Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec ne zas taková pohroma, jak jsem očekával, ale celkem přijetelné direct-to-dvd béčko, které má ovšem jednu zásadní a celkem paradoxní chybu: že je podle hry Tekken. Tedy aspoň pro fanoušky hry, jako jsem já, to bude chyba velká. Dwight Little totiž hrál ze hry maximálně demo, takže příběh se hrou nemá moc společnýho, postavy si většinou vůbec nejsou podobný a vztahy mezi nima dostávají taky pěkně na prdel. A to tady ještě většina postav ani není a jedná se zde tak o velmi chudý výcuc všech postav ze hry. Fanoušek tak bude většinu času brblat nad tím, jak mohli tvůrci i ty základní informace ze hry ignorovat. Přitom jinak se na to kouká docela dobře. Bitky jsou fajn, i když některé kazí trochu zběsilý střih. Hercům to nejenom dobře kope, ale taky to jsou docela sympaťáci a Kelly Overton je very hot. Navíc to celkem příjemně uteče a nemůžu říct, že bych se nebavil. Proto se to asi bude víc líbit lidem, kteří hru nehráli a neuvidí tak v každé druhé scéně naprostý odklon od předlohy. Tak už to ale bohužel u amerických předělávek bývá a myslím, že to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k očekáváním v záporných hodnotách snesitelné "direct-to-dvd" béčko jak pro fanoušky předlohy (pominu-li absenci linek pro vedlejší postavy, drží se děj vcelku slušně třetího Tekkenu), tak nezainteresovaného diváka, který neustále krouží okolo polotovarů obtloustlého Seagala a retardovaného Van Damma. Foovi a spol. to alespoň slušně kope a Little nestříhá, jako by mu hořela koudel u zadnice. Což je při srovnání třeba s novým Street Fighterem ohromná poklona. Příběh je samozřejmě stoprocentní lobotomie, postavy jsou ploché jako ruzyňské letiště a snaha o "epic feeling" se absolutně míjí účinkem. V rukou Corey Yuena by vznikl mnohem lepší film, Little se ale po sérii sraček zmohl alespoň na návrat do sektoru letitého Muže s cejchem smrti. Škoda, že v Tekkenu se na plichty nehraje. 5/10 ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od filmu podľa videohry, v ktorej sa charaktery mlátia v rôznych arénach naozaj nečakám premyslený príbeh ale kvalitné súboje v perfektnom audiovizuálnom spracovaní a aspoň elementárnu logiku. Súboje síce Tekken má relatívne slušné ale nezaberajú až toľko času a nie sú ani natoľko úchvatné. Čo samozrejme súvisí s tým, že ide o videofilm ale hlavným problémom je Dwight H. Little, ktorý hlavne v nebojových pasážach beztak primitívny príbeh nepodáva až tak zábavne. Systém turnaja mi tiež akosi unikal a záver akoby niekto splácal narýchlo. Viem, že malo ísť hlavne o choreografiu bitiek ale aj ten zvyšok sa dal natočiť aspoň s čiastočnou eleganciou prvého Mortal Kombatu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další živý důkaz toho, že adaptace počítačových her dopadají povětšinou mizerně. Tekken toho je zdárným důkazem a s onou hrou má společná tak akorát jména. Bojovníci jsou tak bez duše a až na Heihachi Mishimu mi nikdo k srdci nepřirostl. Co se choreografie týká, v dnešní době Ip Mana vypadá tahle běsně sestříhaná šílenost až směšně, o dialozích a něčem, jako příběh nemůže být ani řeč. Fuj fuj... 20% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už jsem vážně nevěřil, že v nějakém novém filmu uvidím scénu, kdy hlavní hrdina s někým bojuje, prohrává - rozpomene se na slova milované osoby - a vyhraje. Zde je toto k vidění hned čtyřikrát! (!!!) Spoustakrát jsem teda nevěřícně kroutil hlavou nad prostotou a celkovou hloupostí filmu, mezi jednotlivými krouceními jsem se ale bavil nad očekávání dobře. Tekken je vskutku hodně nenáročná oddechovka, nijak výrazněji uražen jsem však nebyl (hru neznám). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V úvodní sekvenci s mnoha obrazy války a nepokojů lze také vidět postup tří českých policistů za vozidlem Škoda Felicia Městské Policie. (Wopat)
  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama