Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi po dvaceti minutách jsem si říkal, že Jeptiška je konečně horor, kterej stojí za to. Zejména první vraždička mě nadchla, stejně jako ten tučňák, kterej sice nebyl bůhví jak dokonalej, ale vyvolával při každym zjevení přejemnej mráz na zádech. Jenže pak se do toho vložili přechytralí teenageři, hororová klišé a na závěr debilní pointa, kterou sice člověk uhádne za krátkou dobu, ale brání se jí zuby nehty. A tak slibný to bylo. 30% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Horrorový žáner dlhodobo trpí brutálnou absenciou originálnych príbehov. Zabaliť recyklát do relatívne vkusného balenia je síce menej barbarské, ako ho zabaliť do použitého zdrapu toaletného papiera, ale časy, keď bol hladný horrorový fanúšik vďačný aj za ten "pekný obal" sú už dávno preč. A mimochodom, mníška, vynárajúca sa z vane s chrupom po záručnej lehote vo vás vyvolá asi toľko strachu, ako deduško Večerníček navlečený v rubáši Belu Lugosiho. ()

Reklama

unagi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé. Keby bol film dovezený s ameriky, konkrétne s holivúdu, dodanej erotiky a obsadenie filmu aspon jedna znám tvár....film by mal v tých percentách vyššie číselko. No ale nevadí. Nevravím že bol výnimočný, ale určite mal myšlienku a nejaý ten hlbší dôftip. Tie efekty si mohli odpustit no ale aj tak určite lepšie pozeratelný film ako veľká časť lepšie hodnotených horor, ktoré sú na jedno kopyto! HOTOVO ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je celkem překvapující, že na tomhle ne moc povedeném filmu pracovala skupina lidí, o kterých si dovolím tvrdit, že svému oboru dost rozumí. Režisér Luis de la Madrid spolupracoval na takových filmech jako Devil’s Backbone nebo The Machinist. Tohle je jeho první samostatné dílo a asi to nebyl zrovna vrcholný start. Co se týče samotného scénáře, nebyl zas až tak špatný. Příběh o pomstychtivé jeptišce a vraždách podle svatých žen je určitě dobrým námětem, jenže to zpracování a uvedení filmu dost pokulhává. Navíc se ve filmu objevuje hodně nelogických po sobě jdoucích scén. No a ten konec nebudu raději komentovat. Sice jsem to pochopil, ale moc mi to nedalo. Určitě je dobré se na tento film podívat, ale ti kteří mají rádi španělské hororové klasiky by mohli být hodně zklamáni.Samotné ztvárnění ducha jeptišky bylo pěkné a určitě jedním z větších pozitiv filmu. Bylo vidět propracování do nejmenších detailů, a to je pro duchařiny jen dobře. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Příběh sám o sobě by byl obyčejným příběhem čtveřice mladých lidí, kdyby na nás z obrazovky v pravidelných intervalech nevyskakoval "lekanec". Vždycky perfektně připravené - tolikrát za jeden film jsem se ještě takhle nelekla. Jak skvěle dokáže vyděsit, když se rozletí okno, vyletí záchodové prkénko, vystříkne voda... Jen ten konec si nějak nemůžu srovnat v hlavě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama