Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (507)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková konina, naprosto nelogická a afyzikální (had v hajzlu XD), u které si myslím, že Samuel vzal roli s plným vědomím, o jakou hovadinu vlastně jde a že si z toho hlavně udělá pořádnou prdel. XD A já jsem vlastně měl záchvaty smíchu skoro celou dobu. Někomu to nesedne, chápu, ale brát cokoli vážně je spíše na škodu. Koneckonců je to jen film. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

To, že je možné hady rozdráždit pomocí feromonů, mi zas tak nemožné nepřišlo. Že mohou vyhodit pojistky, to už trochu za vlasy přitažené bylo, nepovedlo se to ani dinosaurům v Jurském parku. Film mi ale přišel celkem standardně natočený - a bohužel musím přiznat, že i tento Hollywoodský průměr je lepší než dvě třetiny české produkce posledních let. Smutné. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Chňá-chňá-chňá, do jaké taškařice jsi to zase vlezl, strýčku Samueli? Proč zase u nálepky Akční/Thriller chybí to nejpodstatnější: komedie? Tak nám už zase padá letadlo plné hrdinných i nehrdinných američanů, nechybí kůůl letuška, drsný polda, bezbranná dítka v ohrožení, krysopes coby součást jídelníčku, piloti na odpis, pár šustící v kabince, "vtipní" afroameričani, ten protivný chlap, ba i ta tlustá ženská, co umře mezi prvníma tady je! Zbytečnost snímku si kupodivu uvědomili také tvůrci, tak se to rozhodli poněkud opepřit. Příčinou havárky nebudou odkecaní teroristi s bombou, kdepak, tou bombou bude odpáleno víko od bedny s ultrajedovatými gumovými a virtuálními hady, uměle rozdrážděnými k útočení na vše živé... s výjimkou ostatních hadů. No prostě zase úžasná čurina, doporučuje 9 bezmozků z 10-ti. "Vole, máš hada na prdeli!" Chňá-chňá-chňá! 33% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nebolo to až také hlúpe ako som očakával, čo sa však o prvej pol hodine nedá povedať. Tá je jednoducho strašná a vôbec sa to neodvíjalo podľa mojich predstáv zábavného béčka vrátane nezaujímavých postáv nastupujúcich do lietadla, no v momente keď útoky hadov prepukli na plno, tak už to dostalo tie správne grády i keď nie zábavné ale naopak dosť strašidelné. Následky po pohryzení hadov a pôsobenia jedov bolo výborne zobrazené a asi pri dvoch scénach (malý pes a nový pilot) som sa s chuti zasmial. Seriózne sa naložilo s postavami a dobrá bola i záverečná likvidácia hadov ale za najslabší článok považujem paradoxne samotného Samuela, ktorý skrátka nie ja tak cool ako býva jeho zvykom. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tento film s pribúdajúcimi minútami padal nadol ako kariéra Majkla Džeksona ... parafrázujúc jednu z mála vtipných hlášok tohoto filmu. Stádo nelogických hlúpostí i kvázivtipnýc situácií ( had zakusnutý v bradavke ženského prsu, či márny pokus močiaceho pána, bojujúceho s dvoma hadmi, jedným svojim a jedným šupinatým). Už keď som videl tú kombináciu Samuel L. Jackson a horror, šípil som čosi nepekné ... Znôška horrorových ľakačiek a stávka na to, že ľudia nemajú radi hadov, nestačilo na to, aby sa splnilo želanie režiséra - stať sa kultovým filmom. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Nejslavnější hláška z filmu byla v televizní verzi cenzurována do poměrně bizarní podoby: „Enough is enough! I've had it with these monkey fighting snakes on this Monday-to-Friday plane! Everybody strap in. We're about to open some freaking windows.“ (L_O_U_S)
  • Do letadla byly vpraveni jen jedovaté druhy hadů, aby byla jistota, že svědka Seana (Nathan Phillips) nějaký z nich zabije. V jednom z prvních záběrů na hady, kteří útočí na pasažéry, je ale vidět užovka červená, která jedovatá není. (LUCIM)
  • Kuchyňka letadla ve filmu je vybavena speciální mikrovlnkou, která nabízí kromě klasických předvoleb pro nastavení výkonu také jedno nestandardní tlačítko s nápisem „snake“. Steward tuto funkci využije, když se zbavuje nepohodlného hada. (pajik)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama