Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Hold môjmu najobľúbenejšiemu hráčovi amerického futbalu (po Forrestovi Gumpovi, samozrejme :) a tiež najlepšiemu klubu, aký na trávnikoch NFL kedy hral. Skromný a nevtieravý výkon M.Wahlberga, niekto by mohol povedať, že skoro "jebe na to", ale mne to tu sedí, tak f*ck off :P Nič veľké, plné klišé (ako to už väčšinou pri takýchto snímkoch býva) ale aj tak, pre mňa napriek všetkému dobré. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem "amerických hrdiných filmů", kdy až vše americké přetéká horem dolem. Co mě ale zaujalo bylo zajímavé použití barev, stínů a detailů. Tento film je jeden obrovský patos, který si hodně pohrává se zpomaleným záběry. Mark Wahlberg pro mě byla dobrá volba - za mě se na tyto role hodí a má štěstí, že je takto stavěn a ty role mu prostě věříte. Za mě je ten film podprůměr. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utahaná pohádka o tom, jak chudý číšník, po překonání všech protivenství, která se mu postavila do cesty, ku slávě přišel Šablonovitý příběh, který je zajímavý snad jen tím, že byl natočen podle skutečné události a také výkonem Marka Wahlberga. Je to přesně ten typ filmu "Přišel jsem, viděl jsem, zapomněl jsem." 40% ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Další perfektní sportovní snímek o americkém fotbalu! Sice mi tento sport nic neříká, ale film je natočen tak atmosfericky (sedmdesátky) a emociálně (osobní a sportovní části příběhu hlavní postavy), že je naprosto fuk, jestli máte rádi ten sport či naopak. Mark Wahlberg a Greg Kinnear to herecky utáhnou a režisér Ericson Core mile překvapil. Wahlbergovi budete fandit od první minuty, poněvadž je to takovej milej chlap, kterýmu se zrovna nedaří. Sportovní drama podle skutečného příběhu, jak má být! Slabších 5 hvězd, někdy je potřeba nepřestávat snít (a doufat v naději)... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vince Papale si zasloužil zdokumentovat jeho neuvěřitelný příběh. Na jazyk se vkrádá myšlenka. ´´Zvládl to Ericson Core kvalitně a s úctou?´´ Já říkám, že ANO. Film nepřemožitelný je krásný film odehrávající se v ne příliš příjemné době. Mark Wahlberg hraje věrohodně, akorát teda ta jeho výška je nic moc v porovnáním se skutečným Vincem. Ale to bych jako chybu neviděl. Mě osobně nejvíc vadilo, jak ze začátku Papaleho nesnášeli. Podle mě prostě nejde hrát s mančaftem, kde mě neberou vážně. To bylo nějaký divný. Prostě tady by se muselo ještě hodně zabrat na různých prvcích, abych mohl dát 5 hvězdiček. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)
  • Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama