Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou zatím celou filmografii režiséra Gierascha(hrozné příjmení) a nejlepší je pro mě Night of the demons a nejhorší Fertile Ground. Tohle je něco mezitím. Ale na jeho první film je to paráda se vším všudy. Tenhle film měl všechno co bych od béčka očekával. Hnusnou nemočníční atmosféru, parádní gore a sympatické herce. Jenom celej film byl tak rychlej že jsem vůbec nestíhal. Patrick v roli sadistického chirurga neměl chybu. Jak jsem zmínil gore ve filmu je překvapující máme tu všechno, hlavu bez mozku, rozdrcení hlavy. A konec s roztahanýma vnitřnostma neměl chybu. Postavy hajzlů byly fakt na facku, s takovýhlema lidma bych nechtěl bít ani minutu. Pohodové béčko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z celé řady filmů, které se odehrávají v podivných nemocnicích. I zde lze narazit na povedené kreatury – personál, který se s nikým nesere. Místy nám tvůrci nabídli opravdu pestrou, krvavou podívanou a situace při nichž se „hororovým nadržencům“ sbíhají sliny. Bohužel se ani tohle všechno neobešlo bez naprosto nelogických scén, stupidního chování jednotlivých postav a hodně průměrných hereckých výkonů. Asi nejvíce mě potěšil Robert LaSardo a jeho sbírka lidských končetin. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Koho auto porazí, toho doktor dorazí.“ Malá rada. Pokud vám lékař na pohotovosti, pod záminkou, že je to při preventivním vyšetření po drobné autonehodě běžný postup, začne rozvěšovat orgány a vnitřnosti na stojany okolo vašeho lehátka, zpozorněte a vyžádejte si formulář k informovanému souhlasu! Celkem zábavný slasher s kreativním gore, obětavými sestřičkami i dvěma zdravotními bratry, příležitostnými čtveráky a sadisty. ARO_OKÉNKO: [][] Jaké reference má poliklinika v Louisianě? 1) Komunikativnost. Doktor Benway vám vysvětlí, co všechno se vám chystá ufiknout a proč. 2) Motivace k zdravému životnímu stylu. Lékaři před operací provozují jogging, běhají s (za) pacienty po celé budově. 3) Personál má smysl pro humor a cit pro timing. „Planý poplach, strážníku, tady se nic špatného neděje.[][] Z letáčku v ordinaci: „První pomoc poskytujeme tak, aby zároveň (ne)byla pomocí poslední!“ Typ úrazu: Jen malý kousek skla. Tři stehy postačí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle zveřejněného obsahu zde soudím, že jsem viděl jiný film. Na začátku se parta mladých lidí baví na večírku, pak sedají do auta, zatmění a vidíme havárii jejich auta. Nikomu se vcelku nic vážného nestalo, ale pod koly leží člověk v nemocničním oděvu. Vzápětí se objevuje moderní sanitka hledající pacinta, kterého poté odváží společně s osádkou havarovaného vozidla. Divák rychle vytuší (na rozdíl od mlaďochů), že s nemocnicí nebude vše vpořádku...:,,Kdo ti řekl, že nás tady léčí?" Pravda, téma - uzavřená nemocnice a v ní několik obětí odsouzených k děsivé smrti - moc nápadů nepřináší. Bohužel, atmosféra se nekoná (adrenalin mně stoupl jen při scéně ubití bombou)a strašení nahrazují očekávané lekačky. Kamera mizerná, hudba průměrná. Nejlepší tak jsou gore efekty (mohlo jich být více s větším odvazem), zavěšené vnitřnosti a srdce (připomněl jsem si Celu) a příjemná bizarnost v závěru. Robert Terminátor Patrick svojí přítomností potěšil, i když příliš nehrál. Jeho kamenná tvář vystřídala dvě grimasy, čímž předčil i A.Schwarzeneggera, který blahé paměti zvládl tři. Ani poděkování D.Argentovi a T.Hooperovi filmu nepomohlo. Hezký průměr, co zanedlouho zapomenete... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som videl iný film ako ostatní hodnotiaci, ale tých 58%(20.10.2010) absolútne nechápem? Neskutočne amatérsky natočený film s absenciou akejkoľvek logiky a ani tie vychvaľované "gore" scény ma nezaujali, pretože všetky časti ľudských tiel vyzerali ako z gumy - to sa možno nosilo v 80. rokoch, ale dnes už čakám o niečo vyššiu kvalitu efektov. Nemám veľmi vo zvyku film pretáčať dopredu, ale tu som to nevydržal a poslednú 20 minútovku pozeral už len funkciou "fast-forward". Aj vzhľadom na krátku dĺžku (cca. 85 min.) som sa neskutočne nudil. Fakt, že to je z After Dark Horrorfestu u mňa neobstojí, pretože aj tam sa nájdu skvelé kúsky ako From Within, The Broken, Lake Mungo ... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)

Reklama

Reklama