Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (77)

T-enter 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale oproti Planet Earth tomu něco chybělo. Částečně to Planet Earth přímo vykrádá a možná proto jsem u toho nezažil takové "wow". Kamera super, hudba super a ve výsledku mi to přišlo jako bezvadně natočený, ale nedobře sestříhaný film. Our Planet patří spolu s dokumenty od BBC určitě mezi ty nejkrásnější o přírodě, jaké se kdy natočili. Mezi nimi bych si ho ale vybral asi až nakonec. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Mistrovské veledílo, opravdu! Takovýhle záběry jsem nikdy neviděl. Nejlepší možnou demonstrací ekologických problému bylo vytáhnout to nejkrásnější, co příroda nabízí. A do toho ten hlas Davida Attenborougha! Kdybych byl učitelem biologie, tenhle dokument bych žákům pouštěl. Těch osm dílů vydá za mnohé. Diskurz globálních problémů se otevírá více a více, a je nutné v tom pokračovat. Některé statistiky o úbytku všeljakých druhů mě naprosto dostaly. V této době koronaviru, kdy celý svět bije na poplach a konečně možná dochází ke vzájemné spolupráci a solidaritě by bylo taky super si uvědomit, že jednou budeme čelit mnohem většímu a devastujícímu problému. A to je stav naší planety. Pevně věřím, že se to nějakým způsobem zvládne ustát, nicméně katastrofální důsledky už pociťujeme teď. Mnoho míst na planetě přišlo nenávratně o svoji biodoverzitu. Přijde mi naprosto smutné, zbytečné, k nasránívhodné a frustraci vyvolávající, že si sami níčíme něco tak pestrého, rozmanitého, uchvacujícího a co ja vim jak to ještě pojmenovat. Všechny ty mrdky, co pytlačej slony, vybíjej velryby nebo vypalujou lesy bych okamžitě poslal do pracovních táborů. Jo a cenim, ze v tom dokumentu nejsou hadi. Nevidim tam ani zadny pavouky atd, takze ocividne nechtej nektery lidi odradit. ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Něco neuvěřitelného celkem ve třech směrech - a) Fascinující fakta o přírodě a divočině doplněná o nenucené prvky jejího současného stavu a snahy o nápravu; b) Naprosto unikátní 4K záběry, na které bych mohl koukat pořád a pořád dokola a nepřestaly by mě uchvacovat svou donebevolající blízkostí, barevností, autentičností a sofistikovaností; c) David Attenborough jako jediná absolutní jistota audiovizuální tvorby a informační hodnoty. Hokej má Gretzkyho, fyzika Einsteina a příroda Attenborougha. Jeden z nejzajímavějších životů lidských dějin, a to rovnou ve třech úrovních - jako přírodovědec, jako videomaker, ale také - a to především - jako filozof. Neskutečná práce, kterou začneme naplno doceňovat na dvě fáze - v první vlně, až Sir skoná a uvědomíme si, co jsme v něm měli, a ve druhé vlně, až dopady lidského počínání, tak, jak tento vizionář předpověděl, začneme pociťovat sami na sobě. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejnádhernější nádhera, která se snad ani nemůže člověku omrzet. Je dobrý připomínat si, na jak krásné planetě žijeme, zatímco řešíme svoje radosti a starosti každodenního světa. Fascinující záběry, pěkná hudba a charismatický hlas Davida Attenborougha. Jeho obavy o planetu Zemi v této sérii nejsou v úplném popředí, ale samozřejmě je zmiňuje. A podle mě je to jedině dobře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

to co je Planet Earth pro BBC,to je Our Planet pro Netflix.Je úplně jedno,že tu Netflix slavnější sestřičku formátově kopíruje,protože dokáže servírovat výborný dokument,kde jdou ruku v ruce famózní záběry s hlubší myšlenkou a potřebným ekoposlestvím.Nejednou jsem měl u některých scén regulérně husí kůži...90% ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama