Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 163)

Matty 

všechny recenze uživatele

S desetiminutovou přestávkou bezmála tři hodiny života, 99 korun českých a dobrou náladu – tyto tři věci mi vzalo třetí pokračování Pirátů z Karibiku, které si to na následujících řádcích náležitě odskáče. Expozice je hrozně zdlouhavá. Logicky jsem čekal okamžitou akci, nikoliv depresivní popravu, jež je zároveň prvním náznakem, že zábava tentokrát nebude tím jediným oč tvůrci usilují. Po nějakých dvaceti minutách (možná pěti reálného času, ale mi to připadalo jako celá věčnost) přichází první akce – několik paralelních soubojů muž proti muži (žena proti muži/žena proti kulce), nesmyslně snímaných v detailu, tudíž děsivě chaotických. Teprve po více než třiceti minutách se na plátně objevuje samotný Johnny Depp, nejočekávanější hvězda a vlastně jediný důvod, proč jednička nevyhořela na plné čáře, pročež mohla vzniknou dvě pokračování. Četnost jeho výskytu a naprostá iracionálnost deliria, v němž se nachází, mu sice dává hned zkraje odpovídající prostor k vyřádění, ale ani sebegeniálnější improvizace, sebepřehnanější přehrávání, vám bez pevnějšího scénáře nezaručí fůru komických situací. A vtipnost většiny rádoby vtipných scének s Deppem jakoby opravdu měla spočívat v pouhé jeho přítomnosti na plátně, doplněné nějakým tím legračním šklebem. Z Truhly mrtvého muže mi v paměti uvízla přinejmenším jedna vtipná scéna, připomínající němou grotesku, zde jsem ani neměl snahu se smát, stejně jako scénáristé neměli snahu dávat nám ke smíchu pádný důvod. Další katastrofou jsou pseudofilozické žvásty, pronášené (asi po vzoru Matrixu) mudrující černoškou, jejíž význam (tudíž i význam jejích řečí) je ve finále stejně bagatelizován. Od (skoro) tříhodinového bijáku bych rozhodně čekal lépe vystavěný příběh. K množství již tak matoucích motivů ze dvojky přibylo mnoho dalších, ještě méně důležitých (ale důležitě se tvářících), které se neustálým, na první i kterýkoliv jiný pohled neorganizovaným vršením sesouvají jako hrad z písku. Před úplným zavrhnutím a zadupáním do země, Piráty 3 zachraňuje posledních cca dvacet třicet minut napěchovaných svižnou a vtipnou akcí, které nelze mnoho vytknout nejen po technické (jako i zbytku filmu), ale ani po zábavností stránce. Trochu pozdě, trochu dost pozdě. Během sledování Na konci světa mě mnohokrát napadlo, že už tam jsem. Je to nehorázně nudný a nenápaditý blockbuster nesoucí s sebou stejný požitek jako pití slané vody. Chápu, že musel vzniknou, nechápu, proč musel trvat tak dlouho a být tak ubíjející nudou. Nebýt finále – jediné části filmu mající všechny náležitosti zábavné podívané –, s tou jednou hvězdičkou bych příliš neotálel. 40% Zajímavé komentáře: Adrian, kiddo, Nathalie, k212, Eddard, HoneyBunny, Pacco, Rocky88, salahadin, M.a.t.t., wipeout, SeanLSD, Georgeo2, Mr.Hawkeye (Uf!) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce trošičku rozptýlila mé obavy, že to bude hrůza. Ta přišla hned v zápětí, když se asi tak hodinu a půl nic nedělo. Pak nastoupil Richards a jeho geniální cameo, pak se chvíli zas nic moc nedělo a potom přišlo nehorázný akční inferno, postrádající špetku rozumu, kde všichni pořád skákali z lodi na loď, vzduchem létali opice, lidé se líbali v bayovských obletech a všechno se zvrhlo tak, že jsem měl chuť uškrtit scenáristy. Koukalo se na to skvěle to uznávám, ale hlavní zásluhu bych přičetl trikům a hudbě. Jinak kde nic tu nic, dvojka je proti tomu skvěle vyvážená a rozumně ukočírovaná. Navíc Verbinsky cituje nespočet momentů z jedničky (dokonce ukradl jeden záběr z dvojky, nezbeda) a nebojí se brát ani jinde... pocit deja vu jsem měl několikrát (Leone scene sucks). Sečteno a podtrženo, je to velké, vypadá to draze, má to víc konců než Návrat krále a Keira JE sexy ;) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Překombinované, přehnané, zbytečně extravagantní, přesto konstantnější a zábavnější, než dvojka. I tak je to ale nuda k uzoufání. Příliš mnoho trikových sekvencí a zdlouhavý příběh prakticky o ničem. Je to prostě guláš pejska a kočičky. Všechno naházený dohromady a výsledkem je jen bolení břicha. Příliš mnoho jednoduchých a nepropracovaných postav (a většinou i oproti neskonale dlouhé stopáži dokonale nevyužitých), hloupý příběh prakticky o ničem, zaměření na zdlouhavé akčnědigitální scény, závěrečný láskyplný happyend, nevtipný humor a trapné hlášky. Je mi jasné, že vložené peníze to určitě několikanásobně vydělá, ostatně je to dnešní móda chodit do kina na tyhle kraviny, ale upřímně řečeno, Verbinski by měl přestat masturbovat a radši si přečíst nějakou knížku. Jinak k těm různě tu zmiňovaným překombinovaným změnám stran postav. Vyznat se v nich dá snadno, jejich potíží je, že jsou prvoplánové, jen aby se něco dělo a tak bezsmyslné. Jo a k hudbě, taky vám přišlo, že občasné motivy zněly jako ze Xeny? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejočekávanějších filmů našlapaného léta 2007, ve kterém jsem dostal hodně Deppa, bojovnou Keiru, dopředu proklamovaného Chow Yun-Fata a nakonec po jasně daném happyendu jdeme domů. Nebo ne? Piráti se ukázali jako nečekaně nevyzpytatelný kousek. Věci, které se zdály jasné a předem dané, skončí přece jen trochu jinak a tvůrci se i po několikanásobném zaseknutí v úvodu nakonec vytasili s nezapomenutelným finále. Přiznávám, v první polovině jsem byl zklamaný a několikrát jsem se sám přistihl s myšlenkou, že jestli v podobném duchu skončí celý film, budu považovat třetí díl série za zpackanou šanci. Dialogy byly občas silně úsměvné a polopatické, chování Sao Fenga nelogické a všechno zachraňoval Depp, který potvrdil, že nezklame nikdy. Jenže Verbinski točit nezapomněl a navíc si ke spolupráci přizval poloboha Hanse Zimmera, který svou variací na Morriconeho soubojové skladby rozpoutal peklo, které pak trvalo skoro hodinu. Finální bitva ve víru je neskutečnou podívanou, která bere dech a vůbec veškeré události, které ji rámcují, drží Verbinski na uzdě i tam, kde by si jiní režiséři snadno vylámali zuby (Elizabethin projev k pirátům). A že mě zrovna konec téhle trilogie dojme k slzám, tomu bych před projekcí nevěřil. Bludný Holanďan tak stále pluje a Piráti z Karibiku se nestanou trilogií, která změní kinematografii. Málokdo ale napodobí její zábavnost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Tajemná mapa světa, která ukazuje na konec světa, měla mít nejprve tvar čínské lucerny. Celý svět by se ukázal po rozsvícení. (Siriuss)
  • Při osvobozování Kalypsó (Naomie Harris) začne na Perle praskat stěžeň. Když se ale při boji Perla a Holanďan zaklíní, se stěžněm to ani nehne, přestože by se pod takovým náporem musel zřítit. (Sokka_)
  • Ve scéně, kdy hrdinové plují na čínské lodi pro Jacka (Johnny Depp) a proplouvají ledovou krajinou, jednomu námořníkovi umrzne a ulomí se palec, přitom všichni mají jen košile, navíc často zcela rozepnuté. (Sokka_)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama