Reklama

Reklama

Medvědi

Trailer 1

VOD (1)

Přírodopisný dokument z rodiny Disney sleduje rok života medvědice Sky a jejích dvou medvíďat Amber a Scouta. Příběh barvitě popisuje rok jejich života, během kterého utrží nejednu důležitou lekci. Jejich cesta napříč Aljaškou začíná na konci zimy, kdy medvědi putují z hor k oceánu a čelí nebezpečným nástrahám divočiny. Tento skvěle a trpělivě nasnímaný dokument plný napětí, roztomilých rodinných lapálií a krásné divoké přírody potěší nejen fanoušky tohoto žánru. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (43)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Hodnocení přírodovědných dokumentů je vždy trochu specifické. Můžeme hodnotit záběry, které jsou úchvatné a v rámci žánru nadprůměrné. Můžeme subjektivně tíhnout ke konkrétnímu druhu zvířat a krajině, medvědi a navíc mláďata na Aljašce jsou velmi atraktivní. Můžeme hodnotit například i snahu o příběh, který střídá idylické momenty s napínavými. Nebo v neposlední řadě i pokusy o pobavení. V rámci samotných záběrů na medvědy v nejrůznějších situacích (lov lososů, přežrání, dovádění mladých) to byla parádní zábava. Nicméně v rámci rádoby vtipného komentáře to byla katastrofa. To je naštěstí jediná složka filmu, která se mi vůbec nelíbila. Občas byly ty kecy jednoduše trapné a kvůli nim odebírám medvědům jednu hvězdu. Jinak všem vřele doporučuji, líbil se dospělým i dětem. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Pěkné vyprávění o medvědí rodince, které teda mohlo být i kratší. Stačilo by mi klidně 50 minut, ke konci jsem už skoro usínala a ty přihlouplé komentáře vypravěče, mi často lezly na nervy. Ale jestli máte rádi dokumentární filmy, tak doporučuji, myslím si, že je to jeden z těch povedených. Jsou tam krásné záběry přírody a zvířat zblízka. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný příběh aljašských medvědů z jejich světa je naprosto fascinující. Jak obrazem i obsahem. Již od úvodních okamžiků filmu jsem tušil, že to bude paráda. Samozřejmě jen dodám, že tyhle filmy mám hodně rád. Skvělá práce a výsledek je každopádně za ***** Předpokládám, že jeho realizace vyžadovala v náročných podmínkách určitě ohromnou trpělivost. Evidentně bez dávky fandovství a důvěrnou blízkost autorů k prostředí by nemohl vzniknout film plný zajímavě nasnímaných scén. Což si opravdu cením. Vřele doporučuji všem milovníkům zvířat. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Medvědi (Bears) - tak tady musím ocenit velice zajímavě natočený dokument o dospívání a putování malých medvědích sourozenců po překrasné Aljašce! Skvělá režie Alastaira Fothergilla a Keitha Scholeyho nechala vyniknout zajímavé scény ve velmi náročných a nebezpečných podmínkách krásné a divoké přírody... ()

dom156 

všechny recenze uživatele

V dokumentu jako takovém, mi nejvíc chybí celkový dokumentaristický nadhled a komplexnost. Také ty přiblblé komentáře od tvůrců (jako co si myslí medvědi) jsou velmi trapné a jen člověku odvádí pozornost. Bohužel jsem se z dokumentu nic nového nedozvěděl, ale výborná kamera s úžasnýma medvídkama dokument zachranuje. Palec nahoru. ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama