Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A sakra! Čo to spravili s mojou obľúbenou knihou od Valeria Massima Manfrediho?! Predloha je výborný historický (autor je archeológ a odborník na staroveký Rím) a zároveň dobrodružný román (akcie je v ňom naozaj požehnane a svojimi vizuálnymi popismi vyložene prosí o sfilmovanie). Lenže všetky zmeny, ktoré scenáristi urobili, posúvajú príbeh do pozície fantasy báchorky á la Xena, takže fanúšikovia predlohy i znalci histórie môžu vyjsť z kina ruku v ruke a spoločne sa hodiť pod prvú električku. Na druhej strane, vyhodením polovice knižného deja (putovanie polkou Európy je tu zhrnuté do jediného záberu na hrdinov prechádzajúcich cez Vysoké Tatry... ehm, Alpy) film aspoň získal svižnejšie tempo a skôr vám utečie. Doug Lefler je celkom zručný v akčných scénach (veľmi mu pomáha bombastická hudba Patricka Doylea), ale atmosféru a hercov už nezvláda. Čo je celkom škoda, lebo Colin Firth je charizmatickejší než Clive Owen v Kráľovi Artušovi (čo je nepriznaná adaptácia toho istého románu), Ben Kingsley si úlohu Merlina celkom užíva, Kevin McKidd je ako záporák Wulfila zábavne komicko-hrozivý (ako každý správny béčkový zloduch) a na Aishwaryu Rai sa fakt dobre pozerá. Lenže čo narobíte, keď ostatní herci hrajú ako ponocní, dej je blábol, dialógy blbé a film celkovo lacný až hanba (tragické CGI, smiešne masky, príšerné kostýmy a rekvizity a fakt nemožný komparz)? Vidieť Spišský hrad ako súčasť Hadriánovho valu je možno zábavné, ale zároveň aj rušivé a určite sa kvôli tomu neoplatí kupovať lístok do kina. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Utahane, unavne, nuda. Navic silene otravne - ve chvilich, kdy na malickeho cisare otcovsky pohledne Firth nebo naopak matersky ta Indka. Jako by si rikali: "S detma nam to jde, tak kdy do toho prastime?"... Byla bych pekne nastvana, kdyby tomu Firthovi tolik neslusel mec a nebyt zaverecne pointy. Ja rada mysticismus :) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No to bylo tedy veledílo. A přitom začátek vypadal poměrně slibně. Upřímně řečeno jsem čekal něco ve stylu Krále Artuše, ale bohužel se to časem začalo zvrtávat do Krále Galů, jehož "kvalit" tento snímek nakonec nedosáhl, ale byl zatraceně blízko. O historických nepřesnostech se nemá smysl rozepisovat, ale dostal mě gotický hrad, tyčící se nad krajinou pátého století a hlavně mě neustále mátli, když o tom vládci Anglie(ta ještě neexistovala) mluvili chvilku jako o Vortigernovi a chvilku jako o Vaulkinovi, až jsem v tom měl totální guláš. Nejsem si jistý, jestli tohle mají Colin Firth, Ben Kingsley a nakonec i Aishwarya Rai zapotřebí. Právě kvůli posledně jmenované dávám jednu hvězdu, protože byla naprosto okouzlující a o jejích očích se mi bude zdát asi ještě dlouho. :DDD ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

V historických filmech si určitě libuju, ale tento film toho opravdu důkazem není. Nezařadil bych ho do béčkových, ale je typickým příkladem céčkových filmů. Hned od začátku jsem tušil, že film se bude odvíjet nesprávným směrem, děj mě po pěti minutách hodil do boje, aniž by se člověk rozkoukal. Snímek ničím novým nenadchl a ničím neoslnil, tzv. uzívaný film, který se nedoporučuje pro víkendové diváky. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ještě že na začátku filmu bylo řečeno, že je to natočená legenda, jinak bych to hodnotil jinak:). Ale popravdě jsem čekal něco děsného a musím říct, že zas tak hrozné to nebylo - takových 55 %. Některé animace počítačem se fakt nepovedly, no je prostě vidět malý rozpočet. Trochu jiná legenda o Merlinovi, Artušovi a jednom mečíku:o)). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Socha Gaia Julia Caesara nebyla hlavní sochou použitou v Tunisku. Taková, jakou vidíme ve filmu, byla dotvořena speciálními efekty. A především, když se socha převážela z Tuniska na Slovensko, ztratila se. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama