Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Sean Jones se stal náhodným svědkem vraždy, kdy mafiánský bos Eddie Kim zavraždí státního zástupce, jenž proti němu chystal žalobu. Jako nepohodlný svědek se pochopitelně stane dalším cílem Kimových zabijáků, před nimi ho nečekaně zachrání drsný agent FBI Neville Flynn. Ten ho také přesvědčí, že jediný způsob, jak být v bezpečí, je vypovídat u soudu. Navzdory všem bezpečnostním opatřením se Kim od svých informátorů dozví, kterým letadlem má být Sean dopraven do Los Angeles. Krátce po startu začnou z krabic v zavazadlovém prostoru vylézat běsnící hadi. Pomalu se rozlézají po letadle a jejich obětí se stane každý, kdo se ocitne v jejich dosahu. Poškodí elektroniku řízení a díky nim zemře i kapitán letadla, který se snažil zjistit příčinu závady. Když pak hadi zaútočí i v pilotní kabině, druhý pilot při obraně omylem otevře v celém letadle schránky s dýchacími maskami a odtud na cestující vypadnou další hadi. Neville Flynn začne s pomocí letušek Claire a Tiffany organizovat záchranu cestujících a obranu proti agresivním plazům. Agenti zjistí, že v letadle jsou stovky hadů z celého světa, proti kterým nemají nemocnice protilátky. Zdá se, že letadlo se stalo dokonalou smrtící pastí, ze které není úniku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (507)

choze 

všechny recenze uživatele

Bouřlivá noc, neovladatelný Boeing a hromada zkurvenejch hadů. A ve výsledku ucházející akčně hororové kinobéčko - místy sice trochu ošmelené, ale se správně za vlasy přitaženým námětem, dostatkem akce, černého humoru, hezkých slečen, nehezkých mrtvol a s hodně, ale opravdu hodně hady, kteří se s chutí a vervou zakusují do všech lidských partií. Tvůrci na nás sice pravidelně pomrkávají, ale nečekejte žádnou asylumáckou řachandu evokovanou nablblým názvem. Konkrétně u scény na konci první třetiny filmu, kdy se hadi vrhnou na nic netušící pasažéry, vám do smíchu moc nebude, stejně jako z řady následujících úmrtí. Rozhodně zajímavý přírůstek do subžánru leteckých thrillerů. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná blbinka, ideální pro nějakou dobře naladěnou filmovou sešlost s pivkem v ruce. Chce to hlavně hodně nadhledu a pak ani nevadí ty šílené logické lapsusy a fakt, že něco podobného, v různých obměnách, tady bylo už mockrát (i když na "orální sex" od chřestýše si zrovna nevzpomínám :o). Trochu jsem zde postrádal více humoru a nějaký originální nápad, který by tu kupu předvídatelného klišé trochu osvěžil (i když uznávám, že prvotní nápad a samotné zúčtování s hady je patřičně šílené). Ovšem...když ultracool drsňák Samuel L. Jackson s neodolatelně nasraným výrazem zahlásí "Enough is enough! l have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!!!", je vám jasný, že pod ty 3*, byť těsné, jít prostě nemůžete :o) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Skvelé! Sfetované hady.“ Jedno lietadlo, jedna noc, desiatky hadov, holohlavý naštvatý Afromaeričan, prasácky pilot s jednou rukou a magor na telefóne. Slovo ´cool´ bolo zosmiešnené do takej miery, až sa musel vrátiť jeho vynálezca Samuel L. Jackson, aby všetkým ukázal, čo je to. Existuje veľa filmov, ktoré sa nehanbia za svoju béčkovosť, ale málo z nich sa k tomu takto hrdo hlási už názvom. Neviem, mňa to bavilo, ale tak zas stokrát do roka to vidieť určite nepotrebujem. Jacksona scenár oslovil už názvom, kedy sa mu do rúk dostal scenár s pracovným pomenovaním hady v lietadle. Okamžite dostal veľkú chuť v niečom tak "zlom" si zahrať, preto ho zarazilo stretnutie s producentmi, ktorí mu tvrdili, že si nie sú istí názvom. Zatlačil na pílu argumentujúc, že všetko ostatné je blbosť, je to o hadoch v lietadle, to hovorí za všetko, musí sa to tak volať a tak sa to tak napokon volalo. Už pred premiérou sa snímke podarilo vyvolať veky záujem medzi potenciálnymi platiacimi zákazníkmi, Jackson trailery skrz svoju drsnú charizmu predával na plné gule a čo nevládal, to do úspešného konca dorazil práve onen špecifický nápad o hadoch v lietadle. Štúdio bolo dokonca nadšené do takej miery, že režisérovi umožnilo niekoľko dní dotáčok navyše. Preto prekvapí, že snímka napokon zas až taký fenomén nepredstavila, pri rozpočte 33 miliónov ich celosvetovo zarobila ledva 62. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi vtipné a odlehčené (tak do prvních nápaditých útoků). Pak začne hrozitánsky dlouhá řežba a nerealistické kousky super hadů (skáčou, koušou a žerou ostošest), což je korunováno opravdu hnusnými a bizardními skony cestujících. No a tohle řádění zhruba po deseti minutách zapříčiní, že divákův úžas přejde v hnus a po další deseti minutách v nudu. Zbytek nestojí za nic, protože člověk už jen sleduje hodinky a říká si, už aby to skončilo a je mi jedno jak. Ale kdyby film chtěl zůstat poplatný béčkovým hororovým taškařicím, určitě by umřel nechutnou smrtí i hlavní hrdina a pár hadíků by se vyplazilo vstříc novému osudu, nu škoda. Tedy vlastně to není škoda, alespoň budu ušetřena sledovat něco na způsob Hadi v letadle 7 - poslední útok. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková konina, naprosto nelogická a afyzikální (had v hajzlu XD), u které si myslím, že Samuel vzal roli s plným vědomím, o jakou hovadinu vlastně jde a že si z toho hlavně udělá pořádnou prdel. XD A já jsem vlastně měl záchvaty smíchu skoro celou dobu. Někomu to nesedne, chápu, ale brát cokoli vážně je spíše na škodu. Koneckonců je to jen film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (33)

  • Na konci filmu při vystupování z letadla sjíždí černoch v oranžové košili. V dalším záběru, kdy sjíždí žena s dítětem, je však ten samý muž znovu na palubě. (Mr.Hudson)
  • Nejslavnější hláška z filmu byla v televizní verzi cenzurována do poměrně bizarní podoby: „Enough is enough! I've had it with these monkey fighting snakes on this Monday-to-Friday plane! Everybody strap in. We're about to open some freaking windows.“ (L_O_U_S)
  • Původně měl film být mládeži přístupný, ale mnoho diváků i tvůrců pak potěšilo, když padlo rozhodnutí přitvrdit. Včetně Samuela L. Jacksona (Neville Flynn): "Mohli jsme přitočit záběry, jak se hadi do někoho zakousnou - už jsme je nemuseli decentně odstřihnout těšně předtím a mohli jsme klidně natočit třeba i to, jak nějaký ženský visí kobra na bradavce, což je fakt cool... a samozřejmě se v něm taky teď mohlo mluvit sprostě. Už když jsme točili, měl jsem pořád sklony křičet: What the fuck? Shit! A tak podobně. Ale David mi říkal: 'To nemůžeš! To nám neprojde!' Jenže když jste v letadle, kde ze stropu pršej zasraný hadi, tak přece nemůžete říkat: Ale božínku! Fakt se mi ulevilo, když jsem si při přetáčkách mohl zanadávat. A fandové to ocenili." (NIRO)

Související novinky

Pomsta opeřeného hada

Pomsta opeřeného hada

09.05.2006

Věřte nebo ne, ale dějí se divné věci. Princ Charles začal nosit šaty lady Di, 90% blondýnek zmizelo nedlouho po premiéře Titanicu a v USA vznikl další fenomén. Ptáte-li se proč, řeknu netuším. Ptáte… (více)

Reklama

Reklama