Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele VenDulin85 k tomuto seriálu (9)

Pán času (2005) 

Aktuálně sleduji osmou řadu, stále jsem do toho zažraná jako mol do kožichu a ještě víc... Doctor Who byla láska téměř na první pohled, Christopher Eccleston jako devátý Dr. mě uchvátil (ty uši, ty uši!) a o desátém doktorovi v podání Davida Tennanta není třeba pochybovat, že byla skvělá volba ho do role obsadit. Je povzbuzující vědět, že když bylo Davidovi okolo tří, čtyř let, tak si seriál o pánovi času oblíbil a rozhodl se, že se stane hercem, aby měl šanci si v něm zahrát.. Ve škole měl problémy, protože téměř všechny jeho eseje se nějak dotýkaly tématu tohoto seriálu.. a nakonec- se mu to podařilo a musíte uznat, že jeho doktor je úchvatný. Tak, to byla taková vsuvka k mému nejoblíbenějšímu Doctorovi, ehm ;-). ___ Jedenáctý Matt Smith ovšem ukázal, že mě taky umí chytnout za srdce, společné scény s River mám před očima neustále... a Dvanáctý, Peter Capaldi, mě oslovil hned v prvním díle. Co se mi na Pánovi času tak líbí? Že se příběh doplňuje a skládá jak puzzle, že všechno neustále graduje a divák nemá oddech, emočně haprujete jak sinusoida... Že jakkákoli doktorova companion je prostě báječná. I love it! ()

Vánoční invaze (2005) (S01E14) 

O tom, že existují nějaké spešl vánoční díly mimo série Doctor Who, jsem se dozvěděla, když jsem načala druhou sérii, takže jsem viděla první dvě "vánočky" pěkně zaráz a říkala si- to je zajímavé, že emzáci mají tak silné nutkání útočit na svět (tedy hlavně na Británii) vždy na svátky... a jsou stále tak nepoučitelní... Přestože doktor po své přeměně potřebuje lehce zregenerovat a tím pádem není moc aktivní, je to brilantní díl, který si pustím znovu pěkně na Vánoce :-). ()

Plavba zatracených (2007) (S03E14) 

Musím říct, že jsem si další speciální díl doktora užívala.. "Blbé jméno pro loď... a nebo tenhle oblek vážně nosí smůlu." Proč by měl doktor jedny Vánoce strávit úplně v klidu, když si je může zpestřit po boku Kylie Minogue a zastupujícího kapitána Russella Toveyho na Titanicu. Pobavil mě stařík prodávající noviny na Zemi: Vánoce v Londýně? Blázníte?? Za všechny ztráty a nepříjemnosti se navíc doktorovi splnilo přání (asi byl taky hodný), "Allons-y, Alonso!" ()

Další doktor (2008) (S04E14) 

Jsem moc ráda za to, že byl další vánoční speciál pojat trochu jinak. Tedy, jistě, starou dobrou Anglii i tentokrát na Vánoce chtějí obsadit nepřátelští tvorové (nebudu spoilerovat :-), ale ta Anglie je přece jenom trošku "mladší" a doktor není sám, má dokonce svého.. jak to říct.. dvojníka! A toto všechno plus neuvěřitelný sonický šroubovák (co je na něm sonického? - no, vydává zvuky..) a překrásná Tardis zaručují skvělou zábavu. ()

Planeta mrtvých (2009) (S04E15) 

Má tak někdo štěstí, že jednoho dne nasedne do doubledeckeru a mezi jednou a druhou zastávkou se přenese červí dírou na jinou planetu.. pár lidem se to podařilo a jejich jediným štěstím je to, že s nimi "náhodou" cestoval i Doktor.. a druhou náhodou je i společnost adrenalinu chtivé lady, které sice nechybí sebevědomí, ale i nápady. Opět mě dostalo Doktorovo nadšení- "Vy se usmíváte!" Ano, mám rád, když jsou věci obtížné.." V závěru při pohledu na létající doubledecker máte asociace na Harryho Pottera, ale zároveň vás zmrazí předpověď pro Doktora.. už prostě víte, že fakt půjde do tuhého a odcházíte do drogerie vykoupit papírové kapesníky... ()

Vody Marsu (2009) (S04E16) 

Vodám Marsu musím přiznat, že mě docela rozebraly, po Pompejích jsem myslela, že tam už nic tak nervydrásajícího neuvidím a ejhle, 21. listopad 2059 vzal za své.. Řádově to je třetí díl, kdy je Doktor bez jakékoli companion a už je to znát, není tu nikdo, kdo by ho trošku přibrzdil, nebo mu naopak dal v pravý čas malý průplesk. I tak je.. brilantní. ()

Vánoční koleda (2010) (S05E14) 

Můj první vánoční speciál s Jedenáctým... paráda, ryby v mracích, doktor zasnubující se s Marilyn a pekelná fuška napravit jednoho starého muže Vánoční koledou. Nádherně zkloubené téma záchrany vesmírné lodi a Dickensova příběhu, který miluju. ()

Doktor, vdova a skříň (2011) (S06E14) 

Jak to tak vypadá, Doctor Who mi zruinoval život a už se stalo tradicí, že o vánočních speciálech uroním nějakou tu slzu, kdo by to byl kdy řekl? (řečnická, neodpovídat!) Možná to není tak.. epic, jako ten minulý s dickensovskou tématikou, ale líbí se mi, jak si Britové hýčkají svoji literaturu a jak je Doctor čím dál.. vyšinutější :-). ()

Last Christmas (2014) (S08E13) 

Poslední Vánoce jsem si nechala na Silvestra, symbolicky, a dobře jsem učinila, protože ani tento vánoční speciál se nenechává zahanbit a nezaostává za ostatními. Je možné, že jsem byla s koncem roku trochu naměkko, ale i tak se mi to zkrátka líbilo na plný počet, nemůžu si pomoct, Pán času a Santa pohromadě, zábava na 100% zaručena ;-). ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama