Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Je to film o tom, jaké následky zanechá válka na vojácích a jak se někteří s traumaty vlastně nikdy nevyrovnají, ne film o válce jako takové, což tu někteří zjevně nepochopili. Děj se zaměřuje na celkem tři lehce provázané osudy a i když není kdovíjak zábavný a místy působí laciným dojmem, svůj ústřední námět prezentuje nadprůměrně. Osobně mi nedělalo problém se do postav vžít, byť houby vím, co to je válka a jaké to je vyrovnávat se po návratu s vnitřními démony, které tam jedinec snadno získá. A jsem za to vlastně rád. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Občas jsem byl rozněžnělý a nešťastný nad mizerným osudem teď již zbytečných hrdinů, podobně jako u 256.dílu Manuely, když umřel nevlastní strýco-syn. I když se film nepovedl, tak tématicky není o rozbředlých kravinách jako spousta lepších filmů pro děti i dospělé. Scény s amputovanou rukou krásky se mě opravdu dotkly, byť šlo jen o plast. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Každý druhý komentář zde je o tom, že se někdo nudil a že prvních patnáct minut je nejlepších. No jo, když holt někdo čeká válečný film typu Černý jestřáb sestřelen a dostane se mu spíše dramatu o lidech ve (teda, hlavně po) válce, je jasné, že musel být zklamaný. Já naštěstí čekal to, co jsem i dostal - místy dost patetický a patriotický, nicméně převážně výborný film o lidech, kteří si prošli válkou. Nejvíce mě zaujal příběh Jessicy Biel a Samuela L. Jacksona. O první zmíněné už delší dobu tvrdím, že je sexy a ještě talentovaná no a tady to opět předvádí a o Samuelovi snad nikdo nepochybuje… ;-) Jinak film je, jak už jsem napsal nahoře, výborný. Kdyby se ještě omezil ten americký patriotismus a přidala by se stopáž (nebránil bych se další půl hodině, aby charaktery mohly opravdu zaujmout a vy s nimi opravdu soucítit) tak bych neváhal a šel bych se svým hodnocením ještě výše. 80 %. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Scenárista se rozhodl napsat další scénář o traumatizovaných válečných veteránech, takže zkouknul všechny starší podobné filmy, z každého si vybral něco, místo Vietnamu dosadil Irák a výsledkem je slátanina se spoustou klišé, hrozných dialogů, amerického patriotismu a patosu. Ale co je ještě horší, je ta konzervativní ideologie. Ten film není protiválečný ani politicky kritický, naopak, je to probushovská armádní agitka: vojákům sice občas hrábne, ale brzy je to přejde a někteří nadšeně narukují zpátky do armády, Amerika je velká a spravedlivá, Bush je neomylný, válka v Iráku byla správná a Iráčané jsou blbí, protože to nechápou. Fuj, chce se mi blejt. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Asi chápu, co chtěl film říci a jakou informaci chtěl předat. Tak nějak kapku Rambo a jeho odstrčení ze společnosti. Stejné emoce. První čtvrthodinka byla bombová, užíval jsem si ji, ale byla to obrovská předehra ubohému pokračování. To, co by se dalo natočit kratšeji za rozplizlo do 100 minut. Ale jako jinak jsem si to celkem užíval, jen mi to přišlo dlouhé. Opravdu veliká parádní předehra! Začátek doporučuji. Zbytek bych postrčil stranou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film původně dostal rating R, ale po přetáčkách získal PG-13. (Benjamin-L)
  • Herecké hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do konečné verze filmu. (Benjamin-L)

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama