Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé! Nemohu se ale zbavit dojmu, že konspirativní vidění světa a totální ztráta víry v moderní společnost má u Rupperta i iracionální kořeny. Některé jeho důkazy a argumenty jsou zajímavé a věrohodné...o tom žádná. Ale já jsem hlavně ke konci viděl člověka, kterému se rozpadl život pod rukama. A nabyl jsem dojmu, že zaručené předpovědi o konci moderní civilizace by bylo pro tohoto člověka jistým hořkým vysvobozením z mizérie, kterým se jeho život stal. Každopádně ale mimořádně zajímavý dokument. Některé argumenty skutečně stojí za to slyšet a pouvažovat nad nimi! Ruppert není žádný idiot. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Michael Ruppert, hlavní postava tohohle dokumentu, se z počátku může zdát jako konspirační blázen, nicméně po bližším prozkoumání všech fakt, které předkládá, už to tak jednoznačné není. Neukazuje na žádné skryté nebo zvlášť utajené informace, ale jen na věci, které máme přímo před sebou. Stav Země je tak trochu k pláči a nezdá se, že by s tím někdo chtěl něco dělat. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ako bytost od prirody kriticka a skepticka mam problem akceptovat tak spravy ponukane masmediami, ako aj jednostranne vyhlasenia samozvaneho odbornika na vsetko. Kolaps je zaujimavym monologom, no nazvat ho dokumentom, by som sa neodvazil ani v najsvetlejsej chvilke. Je iste, ze na tomto svete je toho vela, z coho pokoj v dusi nemozno mat, no je myslim len na nas ako jednotlivcoch, nasledne na skupinkach a skupinach, aby sme si realne uvedomili, ze je tu aj strasne vela toho, preco sa je mozne aj v dnesnej dobe usmievat. A na to, aby som to vedel, nepotrebujem jednostranne Ruppertove konstatovania, nech su akokolvek depresivne, sokujuce, ci dokonca pravdive. Sledovanie tohto Kolapsu bolo, ale naozaj velmi putave....3,5/5* ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První hodina je téměř dokonalá, vtipná a pravdivá, posledních dvacet minut ovšem celkový dojem z dokumentu naprosto sráží, protože hlavní představitel naplno projeví svojí aroganci a jeho motivační proslovy se chvílemi nedají poslouchat. Celý dokument přináší skvělé poznatky (např. drogy a CIA), které ale hlavní představitel nehodlá rozvinout a zaměřuje se na globální problémy, ve kterých má jednoduše pravdu, protože se v 90% opírá o selský rozum, který překvapivě funguje naprosto přesně na popisovaná témata, která se zdají být na první pohled naprosto složitá, což nejsou. Několikrát se mi ovšem nelíbila ta zahleděnost do vlastní prdele, kdy zcela vážně tvrdí, že po něm šel americký ministr obrany a viceprezident USA, což je dost přitažené za koule, protože pokud by taková "nula" ležela v žaludku podobným lidem, v tomto dokumentu by žvanil někdo jiný. Za skvělý sumár současných problémů a jejich popsání, si ovšem tento dokument zaslouží vysoké hodnocení, protože ač se chvílemi tento novinář zdá jako vyšinutý egocentrik, v tomhle měl pravdu. 80% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, ve které jsem jako divák ztrávil s Ruppertem více než hodinu a ani vteřinová nuda. Ruppert je velice zajímavý člověk s velice působivým vyprávěním o současném znepokojivém stavu ekonomiky a lidského přežití. Dále dokument provází pár archivních záběrů pro lepší představivost (já je však nepotřeboval). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama