Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Už první díl Star Trekovské série mě nijak neuhranul, ale druhé pokračování je teda ještě o dost slabší. Když se vyhnu nějaké kritice vizuálních efektů, přeci jen je to 30 let zpátky, tak ale už nemohu prominout snahu o akční stránku. Působí to strašně komicky a dost sráží film dolů. To už bylo lepší v jedničce proplouvání vesmírem a očekávání co přijde. Tam bylo jakési napětí. No snad se prokoušu i přes tuto slabotu na další (snad lepší) díly. 45% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The needs of the many outweigh the needs of the few. Or the one..“ Vyžilý rocker s depilovaným hrudníkem a admirál suterén s bryndákem pod krkem si to rozdávají na galaktickou férovku, vše smrdí studiem na sto světelných let, triky jsou odleželejší, než vulkánské pivo a Spock si pohledem odměřuje poručíka Saavikovou a v duchu si říká, kdopak to (zase) mluví. Pokud jste na pravidla hry jménem Star Trek už kdysi nepřistoupili, čeká vás od Meyera zkouška Kobayashi Maru.. Vím, že nelze vzhledem k technologiím srovnávat nesrovnatelné, nicméně herecká představení porovnat mohu a v tomto ohledu frontman Modern Talking Revival prohrává s Cumberbatchem na celé čáře.. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Khanův hněv je pro mě obdoba Impérium vrací úder pro svět Star Treku. Skvělé akční scény, temná atmosféra, vynikající záporák Khan a na konci se člověk dožije šoku tzv. whaaat momentu. Myšlenka oživit Khana pro film je skvělá. Samotná postava se objevila v díle Star Trek TOS - Vesmírné sémě a tam měla sílu a po zásluze patří spolu s Gornem s nejlepším ze záporných postav. Nyní se po 15 letech od událostí v seriálu znovu vrací posádka Botany Bay, aby se pomstila kapitánu Kirkovi a opět ovládla svět/vesmír. Konfrontace Kirk-Khan má kouzlo a kultovní řev "Khaaan" uvízne v hlavě i netrekkovi. Samotné souboje, taktika a psychologické hry drží v napětí i nyní. A pak, že inteligentní akční sci-fi se před Matrixem nedělalo. Konec filmu nebudu spoilerovat, ale chytne u srdce i nezarytého trekkera. Nejlepší Star Trek film a jeden z nejlepších sci-fi filmů, jaký jsem viděl. Hodnocení OST: James Horner se v 80.letech potkal s formou. Zde se vůbec poprvé dostal k velkému sci-fi (Sador je ultrabéčko) a utvořil asi nejlepší hudbu u Star Trek filmu. Je epická, bombastická, ale i citlivá. 10/10 ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Druhé shlédnutí a zvedám hodnocení na 70%, ale tak tak. Oproti prvnímu dílu je tu už značný posun k lepšímu, dočkáme se i nějakých těch soubojů a normálního (šíleného, pomstou hnaného) protivníka, který mi seděl. Přestože na přesun na Enterprise zase čekáme pár desítek minut, toto čekání je vyplněno zábavnými akcemi - ať už operace Kobayashi Maru (znovu jsem musel ocenit, jak dobrou práci udělali kluci-pánové na Star Treku (2009), zase se dočkáme pár slov ve Vulkánštině a při druhém souboji Enterprise s Khanem dokonce i čehosi silně připomínající ponorkovou bitvu z Pluj tiše, pluj hluboko (aspoň myslím, že to byl on - je to už dávno). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Asi prve dve casti Star Treku z roku 1979 vratane tejto casti som uz videl strasne davno, ale vela som si z toho nezapamätal, tak som si aspon dvojku opät zopakoval. A vysledok je taky, ze mam z toho zmiesane pocity. Na jednej strane krasna vizualna stranka vesmiru, ale to ma asi kazdy Star Trek, dalej zaujimava Hornerova hudba, chvilkami mi dokonca pripominala Goldsmithovho VOTRELCA (1979) myslim hudbu Jerryho Goldsmitha, nie rezisera, ale trosku sa tam az prilis filozofovalo o nejakom Genezise - znovuzrodenie zivota alebo nieco take, co mna az tak nezaujalo. Takze trosku viac toho zaporaka Khana a menej obkecavania a dal by som aj stvrtu *, pretoze toto sa vobec neda porovnat s novym STAR TREKOM z roku 2009, ktory splnil presne to, co zboznujem na sci-fi filmoch, aj ked samozrejme akceptujem 27 rocny rozdiel medzi tymito filmami:-)... 06.10.2010 _______ William Shatner - (Admirál James T. Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Kapitán Spock) +++ DeForest Kelley - (Dr. McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ Ricardo Montalban - (Khan) +++ Kirstie Alley - (Poručík Saavik) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ George Takei - (Sulu) +++ Hudba: James Horner +++ Nemecka Cinema - 100% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Ve 26. minutě je použit stejný záběr, jako ve filmu prvním. Dopravní modul prolétá kolem kosmické lodě Enterprise. Loď je osvětlená, a ikdyž se modul dostane do světla, nevrhá na boku lodi žádný stín, ale na jeho povrchu je vidět výrazná světelná změna. (Terva)
  • Podle všeho jde o první film, ve kterém byla použita CGI animace (sekvence s prezentací projektu Genesis). (Marigold)
  • Pri nakrúcani obrovského výbuchu bežala kamera rýchlosťou 2500 snímok za sekundu. Scéna sa natáčala v Cow Palace v San Franciscu iba jednu sekundu, ale vo filme trvá 104 sekúnd. Klasická 35 mm kamera natáča rýchlosťou 24 snímok za sekundu. (ursinko)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama