Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Falko 

všechny recenze uživatele

Drama Griffin a Phoenixova patri skor medzi tie male lacné televizne filmy a to nie pre mna dovod, aby som mu nedal viac, ako 3 hviezdicky. Pacil sa mi film, aj ked mi stacil na jedno pozretie a ten hlavny dovod pre stvrtu hviezdicku bol krasny zaver filmu. Je to na zamyslenie hlavne o tom, ako by ste vyuzili vy posledne mesiace vasho zivota, ak by vam doktor oznamil, ze mate rakovinu a zostava vam tak asi 12 mesiacov zivota. Jasne, ze sa dal film natocit aj lepsie a mohol dat hercom priestor pre uzasne herecke vykony, ale mne to stacilo takto. ________ Amanda Peet - (Phoenixová) +++ Dermot Mulroney - (Griffin) +++ Sarah Paulson - (Peri) +++ Blair Brown - (Eve) +++ Alison Elliott - (Terry) +++ Lois Smith - (Dr. Imbermanová) +++ Jonah Meyerson - (Kirk) +++ Max Morris - (Andrew) +++ Hudba: Roger Neill +++ ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Příběh silný a křehký zároveň, stejně jako povahy dvou hlavních protagonistů, mladé, půvabné ženy s úspěšně rozjetou kariérou a staršího muže, rozvedeného otce dvou chlapců, námět filmu není nijak originální, ale celkovým zpracování i hereckými výkony rozhodně poutavý a evokují řadu existenciálních myšlenek, osud propojil jejich životní dráhy v nejtěžším období života, v období čekání na neodvratitelnou předčasnou smrt, těla obou jsou nevyléčitelně zasažená rakovinou, kolik času jim skutečně zbývá, nikdo z nich přesně neví, nemoc postupuje a každá naplno neprožitá vteřina ze zbývajícího času je promrháním toho nejdrahocennějšího, žít, žít, radovat se, milovat, prožívat společně ztřeštěnosti, ale i propukající zoufalství, zlost, ztrátu vůle k očekávanému utrpení, čas jim vyměřený se tak nezadržitelně blíží ke konci. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář smrti člověk dělá věci, které by za normálních okolností nedělal nebo spíše je neumí nebo není schopen dělat. Například, a to především, žije naplno a užívá si ze všech sil poslední měsíce, dny, hodiny i minuty. Nevím proč, ale miluju takové příběhy jako je Klepání na nebeskou bránu nebo právě zmíněný Griffin a Phoenixová. Těm kdo prvně jmenovaný neviděli, vřele doporučuji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu som od začiatku príliš neveril a tento stav trval pomerne dlho. Lenže vždy, keď sa niečomu bránite, tak to skončí presne naopak a aspoň sčasti sa tým necháte pohltiť. Chápem, že niekto môže považovať tento film za presladený gýč a chápem, že pre niekoho môže patriť do topky romantických filmov. Ono keď sa pozerám na film spätne, tak ani to kvázi rýchle milostné vzplanutie vzhľadom na stav, v akom sa postavy nachádzajú, nie je nepravdepodobný. To neznamená, že niektorým scénam som neuveril, naopak tá úplne záverečná je takmer až dokonalá a pôsobí takmer umeleckým dojmom, nesie v sebe totiž viac, ako sa na prvý pohľad zdá. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

tak jsem natočil tento film, který je o 30 let novější. Přes den jsem si skouknul starého Falka z 1976 2x při odstraňování reklam mi stačilo abych došel k názoru, že nové není vždycky lepší. To platí u všech remaků . Škoda filmového materiálu. A taky času, to si raději pustím film 1976 , nemusím jako většina z vás čekat na další reprízu, já si to mohu pustit kdykoli a kolikrát chci , protože jsem milovníkem filmů a ne divákem televize Zdraví deda :-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama