Reklama

Reklama

Tajemství oceánu

  • Velká Británie Deep Blue (více)
Trailer
Velká Británie / Německo, 2003, 91 min (Director's Cut: 83 min)

Obsahy(1)

Tajemství oceánu je netradiční film, který přináší unikátní záběry ze světa moří a oceánů. Jeden z nejpozoruhodnějších a nejucelenějších projektů, které kdy byly na poli dokumentů natočeny. Tajemství oceánu vás ponoří do mořských hlubin, provede vás od těch nejmělčích korálových útesů až k pustým břehům Antarktidy, od širého otevřeného oceánu až k noční krajině nejhlubších mořských propastí. Slovy režiséra Alastaira Fothergilla: „Zavedeme vás do světa, který jste nikdy před tím neviděli, zavedeme vás do poslední neprozkoumané oblasti naší planety.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má sledování střihového filmu, jenž se skládá ze záběrů, které jste už všechny viděli? Jaký smysl má sledování dokumentu, v němž zaznívají věty, které jste už všechny slyšeli? Pramalý. Z úcty ke kráse záběrů a Attenboroughovi dám ***, ovšem divákům raději doporučím jeho seriál Modrá planeta, v kterém totéž a víc uvidíte, totéž a víc uslyšíte, zkrátka více se dozvíte. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument (pro česká kina s průvodním hlasem Michaela Gambona) s úžasnou hudbou, která přesně koreluje s tím co sledujete na plátně, od provzdušněných vln a skákajících delfínů, přes drsné zákony přežití až po ty nejtemnější hlubiny s bytostmi, pro něž snad ani nemáme jména. Na průvodním slovu se mi líbí, že jen lehce doplňuje, nezahlcuje tunami faktů a člověk se může plně ponořit do té příjemné vizuální "relaxace"... ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Symfonie oceánu. Oceán v obrazech. Epická orchestrální hudba doprovází dokument, který si neklade jiný než estetický cíl. Tím se, i když komentovaný, řadí po bok třeba "Mikrokosmu" nebo "Ptačího světa". Motivy jsou řazeny poměrně volně, přesto při rozlehlosti oceánu trochu zamrzí některé jejich opakování (na sardinkách se hoduje celkem 3x), stejně jako místy snad až příliš patetická hudba, nebo závěrečný, naprosto zbytečný dovětek. Ale to jsou jen malé výtky v porovnání s tím, co za úchvatné podmořské představení film nabízí. Ono také chtít propracovanější scénář, když na některé záběry čekáte měsíce... Mimochodem u mě to vyhráli krabi a kladivouni. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Vážení, ale veď to je zostrihaný (inak veľmi pekný) dokumentárny seriál Modrá planéta, žiaden pôvodný dokument. Naviac dosť nešťastne zostrihaný, akurát som sa tak dozvedel, že kosatky su kurvy kurevské lebo vraždia tulenie mláďatá (a pekne dlho, pekne brutálne) a vzápätí sa vrhajú na chúďatko veľrybie mláďa (a pekne dlho, pekne brutálne)... pritom sú to pri všetkej svojej dravosti rovnako krásne tvory ako ostatné obyvateľstvo oceánov. Aj meno jedného z režisérov sedí, prečo sa o tom nikde nepíše, resp. nepíše dosť výrazne?! Jedným slovom - PODVOD. Pozrite si Modrú planétu, onemiete v úžase! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný dokument, krásny, farebný, živočíšne rozmanitý. Pekná hudba a neuveriteľná kamera. Kopec krásnych záberov pod hladinou mora je úžasných, ale postupom času, ku koncu už začínal mierne nudiť. V mori to predsa nie je až také zaujímavé aby som dokázal čučať do TV tak dlho. Tam rybička, tu rybička aaaa už bolo tých rybičiek dosť. Na Vojnu termitov alebo Putovanie vtákov to nemá, ale stojí to za zhliadnutie. 80% ()

Galerie (24)

Související novinky

Cesta ke středu Země

Cesta ke středu Země

17.05.2006

\"Až dosud jsme se dotýkali jen povrchu...\" je reklamní slogan dokumentu společnosti BBC Tajemství oceánu od režiséra Alastaira Fothergilla, který si vzal slova Johna Kennedyho k srdci: Když si… (více)

Reklama

Reklama