Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

H34D 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu čehokoliv už člověk ví, co zhruba očekávat a pokud i téma zůstane stejné, z čeho pak těžít v případě, že točíte pokračování filmu, který si zakládal na originalitě, šokování a brutalitě? Ano, potoky krve snad nikdy nepřestanou být divácky atraktivní, jenže nepředvídatelnost a mrazivá strnulost u obrazovky už není co bývalo, jen závěr zůstal stále prvotřídně šokující. Saw II je opět ta známá hra - ne o přežití, ale na divácký efekt. Atmosféru si drží slušnou, emoce znechucení a tísně vyvolává zdařile a jako béčkový thriller slouží poměrně dobře. Škoda, že herci jsou jen líné, nezajímavé figurky, jejichž smrt nevyvolá tak silné prožitky, jak by mohla. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První díl je opravdu snadno zapomenutelný mix násilí a režijní invence. Pokračování je na tom podobně, avšak zde ještě k tomu všemu ubyla relativní originalita a nápaditost předchůdce. Zbyly tak jen brutální (sebe)vražedné akty na všechny možné i nemožné způsoby, jakž takž solidní herecké výkony a překvapivý (což ještě neznamená nějak extra dobrý) závěr. Za klad považuji zapojení do příběhu hlavní zápornou postavu a spoustu nových do detailu promyšlených pastí. Za zápor pak naprosto stejnou strukturu vyprávění, jako tomu bylo v prvním díle. Bohužel se tak Saw 2 stává v podstatě kopií. Nic moc pokoukání - jednoduše jednou a dost. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Saw 2 se snaží o to, co každý druhý díl. Chce být bombastičtější. V tomto případě brutálnější a krvavější. Narozdíl od prvního dílu je zde ovšem mnohem více postav a i když jsou pasti velmi zajímavé, už to zkrátka nepůsobí tak sirově, komorně a zajímavě jako předtím. Scénář je navíc o něco slabší než u prvního dílu. Tam se mi právě hodně zvratů líbilo, jelikož mám takovýto styl rád, ale zde příliš zvratů není. Prakticky až na závěrečnou pointu mě nic nepřekvapilo, a právě závěr mě spíše vytočil, než aby mě uzemnil svou promyšleností. Narozdíl od předchozí části je navíc vrah rovnou odhalen a proto už nepůsobí tak tajemně jako když jsme neviděli jeho tvář, což snímku taktéž hodně ubralo a scény s odhaleným Jigsawem působí spíše nudně než zajímavě a daly by se lépe sestříhat. Herci sice hrají slušně a to že jsou vskutku neznámí člověku pomáhá neklást na ně vysoké nároky, ale chtělo by to alespoň jednu výraznější osobnost, která by pořádně zaujala. Atmosféra by se opět dala krájet a ve spojení se skvělou kamerou a hudbou je opět silným elementem filmu. Pro příště by si tvůrci měli vzít poučení, že ne vždy je snaha o bombastičtější pokračování tou nejlepší cestou. Jinak jsem byl vskutku spokojen, ale první Saw mám stejně radši ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco horší než jednička. Provázanost děje je opět na vysoké úrovni, ale samotná "změna hry" na mě nepůsobila nějak nápaditě. Ten tým, kdo vymýšlí ty přístroje a pasti, které přináší většinou smrt, musí být parta pořádných krvežíznivých úchyláků... Ale myslím to jenom v dobrým slova smyslu. Vychytané úkoly jako např. klíč na dně díry plné injekčních stříkaček mají sice stále svoji ohavnost, ale už tak nezapadají do děje. Samozřejmě můj komentář je velmi ovlivněn výbornou jedničkou. Na mě dvojka prostě nezapůsobila tak dobře jako první díl. Také horší herecké výkony přispěly k tomu, že dvojka jednoznačně pokulhává, ale pořád je to kvalitní krvavá podívaná. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, lidi, nechtějte mě rozesmát.. k 25.10.2006 68%? Přes relativně účelně vystavěný úvod se další jednání jak policistů, tak ohrožované skupinky lidí stává nelogickou záležitostí, kterou navíc silně oslabuje (jinými asi obdivovaná) vizuální stránka filmu, kdy tvůrci nešetří střihem a barevným tónováním obrazu. Na filmu je vidět, jak moc se na něm spěchalo, jak moc šlo zejména o komerční cíle. Už dialogové scény Jigsawa a ústředního detektiva jsou absolutně plytké a hloupoučké zároveň. Saw II zcela přímočaře směřuje ke krvavému thrilleru a odklání se od nervní atmosféry dílu předešlého. Neotřelý nápad prvního dílu je zde zcela zašlapán do prachu země. Navíc vrahovi tahle naplánovaná hra zrovna nevyšla (rozhodně ne tak efektně jako v jedničce). A kdože to mluví o invenci jednotlivých úmrtí? Vždyť si "naši hrdinové" sami kopou hrob!! Více krve nedělá lepší film!! 30%, víc ani kapku.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Většina herců nedostala posledních 25 stránek scénáře, aby se předčasně nedozvěděli konec, který znali jen představitelé hlavních postav. (imro)
  • Čtyři členové štábu strávili týden tím, že vyndávali jehlice z injekcí a vyměňovali je za umělé z optických vláken. Pro scénu s injekcemi se původně počítalo s 20 000 kusy, ale nakonec bylo použito 120 000 injekcí. Tento počet však nestačil, a proto bylo nutné jámu vyplnit polystyrenem a dalšími materiály, aby to vypadalo, že je v ní jehel více. (hippyman)
  • Film byl nominovaný na cenu Saturn americké Akademie sci-fi, fantasy a hororových filmů. (imro)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama