Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Bočková 80.tková záležitost o pomstě, která se podobá mnoha známějším filmům jako "Šílený max", "Vanishing point", "Auto zabiják" či "Starman". Kdyby jste uvařili guláš z těchto 4, tak by jste pravděpodobně dostali náčrt tohoto snímku. No snímek i tak dokáže stát na vlastních nohách a Charlie Sheen je tu doslova nadpozemský. Je to rozhodně jedna z jeho nejzajímavějších rolí. Objeví se málo a přitom řekne celkem dost, aby stihl zaujmout. Sherilyn Fenn je úžasná a je to přesně ten typ ohrožené ženy z 80.tek. Rozhodně by si snímek zasloužil větší zájem. Kamera při závodech byla na dobu velmi poutavá a rychle to utíkalo.  80% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, který mohl být dost dobře předobrazem Fast and Furious. Žánrově se trochu tluče mysteriózno s akcí, protože leccos o životě Černého přízraku není vysvětleno a onen mysteriózní prvek tvoří vlastně alibi pro jakkoukoliv situaci ve scénáři. I sebevětší kravinu lze totiž vysvětlit tím, že je to přeci pohádka. Sherilyn Fenn tehdy ještě stála za hřích. Viděno v prvním dabingu z dílny Marie Fronkové (Trávníček = Sheen, Pomeje = Cassavetes, a Bubník mluví jinou postavu). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Na přední kapotě přízraku je několikrát během filmu vidět pětiúhelníkový znak Chrysleru, ale velký nápis Dodge na pomezí zadního okna a víka motoru je vidět jen v poslední scéně s autem. V žádném jiném záběru na tuto část vozu nápis není. (Adrai)
  • Na výslovné přání vedoucího ateliéru se ve filmu objevili potomci tří slavných herců Charlie Sheen, Nick Cassavetes a Griffin O'Neal. (Fenk)

Reklama

Reklama