Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem náhodne vybraných nešťastníkov sa ocitá vo vnútri zvláštneho objektu zostaveného z miestností v tvare veľkých kociek. Nevedia ako sa dostať von a sú masakrovaní fyzikálnymi silami nadpozemských dimenzií. Panika prerastá v zúfalstvo, zúfalstvo v šialenstvo. (POMO)

Recenze (323)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sekula zlyháva na plnej čiare. Je to síce šikovný kameraman, ale jeho lenivosť je z plátnavolajúca. Tam kde sa Natali aj cez nízky rozpočet pohral s dialógmi, postupmi riešení, originálnymi pascami a budovaním poriadnej klaustro-psycho atmosférý, Sekula rve druhotrtiedne digitálne efekty a neuveritľne toporných hercov, ktorí akýkoľvek podoný náznak zakopávajú pod čiernu zem. Atmosféra skoro nulová. Celé je to len nastavovaná kaša (žiadny posun v deji - tupá kópia) a človek stále čaká, čaká, čaká a neverí keď príde ten otrasný koniec. Hanba. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vzali "Kostku 1", ponechali původní zápletku skoro do detailu, ale vysekali z ní všechno dobré, zvláště pak myšlenku. Spláchli do hajzlu veškerou atmosféru a nahradili ji debilními počítačovými triky, reálně vyhlížející pasti zaměnili za hyperkrávoviny ála rotující nesmyslné něco a podobně. Pro jistotu také vypustili veškerou logiku, obsadili necharismatické herce, všem místnostem dali sterilně bílou barvu, snad aby divák nevypadl ze stereotypního, nudného tempa. A ten konec - what the fuck...?!? Jak dokazuje nízkorozpočtová, leč úspěšná jednička: méně je někdy více. Velice chabé pokračování, ani nevím, proč hodnotím tak vysoko... snad, že jsem viděla i horší filmové průjmy. 39% ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Poměrně ubohý klon prvního dílu zoufale mixující prvky jedničky a hromadu "okouzlujících efektů"... Herci jsou stejně (nebo spíš víc) bezradní jako v jedničce, triky někdo dělal na koleně a víc než kdy jindy zde platí "dvakrát do stejné "kostky" nevstoupíš... finální půlhodinka sice napravuje divákovo povědomí, ale závěrečné deus ex machina a nezbytná pointa film opět zakopávají pod zem... Další z pokračování, které neměly nikdy vzniknout... (2.5/5) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O dost horší než první film, ale i tak se tu dá najít pár dobrých a pořádně nepříjemných scén. Postavy jsou asi tak stejně sympatické jako v původní "Kostce", což by se dalo počítat jako plus... O obrovské mínus se postaral především dimenzionální mišmaš, dále pak totální absence originálně-brutálních pastiček a v neposlední řadě také konec... Tvůrci se nejspíš snažili odhalit nám tentokrát trochu víc, a právě to byla osudová chyba číslo jedna. Proč? Protože přávě KONEC s velkým K zapříčinil vystřelení jedničky mezi top ve svém žánru.;-) ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale stále to nieje na zahodenie. Chválim modernejšie otváranie dverí a väčší počet postáv, ale na druhej strane bohužiaľ kocke chýbajú pasce. Niektoré úmrtia som si ani nevedel vysvetliť a bolo to 1000x väčšie sci-fi než bol prvý diel. Koniec som nepochopil do dnes a bohužiaľ už asi nikdy nikto nevysvetlí pôvod kociek (a to som videl i tretí diel). Film ma na prekvapenie bavil a užíval som si ho. Nie som sklamaný. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • "Rtuť" na konci filmu byla vytvořena programy Real Flow a Real Wave. (Piggsy)
  • Vlna energie, kterou je zabit plukovník Maguire, je ve skutečnosti vytvořena pomocí vysavače nastaveného na vyfukování (aby mu odfouknul oblečení). (Piggsy)
  • Když Jerry (Neil Crone) ukazuje druhé hodinky, které patří jinému jeho já, lze vidět, že mají oba kusy jiné seriové číslo. To by ale nebylo možné, pokud patřili jeho kopii z jiné reality. (Habansz)

Reklama

Reklama