Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Komicky hovězí sci-fi béčko,ze kterýho klidně mohl být devadesátkovej kult, ale zabil ho nadmíru stupidní děj,slabá akce a dialogy na úrovni domácího porna. Mám pro tyhle léta a žánr slabost,takže mi to hodnocení trochu rve srdíčko,ale víc si tohle prostě nezaslouží. I přes všechnu tu blbost a nedotaženost to ale má svý kouzlo a v podstatě jsem se v rámci filmový retrospektívy u týhle reklamy na Interceptor i bavil. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš film pro puberťáky. Ale když vypnete mozek, tak se to dá brát jako taková nenáročná podívaná s několika spíš podprůměrnýma honičkama a přehrávajícími herci, z nichž značná část vypadá a mluví jako chovanci z Jedličkova ústavu. Těžko říct, kde takový xichty filmaři vyhrabali. Pak tu máme několik romantických scének, při kterých divák může na chvilku zahlédnout i kozy Sherilyn Fenn (ta je mimochodem fakt dost dobrá, což je ve filmech z 80. let docela vzácnost vidět pěknou holku) a snad za zmínku stojí ještě Randy Quaid, který hraje místního šerifa. Pokud jste to neviděli, o nic jste nepřišli. Když na to náhodou někde narazíte, tak doporučuju sledovat to jedině v případě, že je vám míň než 15 nebo jste pod vlivem alkoholu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

To co se dá milovat i to co se dá nenávidět na "ejtýs" filmech je všechno obsaženo v Černém přízraku. Super herecké kreace, super děj, super oldschool účesy - vše v úvozovkách. Nevyrůstal jsem na něm, ale představa těch krásně prožitých dětských večerů mi nahání až husí kůži. Dnes (2009) už se musí zhlédnout se stejně naladěnou skupinkou lidí, pokud možno pod vlivem. Proto smířlivý padík, který podle okolností osciluje v mezích +/- 30 %. 50 % [Druhé zhlédnutí] Promítání na movienight ve společnosti úchyláků potvrdilo GP potenciál. :-) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Objeví se"Černý přízrak", nastává problém(ti, jichž se týka nic netuší) a taky povyražení pro chásku vedenou nelítostným grázlíkem Packardem a jeho nohsledy, "Gutterboy", např. s věčně udivujícím výrazem Jirky Mádla.:)) "Radši bych Gutterboyovi plodila blbý dítka, než být s tebou", říká Packovi jeho holka a to mluví za vše. Navrch ten super-osmdesátkovej rock-nářez v čele s vyšperkovanejma sporťákama..;) Lahůdka pro znalce žhavých kol!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Na výslovné přání vedoucího ateliéru se ve filmu objevili potomci tří slavných herců Charlie Sheen, Nick Cassavetes a Griffin O'Neal. (Fenk)
  • Na přední kapotě přízraku je několikrát během filmu vidět pětiúhelníkový znak Chrysleru, ale velký nápis Dodge na pomezí zadního okna a víka motoru je vidět jen v poslední scéně s autem. V žádném jiném záběru na tuto část vozu nápis není. (Adrai)
  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)

Reklama

Reklama