Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rowena je investigativní novinářka, která své články vydává pod pseudonymem David Shane. Několik měsíců pracovala na reportáži, která měla odhalit homosexualitu jednoho senátora, který bojuje právě proti homosexuálům. Její článek byl ale zastaven, takže Rowena dává v opilosti výpověď a jede domů. V metru narazí na kamarádku z dětství, která se jí svěří s tím, že se po internetu seznámila s Harrisonem Hillem, který je velmi bohatý, známý a ženatý. Harrison a Grace spolu udržovali milenecký poměr, ale on se jí náhle začal vyhýbat. Grace chce, aby o tom Rowena napsala. Po několika dnech Rowena zjistí, že někdo Grace zabil a snažil se její tělo schovat v řece. Grace byla dokonce těhotná. Rowena se tedy rozhodne dokázat, že Grace zabil Hill. Roweně jako vždy pomáhá její kamarád Miles, který je odborníkem na počítače a umí zjistit úplně všechno. Miles Rowenu miluje, ale ona nic netuší. Rowena se nechá zaměstnat u Hilla ve společnosti a tam se jí podaří dostat se k němu blíž, dokonce spolu naváží milostný poměr. Rowena si s ním píše i na online seznamce, kde se seznámil s Grace. Rowena na seznamce předstírá, že je bývalá stážistka, která s Hillem spala. Hill ale nakonec zjistí, že ho Rowena sleduje a myslí si, že jde o průmyslovou špionáž. Hill tedy s Rowenou skončil, ale to je problém, protože se mu Rowena nedostala do počítače a chybí jí důkazy o jeho emailové korespondenci s Grace. Miles to tedy zkusí sám a zkouší se dostat Hillovi do počítače, ale Hill je velmi opatrný... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa tá neznámosť z názvu filmu sa neprenáša viac aj do deja, pretože scenár bolo spolovice staré známe klišé. Prvá hodinka to boli len šteklivé a zvodné pohľady a chodenie okolo horúcej kaše. Halle si drží svoj herecký štandard, ako záchranca v mori hercov sa však objavil Giovanni Ribisi. Na prelome polovice filmu to už konečne začína mať svižný thrillerový ráz, škoda, že Willis tu postavovo hrá len druhé husle, i keď je dôležitosťou hlavná postava. Záver je trošku prekombinovaný, tá náhodnosť strašne bije do očí, no celkovo som bol spokojný. 65%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moje uznání patří Giovanni Ribisimu. Tohohle člověka sleduji už od "Přátel" a musím říct, že ho s každým dalším filmem mám raději. Pravda, hodně dostává role vyšinutých cvoků, spíš komických postaviček, ale když konečně dostane něco, kde může hrát, je skvělý. Tohle je ten případ. Nevýrazná figurka, která na sebe místy dokonale strhává pozornost. Ve společnosti Halle Berry to zase není tak těžké, protože, cop si budeme povídat, ona hraje hlavně tělem a zase tak skvělá herečka to není, nebo se alespoň tolik nesnaží. Dice má už v rukou Oscara, ale je jen málo filmů, v nichž by mě přesvědčila, že se na hraní nevykašlala. To, že si na sebe bere kostýmy, kde vynikne její postava, je sice hezké, ale na druhou stranu mi to přijde málo. Bruce Willis hraje svoje optimum, navíc je zápornou postavou, alespoň částečně určitě. Film stojí na linii s Giovannim Ribisim, která je skvělá a zajímala mě, jenže je to vlastně jen vedlejší motiv. Důležitější je vyšetřování, které postava, novinářka, kterou Berry ztvárnila, pátrá po vrahovi své kamarádky. Dostává se do celkem zajímavé hry se zbytečnými postavami, jejichž úkolem je pouze zamlžit děj. Jakmile se dovídáme pointu filmu, všechno dobré, co by film mohl přinést, padá, a z "Neznámého svůdce" se stává jen obyčejný akční thriller, který se v závěru nedařilo ukočírovat. Až příliš se hrálo na pointu, která je tak děsivě špatná, že to hezké není. Obrací film naruby, ale bez toho, aby se dostavil šok jako při filmech "Šestý smysl" nebo "Ti druzí". Film nemá tak dobrý průběh, tak promyšlený, aby to v závěru všechno dokonale zapadlo do sebe. Je to tak jen náznak dobrého filmu, který byl ztracen ve zbytečné snaze - neschopnosti - šokovat diváka, který už je přece jen zvyklý na různé věci. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/arbitrage-interview-male-deti-neznamy.html ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Dokonalá vražda neexistuje, stejně jako dokonalý film. A že tenhle má k dokonalosti opravdu hodně daleko. Až do vševysvětlujícího a přepointovaného závěru jsem se zmítal v nepřehledném, ukecaném a k uzoufání neoriginalním příběhu, ze kterého logicky pramenilo to, že jsem se nudil i s takovou vybranou hereckou společností jako jsou Bruce Willis a Halle Berry. Příklad filmu, který pro samou touhu šokovat a ohromit rádoby nečekanou pointou zapomíná na to, že je potřeba diváka i trochu zabavit před onou závěrečnou pointou a ne ho jen vodit přes nicneříkající indicie a pak v pěti minutách vyvalit šokující tajemství a Diváku, to čumíš co? Jedním slovem zklamání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nebyť konca filmu a rôznych zvratov, tak je to totálna sexualistická sračka. V podstate dve tretiny filmu sa scenár orientuje len na sexuálne narážky, rôzne úchylné poznámky a dialógy, asi 15 krát sa spomenie slovo lesba, hoci to vôbec s dejom ani postavami nič nemá... No proste čisto scenár nadržanca, ktorý sa mení v poslednej tretine a naozaj prišlo viac dobrých nápadov a zvratov až na to, že to už prekombinovali a vo finále aj dosť prehnali. Akoby chceli dohnať stratené a namiesto rovnomerného navrstvenia filmu rýchlo urobili premenu z pubertálneho onanovania na krvavý thriller.  ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

I když jsou v hlavní roli dvě velké hvězdy Halle Berry a Bruce Willis, celý film je tak nějak o ničem a je vám úplně jedno, co se děje s jeho postavami. Na úplném konci se nás tvůrci snaží přesvědčit, že jde o velmi chytře propracovaný thriller a že máme o čem přemýšlet, protože všechno není tak, jak se zdá. Bohužel myslím, že v té chvíli už je pozdě na to, aby nás krmili nějakými bezchybnými konspiracemi. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Film má natočené tři různé konce se třemi různými postavami v roli vraha. (imro)
  • Snímek byl do kin převážen pod kódovým názvem „Lie after Lie“. (imro)

Reklama

Reklama