Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (959)

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "maly" horror dokazujici Marshalluv cit pro budovani opravdu desive atmosfery, kterou vytvari snad vsemi dostupnymi prostredky. Prakticky kazda cast filmu je dokonala, ale dve veci cni nad ostatni. 1, vynikajici, nastesti nezname, herecky, kterym hruzu opravdu verite a chte nechte ji prozivate s nimi. 2, genialni prace s hudbou a zvuky, v mnoha momentech jsem prestaval dychat a jen sokovane koukal. Plne hodnoceni nedavam hlavne kvuli nepovedenemu zaveru, jinak film presne splnuje to, co si predstavuju pod pojmem horror. Jo a mimochodem, trpim klaustrofobii. :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeskyně. Místa, která člověka přitahují, ale na druhé straně zároveň děsí. Děsí ho představa, co kdyby se v nich sám ztratil a postupně by začínal mít dojem, že vidí a slyší něco, co by v jeskyni nemělo co dělat. Nejvíce se mi líbil začátek filmu, jeho atmosféra, pár důstojných a šokových lekaček. Průchod jeskyní a objevování jejích dávných krás byl opravdu dost klaustrofobický, následné boje s nespecifickým druhem dosti krvavé a konec filmu... Vlastně by to vyšlo nastejno, přeživší slečna by tak jako tak přišla o rozum. Ovšem přijít o rozum v jeskynním systému, který je jako pekelná díra s pekelnými stvůrami, to je opravdu k zbláznění...:) ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme... Partička mladých slečen si udělá výlet do okolních luhů a hájů. Zapomeňte však na skautíky - tyhle krásky vypadají něžně pouze z hodně velké dálky. V těchto "útulně temných" končinách (dost mi to připomínalo styl Blair Witch) jim dělá společnost zlá stránka schizofrenního Gluma a parta jeho klonů, která na oběd nepapá rybišku, ale lační po mase sličných dam. Wow, to stačí na základ dobré historky, ne? Přidejme k tomu ještě několik křivd a schíz z minulosti těchto slečinek a máme slušně propracovanou psychologii postav (ale mohlo jich být míň - měla jsem občas problém orientovat se v tom, která je Becky, Mona atd.).. Very good je to, že se film netopí v záplavě účelných lekaček - jasně, párkrát jsem se přistihla při "a kurva", ale o tom to je, ne? ;) Takže.. dobrou noc a hezké sny! :)) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První polovina je úžasně skličující, prostředí jeskyní je samo o sobě dost nebezpečné a někdy i strašidelné a tím víc, když jediný známý východ je zatarasený. Druhá část si stále drží nervydrásající nadstandart, ale tajemná hrůza a sklíčenost prostředí se změní v akční děs v podobě slizkých oblud, jejichž útoky jsou natočené sice syrově, ale značně nepřehledně a to atmosféře docela ubírá. Přesto je celou na co koukat, čeho se bát a ani koncem tvůrci celkově dobrý dojem naštěstí nezabili. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nieco mi na tom filme hrozne vadilo. Cela ta banda uskrecanych zien (vynimka bola Juno)? Uvodna scena s autom (nejako mi nesedelo, kamze sa tie tyce zapichli, ale ruku by som za to do ohna nedala :)? Nesympaticka hlavna hrdinka? Zeny, ktore sa premenia na vrazdiace monstra? Priserky, ktore raz nechaju niekoho na pokoji a raz nie? Nebudem to dlho obkecavat, pozerat sa to dalo, ale cakala som urcite viac :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Sarah (Shauna Macdonald) sa počas noci prebudí a keď sa postaví k oknu, počuje zvuk orla. Orly však v noci nelietajú. (MikaelSVK)
  • Režisér trval na tom, aby podzemní bytosti ("crawlers") ztvárnili profesionální herci, protože chtěl, aby každý z nich dal své postavě osobitý charakter, ačkoli se mnozí z nich objeví v hotovém filmu jen na pár vteřin. (hot_spot)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama