Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (295)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak zklamaný rozhodně nejsem ale i tak přiznávám že je to trošku slabší než první díl. Nicméně se u mě nejedná o takový sešup dolů jako třeba u Hatchet série. Tohle byla taková celkem slušná jednohubka. U mě film vyhrává díky konci. Spoiler mám hodně rád když takovýhle hovado dostane na konce na prdel KONEC SPOILERU. Jinak je to klasická dvojka, více akce(to špatné), více mrtvol(což je dobré ale zase scéna na diskotéce mi přišla taková zbytečně urychlená). Herci mi přišly v pohodě a hlavní hrdina je poměrně sympaťák. Moc se mi ale na druhou stranu nezamlouvala postava tý ženský co jí tam Collector chová. Film který má jen a jen bavit a to se u mě splnilo i přes těch pár neduhů. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Jsem přinejmenším nadšený, že zase po dlouhé době někdo natočil něžný, komorní příběh o osamělém, přecitlivělém chlapci, který jen tak pro radost v opuštěném hotelu rozřezává, sešívá, kuchá a vůbec provádí všelijaké zábavné kejkle s těly různých mrtvých lidí. Sběratel z jedničky nám tentokrát doširoka otevřel své srdce a umožnil nám nahlédnout pod pokličku své neutuchající vášně. Počet mrtvol uspokojivě stoupl a k jejich napočítání by nestačily ani prsty všech obyvatel chánovské garsonky. Film pěkně odsýpá a ta hodinka a půl uteče stejně rychle jako hemoglobin z přeťaté krční tepny. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Collection posúva hranicu únosnosti hlúposti zase o level vyššie. Prvý diel s názvom Collector ma svojho času príjemne prekvapil – neoplýval síce originalitou, len sa viezol na koncepte ala Saw, ale dokázal priniesť pár sviežich nápadov (v rámci možností), tempo bolo viac ako svižné, akcia fungovala na výbornú, a v rámci žánru dokázal nadmieru pobaviť ... a preto som možno subjektívne prihol aj hviezdičku navyše (4*). Na Collection som sa preto tešil, avšak vytriezvenie prišlo takmer po započatí prvých sekúnd. Ak platí pravidlo, že sequel musí byť 100x krvavejší, 100x väčší, 100x akčnejší (a 100x hlúpejší), tak Collection splňuje každé toto kritérium aj 2x. Z nenápadného decentného (čo sa týka pascí a ich uveriteľnosti) thrilleru/hororu sa totiž stala paródia seba samého. Pasce, v ktorých by skapal aj Cliffhanger sú maximálne „over-the-top“ (už len úvodný „mlynček na mäso“ počas diskotéky), a keby sa v závere ukázalo, že nás „collector“ je vlastne mimozemšťan a budova, v ktorej sa dej odohráva jeho vesmírna loď, na ktorej si takto skúša rôzne pokusy na ľuďoch, tak by som to filmu v rámci jeho prestrelenosti aj zožral. Do toho som zabudol zmieniť, že tak ďaleko od pravdy to zase nemusí byť (v prípadnom treťom pokračovaní), keďže už teraz náš „collector“ testuje ľudí a vyrába z nich akýchsi „zombie“ (wtf?). Postavy sú samozrejme, tak hlúpe, že štyria ozbrojení policajti v súboji proti jednému mu nedokážu uštedriť ani len škrabanec. Trocha digitálnej krvi dnes nikoho neohromí, takže Collection ostáva len úsmevne prehnané béčko s televíznym lookom hodiacim sa akurát „direct-to-video“. Pri ktorom sa mi navyše aj veľmi skromných 75 minút tiahlo ako večnosť. A to som do toho vkladal nádeje, no očividne bol Collector pre režiséra len ojedinele silná chvíľka, ktorá sa už určite nebude opakovať, to som si po tomto amatérskom počine takmer istý. CELKOVO: 2* (aj to len s prižmúrenými očami) ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli váháte, zda se na tuto sbírku mrknout, nabízím jednoduchý recept. Pokud se vám líbilo Saw, určitě to dejte. Sbírka je dynamičtější, bez hluchých míst, akorát oproti Saw mi trochu chybělo nějaké vodítko, jak pochopit vraha. Takže jednu hvězdu uberu, neboť se ráda rýpu v myšlenkách pomatených sadistů a zde mi ta kurva ani xicht neukázala..Přitom v té mumiovské masce se musel šíleně pařit! Ale chápu, potřebovali nás nalákat na trojku. No tak jo, dostali jste mě:) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá je s hodně sedřenýma ušima... s Collectorem uříznutýma ušima. Děj byl dost blbý, postavy se chovaly hrozně hloupě, ale udělané to bylo hezky a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. Na začátku zabodoval diskotékový kombajn na lidi, pak nějaký čas úřaduje scénáristova bezradnost a hloupost, ale v druhé půli se to docela slušně rozjede. Josh Stewart opět zazářil, líbí se mi téměř homosexuálně (chovám sympatie k lidem s utrpením vrytým do tváře, ovšem snášejících ho statečně, ne k ufňukánkům). Upozornění pro diváky: "Před upotřebením vypnout mozek a nepřemýšlet!" Doufám, že bude trojka. Zajímavost - Josh Stewart má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů: VIRESCIT VULNERE VIRTUS (Mužnost sílí utrpením). Skvělé heslo a skvěle k tomuhle filmu sedne. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama