Reklama

Reklama

Poslední kat

  • Velká Británie The Last Hangman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se věnuje životnímu období 1933 - 1950 Alberta Pierrepointa, anglického kata. Ve svém oboru byl nejlepší a dokonce byl pověřen popravami německých válečných zločinců. Tuto práci vykonával s láskou a vždy měl na paměti, aby obsouzenci při výkonu trestu netrpěli a po smrti se jim dostalo náležité úcty, protože trest si již odpykali. Žádný sadistický vrah ale lidská bytost, která během těchto let pomalu dochází k přesvědčení, že smrt nic neřeší a sám proto podává rezignaci. Za zmínku stojí herecký výkon Timothyho Spalla. (Pizza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj obesiť človeka je umenie, to nie je len tak! Všetko treba dôkladne prepočítať, aby náhodou ten zločinec netrpel. Remeslo ako každé iné dnes žiaľ už vymiera, uplatnenie sa dá hľadať už len tak v Iráne alebo Číne, málo kde sa dáva ešte oprátka. Inak zaujímavý film, kde sú aj archívne zábery z frankfurtského procesu o Osvienčime, nakoľko pán Pierrepoint medzi svojimi 608 obeťami popravil aj nacistickú beštiu - Irmu Grese. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Film se venuje pribehu anglickeho kata Alberta Pierrepointa, ktery dle dochovanych svedectvi aplikoval v ramci sve profese velice precizni a beze sporu osobity pristup ke svym "klientum". Zvlastni film venujici se casovemu useku mistrova zivota v letech 1933 - 1950 se zameruje predevsim na rozporuplne tema etiky tohoto specifickeho remesla. Vykon Timothy Spalla je zde bezchybny... ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

nečekaně zajímavá podívaná, která se vyloupla z jinak každodenně blbého televizního programu. Hlavní hrdina, nenápadný mužík, který na krátkých nožkách včas přihopne, otočí vás správným směrem, trochu popostrčí a najednou šup, houpete se na špagátu a říkáte si, kde se asi stala chyba:-))) Doporučuji ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Rekord měl 13 vteřin, pokud je někdo rychlejší, dejte vědět. Filmové zpracování pamětí Alberta "Mydláře" Pierrepointa (pověsil kolem 600 lidí, včetně 200 válelčných zločinců, dle filmu z Bergen-Belsenu) je převážně epickým dílem, i když jeho představy a zásady (teorie druhého a třetího obratle; nevinnost popravených/napravených, oddělení soukromé od úřední osoby; atp.) mohou být vodítkem k dalším úvahám. Přirovnání "posledního" kata k mechanikům od Ferrari (viz Gilmour93 ***) je již toho důsledkem. Pozn.: Kat po všech svých peripetiích (oslavách, zatracování, exekuci přítele...) považuje trest smrti za akt pomsty. V podstatě jde o naplnění "starozákonní boží vůle" oko za oko a zub za zub. Účelem toho je právě přetnout řetěz pomsty. Lidská spravedlnost ji však nedokáže uskutečnit. Kat si to možná uvědomuje právě v tomto smyslu, nicméně zkušeností měl dost. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tolik biografických filmů vzniká v posledních letech o zpěvácích, umělcích atd. Dohromady ale nesahají ani po kotníky jednomu anglickému katovi. Timothy Spall, jehož je pro Červíčka v Harry Potterovi poměrně pro takovou roli škoda, je uhrančivý podobně jako ve Spalovači mrtvol Rudolf Hrušínský. Ale i samotný námět je hodně zajímavý a konec filmu i silný - i když se nakonec celkem nešťasně dál rozmělní. Nakonec se musí uznat obrovské plus i režisérovi (jinak pouze televizních filmů a seriálů). Několik scén je sladěno obsahem a snímáním spolu se zvukem absolutně dokonale. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama