Reklama

Reklama

Osm statečných

  • Česko 8 statečných (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný film odehrávající se na polární základně na Antarktidě. Kvůli zhoršení počasí je zrušena expedice a nařízena evakuace veškerého personálu. Do transportu se nevejdou tažní psi a má pro ně být vypraveno další letadlo. Počasí se však zhorší a Jerry se dozvídá, že pro psy už není možné letět, je to příliš nebezpečné. Marně se snaží o jejich záchranu. Psi se zatím skoro všichni po pár dnech dostanou ze svých obojků a shánějí si potravu. Zůstává jen starý Jack, který umírá. Smečka se dává po několika dnech dohromady, ale jeden pes je po boji o potravu vážně zraněný. Ve smečce navíc chybí mladý Max, který se zatoulal. Psi jsou již 152 dní v ledové divočině sami. Jerry se snaží dostat zpět na základnu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nerozumel si mi. Ten príbeh nebol o psoch. Bol o mojom otcovi.“ Neviem, či to bolo spôsobené mojou averziou voči umelému prejavu Paula Walkera, alebo tým, že som od zápletky „mladý, zásadový hrdina v snežnom pekle bojuje o život so svojimi psíkmi“ čakal skôr niečo ako bolo kedysi toto či toto. Nakoniec som ale bol relatívne príjemne zaskočený „vážnym“ scenárom. Nie je to tupá hraná disneyovka, skôr príjemné (hoci troška dlhé) remeslo, ktoré ÚDAJNE vzniklo podľa skutočných udalostí (pravda je však VRAJ taká, že podobné udalosti sa v 50. rokoch 20. storočia síce naozaj stali, ale prežilo podstatne menej psov). Frank Marshall, skúsený spielbergovský producent, nakrútil už i horšie (KONGO) a nudnejšie (tiež ľadové PREŽIŤ) veci. Ale i lepšie (ARACHNOFÓBIA). ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

A máme tu další zvířátkovskou Disneyovku tentokrát zase skvěle kýčovitě perfektní :-) Krásný mladík Paul Walker se smutnýma modrýma očima se snaží zachránit své tažné psí spřežení ze spárů Antarktidy, která si na ně vymyslí nejhorší počásko za posledních 25 let. Perfektně mu sekunduje Bruce Greenwood jako mecenášský vědec a Jason Biggs jako kamarád, který se bojí psíků :-) Nádherné scenérie jako vystřižené z National Geographic.. Naznačená love story.. A hlavně perfektní, inteligentní husky a malamuti, který na nás kulí smutná očka a skvěle hrají stýskání po páníčkovi.. Jediné vadítko, které bych na tom celém viděla je opravdu, ale opravdu špatně vyvedený tuleň leopardí, ze kterého 3D produkce udělala pomalu lochneskou příšeru :-))) Bezva rodinné pokoukání :-D ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to jenom lehký nadprůměr, ale v podstatě mi vadily jenom tři věci, zbytečné opouštění Antarktidy do nudy USA, to že se mluvilo o strašné bouři a přitom prakticky pořád svítilo sluníčko a ten tuleň. Taky by asi po takové době byli psi víc zbědovaní, ale saňové psy husky miluju, jsou tak krásní a každý byl jiný a děj byl přímý a nekomplikovaný a dobře to dopadlo. Režisér prý režíroval Přežít. To jsem nevěděla, ale už během filmu mě napadlo, že ti psi se vzájemně nežrali, když umřeli. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Na konci závěrečných titulků je také věnování režiséru Koreyoshimu Kuraharovi, autorovi filmu o osmi psech zanechaných na Antarktické základně Antarctica (1983), který zemřel v roce 2002. (Terva)
  • Filmaři našli ideální místo "Antarktidy" v kanadském lyžařském městečku Smithers ležícím v Britské Kolumbii asi 750 mil severně od Vancouveru. Smithers je na planině, která je bez stromů a umožňuje 360-stupňový výhled na divočinu. Nejspektakulárnější záběry filmu byly točeny na severu Grónsk; dodatečné záběry byly natočeny ve Stewartu, v Britské Kolumbii, a scény s ledoborci byly snímány na Špicberkách. Při natáčení klesaly teploty až k mínus 30 stupňům. (hippyman)
  • Film je věnován všem antarktických výzkumníkům a jejich psům, jejichž odvaha a elán inspirovala k natočení tohoto příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama