Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 033)

H34D 

všechny recenze uživatele

Planet Terror je zvrhlá pocta béčkovým krvákům, stejně jako Death Proof je velmi podobná svým předlohám a objektům svých narážek i skládání pocty, je tedy jednoduchá, přímočará a bez hlubší logiky, což je možná až na škodu, neboť vypnutý mozek je nutností, ovšem na rozdíl od Death Proof je její nadsázka a zábavnost divácky mnohem přístupnější a pochopitelnější. Planeta Teror s úsměvem na tváři a Braindeadovským černým humorem nechává obrazovkou protékat hektolitry krve a hnusu, z kterého se až "sympaticky" zvedá žaludek. Nechává své hrdiny býti stylovými hrdiny (v rámci těžkých žánrových klišé) a tím zprostředkuje nenáročnou, fungující zábavu... SE verze: 7/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trashová pocta jak má bejt. Pro nezasvěceného diváka, jehož obzor v hororovém žánru končí maximálně někde u hraběte Drákuly, to bude "zvrácená úchylnost" (slova mého kolegy z práce), ostatní si užijí tu tunu odkazů a neodolatelnou zhovadilost Rodriguezova dítka. Připojuji se k Ishovi - chci víc Grindhousu, Trejova mstitele s mačetami, vlkodlačí SS-manky a slasherovské řádění na Den díkuvzdání (včetně trampolíny :o))!! Ale stejně mám o chlup radši Tarantinův příspěvek do celého projektu, protože je osobitější a tím pádem i pro mě zajímavější. A rozhodně velký dík hazardérům Weinsteinovým, kteří se nebáli do tohoto odvážnýho nemainstreamového projektu vrazit svoje prachy. To, že potom bohužel splakali na výdělkem, je věc jiná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pre mňa budeš navždy Palomita." Gratulujem Robertovi Rodriguezovi k tomu, že sa definitívne stal doživotným hračkárom, neschopným rozprávať príbeh. On by možno aj chcel (hoci, ktovie...), no zrazu zbadá nový počítačový efekt a ten má naplno jheo pozornosť a na čosi ako scenár sa v tej chvíli okamžite prestane myslieť, lebo malý Robert sa musí hrajkať, Na rozdiel od talentovaného kamaráta Tarantina (AUTO ZABIJAK) skopíroval štýl, starý desiatky rokov a bez vlastného vkladu (ak teda nerátame to, že si robil hudbu, strih a nosil kávu režisérovi, teda sám sebe). Kým Tarantino dokáže diváka na zadnom sedadle posexovať tak rýchlo, že sa ani necíti byť zneužitý, Rodriguez je na to, aké zábavné kraviny nakrúca (DESPERADO, OD SÚMRAKU DO ÚSVITU), smrteľne vážny. A nie, nerešpektujem tvrdenie, že rozpráva vtip s vážnou tvárou. Občas sa zasmejete (skôr nad „chýbajúcim dielom“ a nad "receptom", než nad stereotypným zrážaním zombies). Občas znechutene odhliadnete od plátna (penis), občas si vypočujete ťažkotonážnu hlášku, uvidíte peknú akčnú scénu (Freddy Rodriguez a nemocničná chodba) a znalcov potešia Michael Biehne a Tom Savini. Rozkošné (ale aj dosť nudné) cvičenie v žánri. Cinematik PN 2007 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Rodriguez a Graeme Revell: 1. Grindhouse (Main Titles) ,2. Doc Block (Robert Rodriguez & Carl Thiel) ,3. Sickos (Robert Rodriguez & Graeme Revell) ,4. You Belong to Me - Performed by Rose McGowan (Pee Wee King, Chilton ,5. Go Go Not Cry Cry (Robert Rodriguez & Rick Del Castillo) ,6. Hospital Epidemic (Graeme Revell & Robert Rodriguez) ,7. Usless Talent #32 - Performed by Rose McGowan (Rebecca Rodriguez & ,8. His Perscription...Pain (Robert Rodriguez & Carl Thiel) ,9. Cherry Darling ,10. The Grindhouse Blues ,11. El Wray ,12. Police Station Assault ,13. Dakota (Robert Rodriguez & Carl Thiel) ,14. Zero to Fifty in Four ,15. Fury Road ,16. Helicopter Sicko Chopper (Graeme Revell & Robert Rodriguez) ,17. The Ring in the Jacket (Robert Rodriguez & George Oldziey) ,18. Killer Legs (Robert Rodriguez & Rick Del Castillo) ,19. Melting Member (Graeme Revell & Robert Rodriguez) ,20. Too Drunk to **** - Performed by Nouvelle Vague (Jello Biafra) ,21. Cherry's Dance of Death - Performed by CHINGON ,22. Two Against the World - Performed by Rose McGowan (Rebecca Rodriguez ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná ještě střelenější a nechutnější než první díl a to je co řict. Je naprosto jasné, co chtějí tímto kouskem tvůrci říci, takže rozepisovat kvality filmu je v podstatě nemožné, neboť je to film poslepovaný ze špatných filmů. O to ulítlejší, odvážnější a zajímavější však výsledný produkt je. Nejsou zde žádné hranice a bariéry. Jsi fanda ? Skvělé, budeš se bavit. Nejsi ? Vypneš po pěti minutách. Mno spíš tak po deseti, protože Fergie v bílém nutno vidět. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Robert Rodriguez přišel s myšlenkou natočení Planety Teror už když při práci na filmu Fakulta (1998). Řekl tehdy Elijahu Woodovi a Joshi Hartnettovi, že zombie filmy se jednou významným způsobem vrátí. Chtěl u toho být první, a tak začal připravovat scénář, ale zasekl se ale na 30. straně. Když se pak pustil do dalších projektů, zombie filmy se vrátily - přesně, jak předpovídal. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama