Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poněkud přímočařejší než první díl, protože tvůrci očekávají, že diváci budou chtít vidět krev, něco co dokáže zobrazit divákovo utrpení, něco co ho rozhodí, a tak si ty nejbizárnější pochoutky pouštějí do druhého dílu, který víc než na příběh dá na samotné pasti a toto zpestření přecijenom něco stojí. Teda rozhodně snížení kvality série, i když stále udržuje hodně vysokou laťku a i tak se snaží o pokračování příběhu, přesto, že v tomhle díle poněkud volnější formou. Počet mrtvých se stupňuje, příběh se nijak dál neprosazuje, už teď se ví, že série dokáže vidělat hooodně prachů a tak se píše další a další scénář na další díly. Jestli to tak budu brát, tak Saw série má sestupnou tendenci. Druhý díl je naprosto rozdílný než první. Nedokáže toho tolik co nabídnout a blíží se průměrnému hororu, jenže samotný závěr to všechno trošičku změní, ale rozhodně mně nerozhodí celkový dojem z filmu, který je trošičku jiný než jsem čekal, ale takový jaký autoři od série dle mého očekávali. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Irresponsible Hate Anthem - Marilyn Manson ,2. Sound Effects and Over Dramatics - The Used ,3. Forget to Remember - Mudvayne ,4. September - Bloodsimple ,5. Blood (Empty Promises) - Papa Roach ,6. REV 22:20 - Puscifer .7. Pieces - Sevendust ,8. Rodent - Skinny Puppy ,9. Burn the Witch - Queens of the Stone Age ,10. Holy - A Band Called Pain ,11. Three Fingers - Buckethead/Saul Williams ,12. Home Invasion Robbery - The Legion of Doom ,13. Caliente (Dark Entries) - Revolting Cocks/Gibby Haynes/Al Jourgensen ,14. Step Up - Opiate for the Masses ,15. Don't Forget the Rules - Charlie Clouser , ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Tvorcom Saw II by mal niekto vysvetliť, že nie každý režisér je David Fincher. Už jednotka iritovala tým, že bola príliš Seven–alike a ani dvojka sa tohoto nedostatku nesnaží vôbec zbaviť. Už úvodná scéna je pre znalca jedničky totálne samoúčelná – načo predstavovať predstavené, keď to s príbehom pokračovania vôbec nesúvisí. Scenár je neuveriteľne logicky deravý a i keď logiku zvyčajne vo filmoch nehľadám, v tomto type thrillerov by sa patrilo nerobiť z diváka vola chybami v logike. Kto pozná fyziologické účinky sarínu, bude sa dobre baviť na tom, ako ho film chce opiť rožkom. Videoklipový strih je vo veľa sekvenciách použitý úplne rušivo a dementne. Takisto nechápem zmysel, použitie a potrebu lacných ľakačiek v niektorých častiach filmu, pretože pôsobia ako päsť na oko. Vrchol všetkého nie je ani tak koniec, i keď je pritiahnutý za vlasy, ako záverečné vysvetľovanie pointy prestrihávaním záberov z predchádzajúceho deja s komentárom . Pointa je totiž zrozumiteľná snáď i pre študentov osobitnej školy. 5/10 P.S. Veľkou zábavou je sledovať Donnie Wahlberga – niekdajšieho dievčenského idola a člena chlapčenskej skupiny New Kids on the Block ako sa snaží robiť drsňáka preplešnutý a bruchatý. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Saw II trpí syndromem druhých dílů. Je třeba něco více dodávat? Ano? No dobře. Více krve, více pastí, více postav, více místa, větší rozpočet... více nelogičností, více stupidního chování zavřených postav, více střihu... Nesedlo mi to tak, jako jednička, která byla prostě první, originální. Dvojka má sice několik hodně rafinovaných pastí, ale způsoby, jakými se do nich postavy chytají, ztrácejí na hrůzostrašnosti a vy jen hercům přejete, ať co nejrychleji zmizí z obrazovky. Sympatické bylo setkání s Jigsawem hned na začátku a jeho setrvání na obrazovce po téměř celou dobu bylo příjemné překvapení. Rozuzlení bylo nakonec to nejlepší, co film nabídl, propojení s prvním dílem bylo provedeno skvěle. O hercích se zmiňovat nebudu, to byla jedním slovem hrůza. Jak je vidět, divákům tohle všechno vyhovuje a tak se budou pokračování točit do aleluja. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nesympatické, nezajímavé postavy (s výjimkou charizmatického záporáka, který dostává mnohem víc prostoru, než minule, kdy nám byl tajen), výživné pasti, nudný děj sestávající z pobíhání po baráku, hádání se a lezení do pastí jako dobytek na porážku, béčkové zvraty, zelené filtříky, odkazy na jedničku a samozřejmě závěrečná hudební vysvětlovačka. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Čtyři členové štábu strávili týden tím, že vyndávali jehlice z injekcí a vyměňovali je za umělé z optických vláken. Pro scénu s injekcemi se původně počítalo s 20 000 kusy, ale nakonec bylo použito 120 000 injekcí. Tento počet však nestačil, a proto bylo nutné jámu vyplnit polystyrenem a dalšími materiály, aby to vypadalo, že je v ní jehel více. (hippyman)
  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)
  • Režisér Darren Lynn Bousman se dlouhé roky snažil natočit film The Desperate podle vlastního scénáře. Narážel však na trvalé odmítání, protože studia považovala jeho příběh za příliš násilný. Když se z prvního dílu Saw: Hra o přežití (2004) stal obrovský hit, Bousman dostal šanci uplatnit svůj scénář, ale musel ho upravit tak, aby zapadl do franšízy Saw. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama