Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proslulá symphonic-metalová skupina Nightwish vydává film ,,o sobě". Místy to vypadá jako regulérní interview s několika jejími členy (zakladatel-klávesák Tuomas, bubeník Jukka, dnes již bývalý baskytarista Sami). V EoI se objevují záznamy z živých vystoupení a především to, co slavní Finové dělají v ,,zákulisí" - tedy šílenosti, které v rámci turné zkouší při navštěvování zahraničních zemí; pařby v menším i větším rozsahu (často s použitím nočního vidění); radosti i starosti Nightwish jako celku i jejích členů.

Ve filmu zní často tzv. KiPa song, což je panem Holopainenem složená hymna pro fotbalový klub města Kitee (rodiště Nightwish). Tedy Kiteen Pallo - od toho výše uvedená zkratka.

END OF INNOCENCE není ovšem jen hudební dokument o Nightwish. Obsahuje také (kvalitativně mírně slabší) videoklip k hitu End of All Hope, pocházejícího z toho času nejaktuálnějšího alba Century Child. (Oceansoul)

(více)

Recenze (9)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po krátké době jsem se zase podíval na domumentární film o Nightwish a opět nelituji. Nightwish řadím do žebříčku svým úplně nejoblíbenějších kapel a mysím si, že každý jejich člen je úžasná osobnost. Tady se to jen potvrzuje. Je tu celkem hodně vtipných příhod natočených během různých tour, ale Tuomas se tu hodně rozvypravuje i na vážná témata. Tento film se dívá na Nightwish z trochu jiné stránky, než ostatní, ale jako to pro mě bylo zábavné u poučné zároven. Kdyby podobný dokument natočilo spoustu jiných skupin, tak by to možná ani tak dobré jako v případě Nightwish nebylo. Pět hvězdiček! ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 1a....Tento dokument sem viděl, ale bohužel bez titulků a tak jsem se mohl pokochat tvářemy úžasných zpěváků a skvělých hudebníků. Nightwish je jedna z nejlepších skupin moderní doby a můj názor na jejich hudbu se nezmění i přes to že by se stali komerční grupou. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nightwish jsou mou srdcovou záležitostí. Jejich muzika mě uchvacuje a naplňuje. Tarja Turunen je pořád skvělá. Ten operně školený hlas se prostě nedá přeslechnout a ještě, když se k tomu přidají pořádné kytary a klávesy, tak jsem v sedmém nebi. Můžu je poslouchat pořád a pořád, vždycky najdu něco nového, co mě dostane. Anette není špatná, ale Tarja je Tarja! Opravdu výborný hudební dokument. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

***** zde především za : music videos .. kde se vypracovali Nightwish k naprosto úžasné dokonalosti .. některé jejich video klipy mohou směle konkurovat mnohem známějším a slavnějším hudebním formacím … ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Nightwish with Tarja forever!!!! Pro fanoušky Nightwish povinnost, teď myslím pro fanoušky opravdových Nightwish (Sorry Anette Olsone). Nutno slyšet jak krásné může být spojení operního hlasu s gothickým rockem (či metalem). ()

MGTka 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument. Jejich chování hraničí občas s totální pubertou, ale zasmála jsem se perfektně. ale v takové zimě si plout na lodičce...fuj fuj Tuomasi ()

Reklama

Reklama