Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 4
Velká Británie, (2005–2024), 154 h 49 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Diskuze

VenDulin85

VenDulin85 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

nikdo nemůže pochybovat.. :-)

Jsem na něj zvědavá, přestože mým srdečním doktorem je ten, který se na tu roli zodpovědně připravoval už od svých čtyř let.. :-)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Mi Nü-Chai

No, ono to sice má svůj oficiální terminus technicus, ale myslím, že všeobecně se pod tím bere "představitel vážných dramatických rolí".

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Mi Nü-Chai

Pokud chceš vidět lepší přidrzlou adaptaci Shakespeara, tak doporučuju film Titus. Shakespeare se do moderních kulis hází celkem často, ale bohužel co se týče modernazice jsou ty kulisy tak všechno. Shakespeare v ději často pracoval s dobovými konvencemi, což naopak v těch rádoby moderních adaptacích nemění. To je i případ Hamleta s Tennantem. Ale to už jsme v diskuzi dost daleko :)

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Mně hlavně došlo, že pro pojem "charakterní herec" mám zažitý jiný význam, než je jeho skutečný, takže jako bych nic neřekl.

Jen ještě k tomu Hamletovi, ano, je excentrický, ale dle mého je výborný - mám ráda takové nedůstojné adaptace klasiky a Hamlet coby maniodepresivní troll unikající kamerám je imho skvělý (a velmi dobře udělaný) nápad.

na příspěvěk reagoval Jinny, DaViD´82, MsUtahraptor

Karel69

Karel69 (hodnocení, recenze)

Tennant sem viděl snad jenom v Doctorovi a v Harry Potterovi, myslím si, že "teatrální" je celkem přesnej popis. Jak říkám, neviděl jsem ho v žádné jiné roli, takže nemůžu moc soudit jestli umí zahrát i "normálního" člověka, ale rozhodně sem si ho oblíbil a z těch doktorů ktery sem viděl (Hartnell + všichni z nových sérií) mi sedí rozhodně nejvíc. Ovšem myslím, že Capaldi by ho mohl sesadit z trůnu.

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Taky si myslím, že před každým vyjádřením nemusí být IMHO a za ním omluvný prosím-nekamenujte-mě smajlík. Pokud člověk nepoužívá výrazy jako "zaručeně" nebo "určitě", tak je snad jasné, že tím nevyjadřuje nic jiného než osobní názor. Tennant umí být i civilní, ale i přes moje neskrývané sympatie k němu chápu, v čem u něj DaViD´82 vidí problém. Ten jeho Hamlet rozhodně není tradiční adolescent se sklony k melancholii (v téhle verzi spíš k depresi) a hodí se jenom k těm moderním kulisám a pro mě ta adaptace stojí za řeč opravdu jenom kvůli Patricku Stewarovi a Tennantovi.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

novoten

Tak přeci u svých příspěvků nebudu před každým vyjádřením psát IMHO; myslím, že je snad jasné, že vyjadřuji svůj názor a ne pravdu všehomíra ,-) Koukal jsem teď na kus toho Hamleta a neřekl bych, že je špatný či nepřesvědčivý. Jen to není Hamlet dle toho jak tu (speciálně pro tebe) postavu vidím IMHO já ze svého značně subjektivního pohledu ,-)

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Tohle je strašně, strašně subjektivní, tak mě trochu mrzí, že to tu píšeš tak nějak..napevno :) Už protože v civilní vážné roli jsem Davida viděl třeba ve Spies of Varsaw nebo Einstein and Eddington (teoreticky i ten Hamlet, ale i tam si může zablbnout) a je to fakt exratřída. 

na příspěvěk reagoval DaViD´82, ReneeS

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Mi Nü-Chai

Já jsem co se shakespearovských adaptací na jedné vlně s uživatelem bogu a jeho "David Tennant prostě není nijak dechberoucí Hamlet, i když ze všech, které jsem viděl, je nejspíš ten nejexcentričtější" (a nikdo na této dtb těch Hamletů neviděl více než-li on) bych řekl, že spíše potvrzuje to, co jsem myslel. On není špatný herec, ale je to prostě herec určitého typu projevu a to, jak se v poslední době snaží být obsazován proti němu, ale zároveň to hraje stejně jako předtím, je prostě divné ,-)

na příspěvěk reagoval Mi Nü-Chai

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jinny

Tak ony jsou ty miniepizody krom výjimek spíše výplňovky; pro pobavení/vzdání holdu stojí zato vidět Time Crash a Meanwhile in the Tardis Part 2 a čistě pro pobavení Space/Time. Zdařilé jsou Pond Life a nejatmosferičtější prologue k Impossible Astronaut.

na příspěvěk reagoval jh666

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

jh666

Díky moc, neviděla jsem (kromě jedné) a postupně to napravím. Hned ta první miniepizoda je roztomilá. "Do you want to go?" - "Do you want me to go?" Kdyby se ale Doktor zeptal až po tom, co začne vyšilovat, tak by spíš chtěla maminku :D

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jinny

Ne, buďt sympaťáka a nebo "něco jako Doktora"; jinde je ti povětšinou na pováženou. I když v tom hraje asi i roli to jeho skotské "šišlání" ,-) jh666: Děkuji.

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Říkáš, že Tennant má dvě možnosti a to hrát šarmantního taťku od rodiny, nebo může být teatrální, nasadit svůj úsměv hyeny a hrát psychopatického vraha? ;)

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jinny

On sedne do určitého typu rolí, ale prostě není hercem, který zahraje/uhraje vše. A nikde to nebylo tak očividné jako právě v tom níže uvedeném. Zatímco ve fázi "okouzlující sympaťák Will se šťastnou rodinou a úspěšnou kariérou" je vynikající, tak ve fázi "koketování s odvrácenou stranou duše" plave. A plave v tom fest a místy je ve své zarputilosti až směšný.

na příspěvěk reagoval jh666, Jinny, novoten

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Viděla jsem Tennanta v první díle minisérie True love a tam je naopak hodně civilní a je to takový nezvyk, až mi přišel nevýrazný :D 

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

Mi Nü-Chai

Eccleston se toho nahrál celkem dost, od Mělkého hrobu po Královnu Alžbětu po Hamleta. Smith je hodně mladý a z jiné role ho neznám, teď ale začal hrát v divadelní verzi Amerického psycha (trochu divná představa, já vím). Tennanta považuju za herce, který sice hraje i dramatické role (pro RSC kdysi hrál Romea, pak Hamleta a teď Richarda II.), ale nejvíc mu sedne ta komediálnější poloha s vážnými momenty (protože každá dobrá hra je v jádru vážná.) Ale pokud je top charakterním hercem myšlený někdo jako Laurence Olivier, tak to z Doktorů pravda nikdo nebyl :)

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Já tedy nevím, kde hraje (hrál) Smith nebo Eccleston, ale Tennant je či byl členem Royal Shakespeare Company, toho bych se za charakterního herce označit nebála.

na příspěvěk reagoval Jinny, DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

dragon94

Já vím, ale každá z těch epizod patří jinam... Ale to je jedno, není třeba to řešit v tolika příspěvcích. Každopádně díky za výpomoc ,-)

na příspěvěk reagoval dragon94

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

dragon94

Což není tak lehké, protože jak jsem psal, tak seznamů je hafo, ale tím "kam která miniepizoda patří" se dost odlišují. Tak mě zajímalo, zda je nějaký "prověřený" zdroj, kde by bylo vše a bylo to jisté ,-)

 

Jinny: Mizerný ani jeden, ale nikdo z nich (snad až částečně na Capaldiho) není ani top (nejen) charakterní herec. To Whishaw nesporně je.

na příspěvěk reagoval dragon94, Mi Nü-Chai

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Ano, ale zbytek tam je a žádnej jinej seznam zahrnující tohle všechno tam není ... Ostatně pokud víš co konkrétně hledáš, tak si to můžeš za pár vteřin vygooglit ;)

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Jinny

Jinny (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Připadalo ti, že některý z představitelů Doktora je mizerný herec? ;) Jinak ti musím věřit, že Whishaw dokáže být zábavný v tom komediálním smyslu slova, ale The Hour jsem neviděla. Whishaw mi ostatně připadá jako podobný typ jako Peter Sellers.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

dragon94

Tak zrovna Night and The Doctor, o který se mi jedná především (viz níže), tam vůbec není a ostatně ani ty prequely 6. a 7. série tam nejsou.

na příspěvěk reagoval Jinny, dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Je tam vše .. krom těch bonusů z dvd (River a její poslední noc atd..)... a mini preview před epizodami (jako bylo to kde seděla malá Clara na houpačce a Doctor si sní povídal o tom jak hledá jednu kamarádku)

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama