Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celý film pôsobí temno, napäto a atmosfericky. Lakacie scény, ktorých tu je dosť fungujú kvalitne. Celý film je jedna veľká naháňačka, proste hra na mačku a myš, no hádajte kto je v roli mačky :) správne oni.. To ako sa oni s nimy hrajú je až deprimujúce, sú terorizovaný vo vlastnom dome niekým koho ani nevidia a nevedia koľký vlastne sú, raz je v dome svetlo raz tma, raz je ticho raz ich strašia a brnkajú na nervy desivými zvukmi...Ja som s filmom vysoko spokojný, keďže som nečakal od filmu nič keď som ho nepoznal, mohol prekvapiť, ale mohol aj ničím nezaujať a po pár dňoch by som naň proste zabudol. Stalo sa to čo sa stalo, dostal som kvalitný mysteriózny film plný napätia a dusnej atmosféry čo viacej som si vlastne mohol priať? Toto je čierny kôň roku 2006, som rád, že ma neobišiel a že som mal tú možnosť vidieť ho a odporučiť ho ďalej... Pre fanúšikov hororu by to mala byt jasná jazda a pre tých čo sú neni nejaký fanúšikovia hororu to môže byt tiež len milé prekvapenie. Celá recenzia: TU ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když dlouho nepijete alkohol, tak se pak ožerete i po malém množství. Stejné je to s horory. Dlouho jsem žádný neviděl, a proto jsem měl u tohohle dost strach. Natočené je to velice slušně a režisér strašně dlouho neukáže vraha. Jednu chvíli jsem si myslel, že ho snad neukáže ani jednou za celej film. Ta závěrečná lesní přituhovačka zdaleka nebyla tak dobrá, jak začátek v domě. Celkové vyvrcholení mě ale nezklamalo. Pro mě je tento film dalším důkazem, že francouzi vládnou modernímu hororu. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů, který jsem kdy viděl. Děsivá atmosféra plná lekaček u mě jednoznačně vítězí nad "maso-krev horory". Děj je vykreslen velmi jednoduše a až v závěru se dozvídáme, kdo že to měl chuť "hrát si". Hlavní francouzští protagonisté nijak nezklamali, spíše naopak. Opravdu výborný horor, který vás nenechá vydechnout! /// Po druhém zhlédnutí ubírám jednu hvězdičku, zas taková bomba to není. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi blízce připomínal horor Penny se bojí a Maria Roman zase Rachel Miner:) První část na mě působila lehce mysteriózně, s výskytem tradičních, avšak velmi účinných hororových prvků (tma, les, osamocený dům, děsivé zvuky), došlo ke stupňování děje, růstu napětí, a častých myšlenek na to, co jsou vlastně "oni" zač. Poté se jakoby tajemný nádech začne rozplývat a snímek se dostane do roviny "survival hororu." Začne probíhat skutečný a zběsilý boj o přežití. Ke konci se divákovi dostane vyjasnění o původu "těch", kteří byli po celou dobu zahaleni tajemstvím. Někteří možná budou zklamáni, jiné možná toto odhalení nechá celkem v klidu, jako mně. Což však neznamená, že bych byla zklamána. Možná právě ono jednoduché vysvětlení je o to mrazivější, že to "oni" zkrátka dokázali udělat, pro ně to byla nevinná hra. Závěr filmu je... depresivní? Šokující? Hrůzný? Vyberte si, co byste si mysleli Vy, když byste se ocitli tam, kde... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku veľmi dobrá atmosféra postavená na tajomne a rôznych znepokojivých zvukoch. Postupne je však už úplne jasné, kto je nepriateľom (nechápem tunajšie zistenia až v závere) a tým sa atmosféra narušuje a film skĺza do priemernej naháňačky. Dom a jeho tmavé kulisy sú však využité takmer na maximum. Reči o desivej hororovej pecke však absolútne neberiem. Britský Eden Lake bol výraznejší. Ils by som pochválil hlavne za ZVUK. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme nie sú jedny dvere, ktoré by nevŕzgali. (pukar)
  • Podľa režiséra Davida Moreaua herečka Olivia Bonamy trpela klaustrofóbiou a pri scénach v tuneloch to bol jej skutočný strach zo stiesnených priestorov. (ladko)
  • Dům, ve kterém se odehrává převážná část filmu, se nachází v rumunské Bukurešti. Dům je tak velký, že produkce nebyla schopna obstarat k natáčení veškeré jeho prostory. (Hrabka)

Reklama

Reklama