Reklama

Reklama

Skupina přátel se po autohavárii dostane do nepoužívané nemocnice, kde řádí šílený doktor a jeho personál. Začíná boj o přežiti. (xxvasa)

Recenze (125)

ElizabethBay odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních otázek, která mě při sledování tohoto filmu napadla, byla: "jak je možné, že v takové slátanině hraje herec jako Robert Patrick?" Ne, že by se jednalo o oscarového herce, ale roli psychopatického doktora ve filmu, který působí jako průměrná počítačová hra s milionkrát použitým námětem, nelogičnostmi a absencí alespoň minimálního vkusu, si rozhodně nezaslouží. Film zdánlivě dodržuje všechny normy průměrného hororu, ale ve výsledku je to ostuda filmařského řemesla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to standardně – nikdo nemá signál!! Banda přátel se po dopravní nehodě ocitne uprostřed noci kdesi mimo civilizaci, když kolem náhle projede sanitka s hodně divnou posádkou. Za chvíli jsme nicméně v oficiálně několik let zavřené nemocnici, ve které už brzy začnou křupat kosti, končetiny končit v nepřirozených polohách, orgány mimo lidská těla a hranice logiky se začnou překračovat mílovými kroky. Nic na tom nemění ani fakt, že sadistického doktora tu hraje (stroj z tekutého kovu) Robert Patrick, který z tohohle omylu nájem na dva měsíce dopředu těžko zaplatil. Když se jeho umírající ženuška (pro kterou novým nedobrovolným „pacientům“ odebírá orgány) chichotá na smrtelné posteli a on stojí po výbuchu zohavený za dveřmi, může to slabším povahám dělat potíže, ti, kteří už něco viděli, budou naopak jen těžko hledat slova. Celé se to totiž velmi neobratně schovává za rádoby vtipné momenty a zábavný look, nic ale nezabrání tomu, že herci jsou horší než průměrní, pobíhají bez ladu a skladu z patra do patra a že tahle pásová amatérská výroba musí už ve střižně obtěžovat samotné tvůrce. ()

Reklama

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkovej feelin jak hovado. A to mě baví. Samozřejmě postavy nejsou žádný chytráčci, ale díky tomu dostanou co proto. Gore na úrovni, dostatek vnitřností i údů, nějaký to rozmlácení hlavinky nebo sekáček v hlavě není problém. Samozřejmě i několik nelogičností - padající střívka a další nádobíčko hrudníkem (!) z v podstatě ležícího člověka a tak, ale vono to na zábavnosti spíš přidá. Na večerní sledovačku paráda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Autopsy se po celou dobu tváří jako klasický slasher,kdy si banda mladejch zapaří,má nehodu,dostanou se do staré nemocnice a tam jsou postupně vybíjeni.Nic moc originálního,nic moc nápaditého,spád děje průměrný,herci sice ne moc výrazní,ale zato docela sympatičtí,záporáci velmi tradiční,atmosféra spíše žádná,s napětím už je to lepší,ale nehty u prstů by si asi člověk také neukousal.Závěr též okoukaný,ale vůbec ne zpackaný,prostě by to byl za této situace průměrný horor,bez vyšších ambicí,ale který pobaví a nenudí.Ovšem v celém tomto svém výčtu jsem nezmínil jednu velmi zásadní věc,která alespoň u mě vytáhla hodnocení pro Autopsy na maximum.Skutečně otevřená a nekompromisní brutalita.Taková jatka se zkrátka musejí počítat,zvlášť když jsou opravdu hodně otevřeně natočené a především co se týká efektů,tak jsou na maximální úrovni.Jistě že tu při všech těch řezničinách logika a reálnost dostávají pořádně na frak,ale co na tom,když je to vážně natočené tak dobře a krvavě.Autopsy je zkrátka tradiční slasher,který je ale navíc obdařen obrovskou dávkou otevřené brutality(např. scéna s hasícím přístrojem je jednou z těch doslova ultimátních!!!),což z něj dělá daleko více než jen zábavnou vyvražďovačku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor pro otrlé diváky. Pětice přátel (Schneiderová, Lowndesová, Kohn,Golubovich, McCall) má po probdělé noci autonehodu a je odvezena sanitkou na soukromou kliniku. Tady ovšem ordinuje šílený doktor Benway (Robert Patrick) a jeho nemocniční personál sestavený z řad bývalých trestanců. Mudr. Benway má svoje metody, jak pacienty léčit a hlavně jim moc rád odebírá orgány pro svou umírající manželku. Zkušenému hororovému divákovi je hned jasné, že jakmile spatří budovu nemocnice, musí počítat s tím, že kdo jednou vstoupí za její zdi, už se odtud živý nedostane a tentokrát si přijde na své. Dočká se řady nechutností, zvrácených operací, hektolitrů krve, úchylného doktora Roberta Patricka, zběsilého nahánění v nekonečných chodbách nemocnice, sexy herečky a také zpěvačky Jessicy Lowndes (klon Megan Fox) a přemýšlet u toho vůbec nemusí, protože tady se doporučuje vypnout mozek a hororově se naladit. Otrlý hororový diváku máš, co si chtěl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Při operaci Emily (Jessica Lowndes) hraje na gramofonové desce část árie „Si, mi chiamano Mimì“ z opery „La bohème“ od Giacoma Pucciniho. (Dino07)
  • Ve scéně, kdy chce Jude (Ross McCall) otevřít láhev dusného plynu, Scott (Robert LaSardo) mu brání a říká, že může vyhořet. Oxid dusný je však bezbarvý nehořlavý plyn. (Perverz)
  • Herec Ross McCall má tričko so známou punkovou skupinou Rancid. (Dzusta)

Reklama

Reklama