to the Rescue (score) ,11. You Can Never Belong ,12. I'm Lost (score), ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • Produkcia filmu prebiehala vo filmových štúdiách Walt Disney Feature Animation na Floride. Oficiálne sa začala 5. augusta 1999 a skončila v máji 2001. (MikaelSVK)
  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama