Reklama

Reklama

Pravěký muž Atouk je vyděděnec svého kmene. Společně s Larem proto kolem sebe vytvoří novou skupinu složenou jen ze ztracených existencí. Atoukovi však značně komplikuje život láska k Laně, krásné družce náčelníka, který ho vyhnal z tlupy. V komedii z období pravěku se v hlavní roli jeskynního muže Atouka představí Ringo Starr (bývalý člen legendární skupiny The Beatles). Atouk touží po krásné, ale povrchní Laně, družce fyzicky impozantního tyranského despoty Tondy, který stojí v čele jejich kmene. Poté, co je společně se svým kamarádem Larem vyhnán, chytne se Atouk bandy složené z nejrůznějších ztracených existencí. Mezi nimi je i pohledná Tala a její slepý otec Gog. Tlupa neustále naráží na hladové dinosaury a zachrání Lara z "blížící se doby ledové", kde se setkají s odporným sněžným mužem. Během těchto dobrodružství učiní řadu významných objevů - sedativa, oheň, vaření a hudbu - a naučí se chodit vzpřímeně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký pátek, co jsem tuhle prehistorickou komedii viděl a pořád se mi vybavují některé útržky, ale nic kromě fórků typu neandrtálec spadl do hromady dinosauřích ho...trusu, neandrtálec se učí zacházet s prakem a moc mu to nejde, nečekejte. Ale scénka výroby zbraně mi až příliš připomněla Space Odyssey na to, aby mě Ringo nechal chladným:) ()

jah 

všechny recenze uživatele

Pred desaťročiami táto komédia kolovala medzi známymi na VHSkách a stala sa priam kultovou. Jednoduchý crazy humor dokonale sedí Ringovi, úplne mi pripomenul duch filmov Beatles. Výborný nápad bol naučiť divákov v priebehu filmu ich jednoduchú reč. Bola taká chytľavá, že sme potom niektoré výrazy občas využívali :) Najlepšia scéna: vynájdenie hudby :) ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

100% realistická simulace života pravěkých lidí. Přesně a na vlastní oči uvidíte jak lidé v pravěku žili, jak se oblékali, jak souložili či kterak si připravovali volské oko. Dozvíte se i to, že v pravěku při dešti byla modrá obloha a lidé odráželi stíny. Pravěcí ještěři přes den kokrhali a v noci vyli na měsíc, nebo houkali jako sova a yetiové (zastarale játyové) měli holý prdele. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pravěká komedie ve které se nemluví? Čekal jsem odpad, ale jsem velice příjemně překvapený - Ringo Starr a Dennis Quaid jsou jména, která bych absolutně nečekal a samotný film by se dal směle označit za klasické fantasy - akorát z pravěku a s komediálními scénami. Jinak zde nechybí příšery (perfektně udělané) i velkolepá závěrečná bitva a k tomu tuna vtípků - narovnávání páteře, objev jak péct slepicu, první volské oko, prostě mnoho. Velice příjemné překvapení. PS: Nejlepší byl záporák s českým jménem Tonda :-)) EDIT 2024: Žánr? Historická komedie s fantasy prvky? Jinak ty některé vtípky i obludy z 50. let se mi po letech zdály už slabší, ale přece jen když člověk kouká na to co dokázali tvůrci natočit beze slov, tak si to ty 4* zaslouží. Nejvíce mě tentokrát pobavila sousední doba ledová a občas anglická či česká! nadávka... přísahal bych, že když se borec praští kamenem do prstu, že zazní jadrné české kurva :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ringo Starr a Barbara Bach si během natáčení padli do oka a později se vzali. (HellFire)
  • V úvodu filmu se dozvíme, že příběh začíná 9. října. Ve stejný den se narodil John Lennon a takto je mu vzdána pocta. (HellFire)
  • V čase 00:11:55 sní člen tlupy červené bobule a v opojení usne. Ale je vidět, že spadne dozadu na černou matraci, která tam po střihu záběru už není. (HonzaR.)

Reklama

Reklama