Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan Ruppert je blázen a pokud jím není, tak jsem již mrtvý. Nejsem totiž členem žádného klanu vlastnícího semena a po kolapsu finančního systému se výpisu z účtu určitě nenasytím. Takže musím poděkovat za návod k přežití, za polopatické vysvětlení derivátů, za popis ekonomiky jako letadlové hry, za odhalení podílu CIA na pašování drog i za vysvětlení vlivu ropy na růst populace. Byla to zkrátka podrobná analýza toho, co se stalo, i toho, co se stane, a ačkoli mám pro některé dění jiné vysvětlení, tak považuji Ruppertův pohled na svět za velmi inspirativní. Dále jsem chtěl napsat, že skutečnost, že Ruppert dosud nespáchal sebevraždu, považuji za velké selhání amerických tajných služeb, ale kontrolou Wikipedie jsem zjistil, že se tak 13. 4. 2014 stalo, takže je vlastně vše v pořádku. Čest jeho památce. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Do chvile, kdy MCR hovori o rope, obili, potravinach atp. je to dokument na 1 s *, proste to ma spad, clovek to hlta, mnohdy souhlasne pokyvuje hlavou, jakoze o tom uz nekde cetl, mnohdy nevericne tou hlavou krouti a rika si, ze to snad neni ani mozne (ale ono je). Pak to ale prechazi v nejakou osobni zpoved MCR, o jeho snazeni v politice bez jasneho vysledku a clovek se nejenze zacne nudit, ale zacne pak i pochybovat nad mnohymi jeho tvrzenimi a cely dokument tak zacne ztracet na duverivosti, coz je velka skoda, protoze ty prvni dve tretiny, to je 100% nastrel, ktery stoji za to videt. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument stojí jednoznačně za vidění, dále to už jen rozepisuji:)) Hodně depresivní povídání jednoho muže. Michael C. Ruppert hází na každého diváka možná větší depresi, než si sám představuje, protože staví lidstvo proti obrovským problémům, které se zatím nikdo neodvážil řešit, nastiňuje především ty pesimistické varianty a působí jako chladný vědec s matematickým mozkem, který neustále počítá. Jeho slova však mají obrovskou sílu, posilují pochopení směru této společnosti, kterou mnozí považují za skvělou, vycházejí z minulosti, jasných předpokladů a mají jasný cíl. Donutit lidi uvědomit si pravdu, kam tohle všechno směřuje. Nejsou tu odpovědi, jen slepé uličky, před kterými v podstatě pan Ruppert varuje a tím deprimuje každým okamžikem ještě více. Ano, není to biolog, chemik, ani nic podobného, ale empirický výzkum má svůj smysl. Je to čisté one-man-show, kam autor skáče pouze občasnými štiplavými otázkami, na které jsem i já v ten samí okamžik myslel... Při jedné prezentaci asi před dvěma lety jsem narazil na tento graf a myslím, že nejen s ropou, ale i s lidskou populací bude ten graf hodně podobný... Žijeme v konzumní době, kdy se nemyslí dopředu, neplánuje se, ale žije se dokud nedojde ropa, jídlo a peníze, ty papírky, který si tak ceníme... Z lidí přírody se z nás staly oběti vlastního pokroku, technologie a zrychleného životního tempa. Jak tohle skončí... bojím se, že se toho ještě dočkám... (proč Rupper neřeší lidskou inovaci? Dyť je to jasné, on vychází ze zkušeností, výpočtu a jasných znaků. Inovace se nedá jednoduše předpovídat, dá se jen hádat a on se nesnaží být futurologem...) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument který slibuje tolik, ale nedává skoro nic. Hodinu a půl dlouhá výpověď investigativního novináře Michaela C. Rupperta má ambice být přelomovým snímkem který probudí Západní společnost zahleděnou do svého úspěchu, a donutí ji připravit se na těžkosti budoucnosti. Ve skutečnosti jde o monolog postaršího muže který hodinu a půl sedí na židli a podává obecně známé informace skandálním způsobem. Používá pouze to co se mu hodí, obratně zamlčuje fakta která nepotřebuje, a těch několik málo otázek které dostane odpoví prázdnými frázemi. Jako středoškolské vzdělávací video by Collapse možná obstál, ale dobrá kniha politické ekonomie, či mezinárodních vztahů je mnohem lepší zdroj informací. Ztráta času. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

E x t r é m n e . m a n i p u l a t í v n a . k o n t e m p l á c i a . n a d . s t a v o m . s ú č a s n é h o . s v e t a, u s i l u j ú c a . p r e d o v š e t k ý m . o . r e v o l ú c i u . v . m y s l e n í . ľ u d í.___________PS: „Osud Mika Rupperta, jeho príbeh, apeluje na paranoju, ktorá sa vypestovala vo väčšine z nás. ONI sú naozaj všade. A pretože sme toho toľko pripustili, musíme pripustiť Ruppetovu osobnú posadnutosť v niektorých aspektoch zodpovednosti, pretože mi ostatní sme zlyhali v jej predpokladaní" (Randall Sullivan, Los Angels Herald Examiner, 1981). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama