Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (251)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Klasicky krásné vizuálně, jak jsme u Zhanga zvyklí, ovšem tentokrát s hodně tragickým dějem a především závěrem. Krásné bitevní scény, zajímavé císařské rituály a zvyky, malinko mi vadila jen nedotaženost některých dějů, lépe řečeno jejich vysvětlení (císařovna a její vztah k císaři, druhý syn a jeho zvláštní postavení v rodině). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nejhorší z novodobých čínských velkofilmů. Trošku to připomíná oslavy komunistických režimů… Velké, pompézní, ale bez obsahu. Krom toho, že tento filmový projekt působí megalomansky, nemá co nabídnout. Najde se zde sice pár líbivých záběrů, ale vesměs se jedná o přebubřelý kč. Akční scény a choreografie, základní kameny Hrdiny, či Tygra a draka, jsou zde úplně hluché, podprůměrné. Gong-li zde podává nejhorší herecký výkon své dosavadní kariéry. Šíleně totiž přehrává, což působí v tak bezduchém příběhu jako pěst na oko. Na filmu lze ocenit jen kostýmy a výpravu. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Yun-Fat Chow a Li Gong jako ikoničtí vládci dynastie Tang. Yimou Zhang režíruje monstrózní film jako demonstraci toho nej, co je možné v čínských filmových ateliérech realizovat. Maximální výprava, maximální interiéry, maximální kostýmy, maximální komparzy, maximální detaily, kam oko pohlédne. A přitom příběh jednoduše demonstruje klasické smrtící rodinné drama, kde všichni jsou vinni a zároveň oběťmi. Kletba zlatého květu je jeden z mála módních východních importů, nad kterých jsem ochotná přimhouřit oko a splynout s každou zlatou výšivkou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ti dám, si neber silou.“ Pred pozretím som si myslel, že ma Kliatba zlatého kvetu unudí k smrti. A hoci mala svoje chyby, po záverečných titulkoch som o nej niekoľko hodín rozmýšľal, čo sa rozhodne nestáva pri každom filme. Napriek tomu som uvažoval, či dám 60 % alebo až 80. O vyššom čísle nakoniec rozhodla kladná odpoveď na otázku, či by som si to pozrel ešte raz. Áno, pozrel. Zostanete sklamaní, ak budete čakať historický Mamtrix. Finálna gigantická akčná scéna pripomína to najväčšie z Pána prsteňov, ale dovtedy vás čakajú „len" rozhovory a vzťahy. Musím sa priznať, že podobne ako v Gejši a Kráľovnej Alžbete (tej s Geoffreym Rushom), i tu ma bavilo všetko to nenápadné a šeptavé „zákulisné politikárčenie“ a postavy (a to, čo urobia, ako sa rozhodnú a či prežijú). Určite by to ale nešlo bez kvalitných hereckých výkonov (hromozvodom je Číňanka Li Gong z Miami Vice, ale poteší i Chow Yun-Fat) a pôsobivého scenára. Na tom sa mi najviac páčilo, že neriešil celosvetové vojny, ale sústredil sa len na jednu päťčlennú kráľovskú rodinu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 7/10/// +těch pár akčních scén, závěrečných 10 minut -hodně zdlouhavá první půle, přeci jen málo akčních soubojů a málokrát zazní výraznější hudba/// Asi první co mě na filmu dostalo, tak ten fakt, že jsem přišel do kinosálu a v celé místnosti seděl jen jeden borec (tímto zdravím Shimitz(e)). Tím jsem chtěl také vyjádřit, že o film zřejmě nebude až takový zájem jak jsem očekával. Samotný film je hodně velká zvláštnost, která vám během promítání uštědří několik výchovných pohlavků. Téměř po celou dobu se film odehrává v interiéru a ač jste možná z počátku ohromení kostýmní výpravou, zhruba po půl hodině se nabažíte a tento fakt vás spíše bude rušit (v lepším případě vás nebude tolik vzrušovat). Další problém je v tom, že děj vás zhruba po hodině (né-li dříve) začne opravdu nudit (tedy pokud vás opravdu nebude zajímat jak se žilo v té době) a vy přitom pořád čekáte co se bude dít. Pokud měl být závěr emotivně silnější díky této předehře, tak budiš. Jenže i přesto ve výsledku pocítíte prázdnotu a zjistíte, že vás film jednak moc neobohatil a rovněž vás osudy jednotlivých postav nezasáhli...i když zase na druhou stranu jsem se přistihl jak v závěru na film koukám s otevřenou pusou a nestíhám ani pořádně vstřebávat nová fakta. Závěr je tedy rozhodně dobrej, ale za jakou cenu?./// Celkem 59%/// ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Niektoré z dobových kostýmov vážili aj viac ako 40 kíl. (MikaelSVK)
  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)
  • Celý interiér zlatého paláce vznikal ve filmových studiích v Pekingu. (Rugero)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama