Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 2

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (665)

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali famózního rozuzlení (málem mi z něj ulítla čelist, to vám tedy povím). Psát již po sedmé stejný komentář nemá smysl, proto použiji pouze (lehce poupravenou) větu, jež zazněla v samém závěru, a z níž jsem měla chuť se utopit, upálit a oběsit, ještě předtím bych si však zaplavala ve stříkačkách, vydloubla oko, odstřelila kus hlavy a uřízla obě nohy.;-) "Bez vás by, nesmyslnou brutalitu žeroucí diváci, tohle dílo nikdy nemohlo vzniknout." Dodatek: A heleme se, teď koukám, že bude osmička. Já věděla, že v tom muselo být ještě něco, protože to rozuzlení rozuzlení, které navazovalo na rozuzlení všech rozuzlení z předchozích dílů, bylo stále slabým odvarem oproti rozuzlení, které se teprve chystá.:-)) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat spoilery a stopy ořechů. Už nějakých sedm let jsem fanouškem téhle ohromně populární i ohromně nepopulární série. Převážnou většinou lidí nenáviděný třetí díl je pro mě vůbec nejzajímavější rozbor psychologie vztahu mezi Jigsawem a Amandou. Naprostou většinou nenáviděný čtvrtý díl je podle mě zatracovaný proto, že komplikovanost propojení trojky a čtyřky (děj čtyřky začíná před začátkem trojky a končí po jejím konci) je pro kohokoli jiného než skalního fandu prakticky nepochopitelná. A jsem toho názoru, že šestka, o které se povídá, že je to těžký odvar, výborně uzavírá celý kruh. Proto se mi jevil už jen nápad na sedmičku naprosto zbytečný. Mhmm. Mé obavy se potvrdily. Saw 3D selhal prakticky ve všem, v čem se selhat dalo. Ani nevím, kde bych měl ve výčtu začít, ale tak si to zkusme od toho nejdůležitějšího. Torture Porn. Tyhle dvě slova byly s frančízou Saw spojeny už od začátku, nikdy to ovšem nebylo horší než tady. V Saw 3D ženské umírají ponižujícími způsoby evokujícími jejich podraženost, navrch v pastech, ve kterých jsou naprosto odkázány na pomoc ostatních (kupříkladu vydavatelka, která umřela, protože "nedokázala zavřít hubu", právnička, kterou past zabila způsobem více než cokoli jiného připomínajícím orální sex... A jsou tu další případy, které si nechám pro sebe, abych Vám to nezkazil úplně)... Scénář. Už od prvního dílu byly stížnosti na logiku. Přesto se vždycky daly věci s přimhouřeným očkem vysvětlit. Tady ne. Velké logické díry a scénáristická bezradnost z 3Dčka přímo čiší. Chabá příběhová linka Bobbyho Dagana děj vůbec netáhne a je protkaná každým klišé, na které si člověk jen vzpomene. A vůbec nejvíc dostává logika na frak, když dojde na pasti. Celý film je v podstatě koncipován tak, aby co nejlíp vyhovoval 3D efektu, na všechno ostatní se peče. Pasti jsou krvavé, snad poprvé až zbytečně příliš. Aspoň pastička na nácky je skutečně vydařená a uspokojivá. A zároveň patří jen k málu věcí, co se na sedmičce povedly. Doposud všechny díly vynikaly efektivním a šokujícím závěrečným twistem, sedmička se do finále došourá bez tempa jen z povinnosti. Už dlouho se mi nestalo, že bych z kina odcházel s tak hořkou chutí v puse. A tak jestli se teprve rozhodujete, zda jít či ne, radím Vám NECHOĎTE! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno - sérii Saw mám rád. Některý díl více, některý díl méně, ale až doposavad na mne sága působila poměrně uceleným dojmem a řemeslná kvalita se držela minimálně na průměrné úrovni (a buďmě k sobě upřímní, jaká hororová, více než pětidílná série se něčím takovým může pochlubit - nejspíš žádná). Sedmou a závěrečnou část téhle filmové skládačky však mít rád nebudu. Ne kvůli řemeslné kvalitě (Greutert je relativně schopný) či nedostatku krve (vynalézavost a počet pastí na standardní úrovni), nýbrž kvůli tomu, že scénář Saw 7 dehonestuje celý předchozí děj. Tu menší, tu větší logické lapsy v průběhu celé stopáže bych ještě vydržel, ale to, co se tváří pointou celé ságy mě svou totální nesmyslností až pobouřilo. Nechápu to, nevěřím tomu. Tohle je pointa, kterou na nějakém diskuzním fóru vymyslel přiblbý pubertální fanoušek s IQ blížícím se hranici idiocie (zdola) - bez jakéhokoli logického podloží jen na argumentu, že "je to šokující" - a bezradní tvůrci si ji přečetli a použili, protože netušili, jak jinak se z toho všeho vymotat. Saw se tímto dílem zkrátka zakončilo velmi neuspokojivě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Maso, maso, maso! Ze Saw se stal definitivně masomlejn, do kterého padají jednotlivé postavy a ze kterého dole leze sekaná. Spíše než plnohodnotný příběh nabízí nám tvůrci skládačku nepěkných osudů většiny protagonistů. Ehm, tvůrci, jeden má spíše pocit, že jde o sadistické pošuky libující si ve zvrácených mordech. Ostatně vynalézavé smrti jsou jediným zajímavým na celém filmu. Mě osobně nutí přemýšlet, jak tohle vlastně udělali. Díry do očí, do úst, do krku, do břicha, stahování z kůže a spousta dalších chuťovek. V jednu chvíli si přejete, aby postava, kterou sice neznáte a nic k ní necítíte, děsivou past přestála ve zdraví. Vzápětí pochopíte, že šílení filmaři by pak nemohli ukázat, jak všechny důmyslné mechanismy fungují. A tak lítají ruce, hlavy i neidentifikovatelné kusy masa, o vyhřezlých střevech nemluvě. Kromě technické stránky zde ale nic světoborného nenaleznete... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Prečo musela táto séria skončiť týmto filmom? Úprimne! Nebudeme si klamať, zo všetkých filmov Saw je tento ten najhorší. Je to čistý ťah marketingu. Už len výber hercov o tom hovorí. Dobrá je maximálne úvodná scénka vo výklade a rozhodnutie chalanov stojí za to. Potom som ešte celkom mal rád mladú Palmerovú, ktorá ale na konci neustále čaká keby sa Gibson ozve a akoby ani ju nenapadlo, že môže byť mŕtvy. Mizerné. Zvyšok filmu absolútne nefunguje. Myšlienka otrasná, herci nie sú dobrí, pasce nie sú zaujímavé, celkovo toto stojí dokopy za veľké tudle. Záver absolútne strašný. Nemám čo viac dodať. Veľmi veľmi veľmi zlé.Hodnotenie: D- ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Chester Bennington, představitel Evana, má ve skutečnosti na těle několik tetování. Ta, která jsou vidět ve filmu, ale nejsou pravá. (Vojtino)
  • Tobin Bell je jediný herec, který se objevil ve všech sedmi dílech série. (Sufferer)
  • Ve chvíli, kdy detektiv Hoffman (Costas Mandylor) nechá video, ve kterém uvádí, že chce, aby mu policie vydala Jill (Betsy Russell), není po jizvě, kterou si způsobil na pravé tváři, ani stopy. (Mandalorian)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama